Meclis Karar Özetleri

06.04.2014 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

2290
15-04-2014
T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ

TARİHİ          GÜNÜ    SAATİ    DÖNEM  TOPLANTI  BİRLEŞİM  OTURUM
06.04.2014    PAZAR    17.00       2014           4              1              1

Katılan Üyeler; Belediye Başkanı : Nurullah CAHAN, Üyeler; Ender KUZGUN, Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Emine YILDIRIM, Ergün KIRDİNLİ, Özer ERKEK, Murat KİRİŞ, Zeki ERCEL, Hasan ERDOĞAN, Pınar Günaç KAYIŞ, Sedat AYDIN, Hakan ULUDAĞ, Akın DEMİR, Mehmet DEMİRHİNDİ, Ercan ALKAN, Mehmet Emin AKYAY, Mesut ÖZBEY, Sevgi COŞKUN, Muhterem EROL, Halil ÖZDEMİR, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Ali ÖZLEYEN, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ

G Ü N D E M :

1. 5393 sayılı Belediye Kanununun 19.maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19.maddesi gereğince Meclis 1. ve 2.Başkan Vekilliği ile 2 adet Asıl, 2 adet yedek katip üyenin seçilmesi konusunun görüşülmesi.
2. 06.03.2014 tarihli Meclis Zabtı Karar Özetlerinin okunması.
3. Denetim Komisyonu Raporunun okunması.
4. 2013 yılı Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporunun görüşülmesi.
5. 5393 sayılı Belediye Kanununun 33.maddesi gereğince Belediye Encümeninde göre alacak Belediye Meclis üyeleri arasından 3 adet üyenin bir yıl süre ile Gizli oyla seçilmesi konusunun görüşülmesi.
6. 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesine göre Belediyemiz İhtisas Komisyonlarının kurulması, üye sayıları ile görev sürelerinin belirlenmesi ve üye seçiminin yapılması konusunun görüşülmesi.
7. 6183 sayılı Amme Alacakları Kanununun 90.maddesi uyarınca İl ve İlçeler de en büyük Mal Memurlarının Başkanlığında kurulan Gayrimenkul Satış Komisyonunda görev alacak bir Asıl bir yedek üyenin seçilmesi konusunun görüşülmesi.
8. Uşak Çevre Birliği Tüzüğünün 7.maddesine göre Uşak Çevre Birliği Birlik Meclisine Birlikte Belediyemizi temsil etmek üzere 8 Asıl, 4 Yedek üyenin seçimi yapılması konusunun görüşülmesi.
9. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine 2 asıl 1 yedek üyenin seçimi konusunun görüşülmesi.
10. Üyesi bulunduğumuz Ege Belediyeler Birliğinin, yapılan mahalli idareler seçimleri nedeni ile Birlik Meclisi, Birlik Encümeni ve Birlik Başkanlığından oluşan organları yeniden belirlenecektir. Uşak Belediye Başkanının doğal üyesi olduğu ancak, Birlik Ana Tüzüğünün 8.maddesi gereğince birlik organlarının oluşturulabilmesi için ilk Belediye Meclis Toplantısında Belediye Meclis üyeleri arasından seçilecek 1 asil 1 yedek üyenin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.
11. Belediye Meclisinin 2014 yılı Nisan ayında yapılacak olan toplantısında 4081 Sayılı Kanununun 4.maddesi Hükümleri gereğince Çiftçi Malları Koruma Meclisi Murakebe Heyeti ile Koruma Meclisi seçilmesi konusunun görüşülmesi.
12. Belediyemizin ortağı olduğu şirketlerde Belediyemizi temsilen Belediye Başkanı Nurullah CAHAN’a yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.
13. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 6289 sayılı Kanunun 22 nci maddesi ile değişen 32.maddesi gereğince Belediyemizde çalışan memur statüsündeki kamu görevlilerine Sosyal Denge Tazminatı ödenebilmesi için sözleşme yapılmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi gerekmektedir. Belediye Meclisimizce toplu sözleşmenin yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.
14. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli Bölge Müdürlüğünün 28.03.2014 tarih ve 28.03.2014 tarihli yazısında, yurt binası olarak kullanılması amacı ile tahsis edilebilecek bir yer istendiği, Yurt binası olarak kullanılmak üzere Mülkiyeti Belediyemize ait olan huzurpark sosyal tesisleri ile misafirhanenin, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesi konusunun görüşülmesi.
K A R A R Ö Z E T L E R İ :

1. 5393 sayılı Belediye Kanununun 19.maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19.maddesi gereğince Meclis 1. ve 2.Başkan Vekilliği ile 2 adet Asıl, 2 adet yedek katip üyenin seçimi için gizli oylamaya geçilmiş olup, Meclis 1.Başkan Vekilliği seçimi için oy pusulaları dağıtıldı, oy kullanımı bittikten sonra, oyların tasnifi neticesinde Özer ERKEK’e 28 oy, Orhan TAMER’e 1 oy çıkmış (2 oy boş çıkmıştır.) olup, Meclis 1.Başkan Vekilliğine Özer ERKEK 28 oyla seçilmiştir. Meclis 2.Başkan Vekilliği seçimi için oy pusulaları dağıtıldı, oy kullanımı bittikten sonra, oyların tasnifi neticesinde Zeki ERCEL’e 27 oy, Murat KİRİŞ’e 2 oy, Fadime Aylin DOKUR’a 1 oy çıkmış (1 oy boş çıkmıştır.) olup, Meclis 2.Başkan Vekilliğine Zeki ERCEL 27 oyla seçilmiştir. 2 adet Asıl 2 adet Yedek Katip üyenin seçimi için gizli oylamaya geçilmiş olup, 2 adet Asıl 2 adet Yedek Katip üyenin seçimi için oy pusulaları dağıtıldı, oy kullanımı bittikten sonra, oyların tasnifi neticesinde Asıl Katip üyelikleri için Pınar Günaç KAYIŞ’a 26 oy, Mesut ÖZBEY’e 25 oy, Akın DEMİR’e 3 oy, Murat KİRİŞ’e 2 oy, Orhan TAMER’e 1 oy, Nevzat YILMAZ’a 1 oy çıkmış olup, Asıl Katip üyeliklerine Pınar Günaç KAYIŞ 26 oyla ve Mesut ÖZBEY 25 oyla seçilmişlerdir. Yedek Katip üyelikleri için Murat KİRİŞ’e 27 oy, Akın DEMİR’e 25 oy, Pınar Günaç KAYIŞ’a 2 oy, Mesut ÖZBEY’e 1 oy çıkmış olup, Yedek Katip Üyeliklere Murat KİRİŞ 27 oyla ve Akın DEMİR 25 oyla seçilmişlerdir.

Nurullah CAHAN Mesut ÖZBEY Murat KİRİŞ
Belediye Başkanı Katip Katip
(Meclis Başkanı)


2. 2014 Mart ayı Meclis Zabtı Karar Özetlerinin Meclis Katibince okunduğunun kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündemin 3.maddesinin Gündemin en son maddesi olarak görüşülmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündemin 4. Maddesinin Gündemin en son maddesi olarak görüşülmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündemin 5.maddesinin Gündemin en son maddesi olarak görüşülmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

6. 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesine göre Belediyemiz İhtisas Komisyonlarının kurulması, üye sayıları ile görev sürelerinin belirlenmesi ve üye seçiminin yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz İhtisas Komisyonlarının 1. Plan Bütçe Komisyonu, 2.İmar Komisyonu, 3.Çevre ve Sağlık Komisyonu, 4.Trafik Komisyonu, 5.Sosyal Yardım Komisyonu, 6. Kentsel Dönüşüm Komisyonu, 7.Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 8.Park Bahçe Altyapı ve Doğal Afet Komisyonu, 9. Kadın Yaşlı, Engelli, Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, 10. Dış İlişkiler Komisyonu ve 11. Hukuk Komisyonu olmak üzere 11 komisyondan oluşmasına, 1 yıl süre ile kurulmasına ve 5 üyeden oluşması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
Grupların önerisi doğrultusunda; Plan Bütçe Komisyonuna; Mehmet Emin AKYAY, Zeki ERCEL, Mehmet DEMİRHİNDİ, Mustafa GÜNGÖR, Orhan TAMER; İmar Komisyonuna; Özer ERKEK, Ender KUZGUN, Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Mehmet KARAKOÇ, Bekir AKAĞAÇ; Çevre ve Sağlık Komisyonuna; Hasan ERDOĞAN, Sevgi COŞKUN, Pınar Günaç KAYIŞ, Mustafa EKŞİ, Fadime Aylin DOKUR; Trafik Komisyonuna; Akın DEMİR, Ercan ALKAN, Mesut ÖZBEY, Aynur YURTSEVER, Muhterem EROL; Sosyal Yardım Komisyonuna; Emine YILDIRIM, Mehmet Emin AKYAY, Sevgi COŞKUN, Rıfat ALAKENT, Erdoğan VAROL; Kentsel Dönüşüm Komisyonuna; Özer ERKEK, Ender KUZGUN, Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Mustafa GÜNGÖR, Nevzat YILMAZ; Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna; Hasan ERDOĞAN, Sevgi COŞKUN, Ercan ALKAN, Rıfat ALAKENT, Necmi DURSUN; Park Bahçe Altyapı ve Doğal Afet Komisyonuna; Emine YILDIRIM, Akın DEMİR, Ercan ALKAN, Mustafa EKŞİ, Nevzat YILMAZ; Kadın Yaşlı, Engelli, Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonuna; Pınar Günaç KAYIŞ, Sevgi COŞKUN, Emine YILDIRIM, Aynur YURTSEVER, Fadime Aylin DOKUR; Dış İlişkiler Komisyonuna; Zeki ERCEL, Mehmet DEMİRHİNDİ, Murat KİRİŞ, Mustafa EKŞİ, Halil ÖZDEMİR; Hukuk Komisyonuna; Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Hasan ERDOĞAN, Mehmet Emin AKYAY, Mehmet KARAKOÇ ve Ali ÖZLEYEN’in seçilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
7. 6183 sayılı Amme Alacakları Kanununun 90.maddesi uyarınca İl ve İlçeler de en büyük Mal Memurlarının Başkanlığında kurulan Gayrimenkul Satış Komisyonunda görev alacak bir Asıl bir yedek üyenin seçilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 6183 sayılı Amme Alacakları Kanununun 90.maddesi uyarınca İl ve İlçeler de en büyük Mal Memurlarının Başkanlığında kurulan Gayrimenkul Satış Komisyonunda görev alacak Asil üye Mehmet Emin AKYAY, Yedek üye Ercan ALKAN olması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündemin 8., 9., 10. ve 11.maddelerinin Gündemin en son maddesi olarak görüşülmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
12. Belediyemizin ortağı olduğu şirketlerde Belediyemizi temsilen Belediye Başkanı Nurullah CAHAN’a yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemizin ortağı olduğu şirketlerde Belediyemizi temsilen Belediye Başkanı Nurullah CAHAN’a yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
13. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 6289 sayılı Kanunun 22 nci maddesi ile değişen 32.maddesi gereğince Belediyemizde çalışan memur statüsündeki kamu görevlilerine Sosyal Denge Tazminatı ödenebilmesi için sözleşme yapılmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi gerekmektedir. Toplu sözleşmenin yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 6289 sayılı Kanunun 22 nci maddesi ile değişen 32.maddesi gereğince Belediyemizde çalışan memur statüsündeki kamu görevlilerine Sosyal Denge Tazminatı ödenebilmesi için sözleşme yapılmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi gerekmektedir. Toplu sözleşmenin yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Belediye Başkanı : Nurullah CAHAN; Gündemin kalan maddelerinin 07.04.2014 Pazartesi günü saat 17.00 de görüşmek üzere 1. Birleşimi kapatmıştır.

Nurullah CAHAN     Pınar Günaç KAYIŞ   Mesut ÖZBEY
Belediye Başkanı              Katip                   Katip
(Meclis Başkanı)

Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Kira İhale İlanı - 13/02/2024 Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı