Meclis Karar Özetleri

07.04.2016 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

2704
15-04-2016

T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ


    TARİHİ           GÜNÜ            SAATİ       DÖNEM      TOPLANTI    BİRLEŞİM    OTURUM
07.04.2016    PERŞEMBE       17.00          2016               4                   5                 1

Katılan Üyeler; Belediye Başkanı V.: Hakan ULUDAĞ,  Üyeler; Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Emine YILDIRIM, Ergün KIRDİNLİ, Özer ERKEK, Zeki ERCEL, Hasan ERDOĞAN, Sedat AYDIN, Akın DEMİR, Mehmet DEMİRHİNDİ, Ercan ALKAN, Mehmet Emin AKYAY, Mesut ÖZBEY, Sevgi COŞKUN, Mehmet YAŞAR, Salih KÜÇÜK, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Ufuk DÜZENLİ, Mehmet ALEV, Arslan ÖZKAN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ.

G    Ü    N    D    E    M    :

37.    İlave Madde 10: Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasına istinaden Belediyemiz norm kadrosundaki Sağlık Hizmetleri Sınıfında bulunan kadroların ve Belediyemiz norm kadrosunda (dolu-boş) bulunan memur kadrolarında unvan ve derece değişiklikleri; norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edilmiş olup, Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması.
38.    İlave Madde 11: İlimiz merkezde T.O.K.İ tarafından yapımı devam eden Uşak Tabakhane Bölgesi Kentsel Dönüşüm projesi 1. Etap kapsamında yapımı tamamlanan işyerlerinin, hak sahiplerine dağıtımı yapılacak kısımlarından arta kalanları T.O.K.İ tarafından satışa çıkarılacaktır. Belediyemizce gerek ilimizin muhtelif bölgelerindeki kentsel yenileme çerçevesinde değerlendirilecek mevcut işyerlerinin dönüşümü için, gerekse diğer kamulaştırma ve takas işlemlerindeki mülkiyet sorunlarının çözümünde kullanmak üzere, T.O.K.İ tarafından 1.Etap sınırları içerisinde satışa çıkarılacak işyerlerinin tamamı veya bir kısmının uygun bedellerle satın alınması için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
39.    İlave Madde 12: 04/04/2016 tarihinde Belediye Meclisinin 2. Birleşim, 1.oturumda Dış İlişkiler Komisyonuna havale edilen; Avusturya Fulpmes Derneği Başkanı Hüseyin DURAK tarafından Triol Eyaletinde 12/05/2016 – 18/05/2016 tarihleri arasında yapılacak olan Uşaklılar gecesine davet alınmış olup, Uşaklılar gecesine Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve beraberindeki heyetin harcırah ve masraflarının Belediyemiz tarafından karşılanması konusunun Dış İlişkiler Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
40.    İlave Madde 13: İlimiz Merkez, Kuyucak Köyü, 766 numaralı parselde plan değişikliği yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
41.    İlave Madde 14: 2016 Nisan ayı Meclis toplantısı gündemin 13. Maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak Belediyesi mücavir alanı sınırları içerisinde yaklaşık 2700 hektar büyüklüğünde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
42.    İlave Madde 15: 2016 Nisan ayı Meclis toplantısı gündemin 8. Maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Kemalöz Mahallesi, 5625 ada ve 5626 adanın nazım imar planı ile uygulama imar planının uyumsuzluğunun giderilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
43.    İlave Madde 16: 2016 Nisan ayı Meclis toplantısı gündemin 10. Maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; Gökmen Mimarlık Müh. İnş. Tic. Ve San. Ltd. Şti.’nin Uygulama İmar Planı Plan Notlarında değişiklik yapılması yönündeki talebine istinaden İmar Müdürlüğünce Uygulama İmar Planı Plan Notlarında değişiklik yapılması konusunun  imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
44.    İlave Madde 17: İlimiz merkezde T.O.K.İ tarafından yapımı devam eden Uşak Tabakhane Bölgesi Kentsel Dönüşüm projesi 1. Etap kapsamında ekli krokide A harfi ile gösterilen alanın satın alınması ile ilgili, T.O.K.İ ile Uşak Belediyesi arasında yapılacak olan satın alma ve protokol işlemlerinde Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.

K A R A R    Ö Z E T L E R İ    :

37.    İlave Madde 10: Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasına istinaden Belediyemiz norm kadrosundaki Sağlık Hizmetleri Sınıfında bulunan kadroların ve Belediyemiz norm kadrosunda (dolu-boş) bulunan memur kadrolarında unvan ve derece değişiklikleri; norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edilmiş olup, Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasına istinaden Belediyemiz norm kadrosundaki Sağlık Hizmetleri Sınıfında bulunan kadroların ve Belediyemiz norm kadrosunda (dolu-boş) bulunan memur kadrolarında unvan ve derece değişiklikleri; norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce de hazırlandığı şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
38.    İlave Madde 11: İlimiz merkezde T.O.K.İ tarafından yapımı devam eden Uşak Tabakhane Bölgesi Kentsel Dönüşüm projesi 1. Etap kapsamında yapımı tamamlanan işyerlerinin, hak sahiplerine dağıtımı yapılacak kısımlarından arta kalanları T.O.K.İ tarafından satışa çıkarılacaktır. Belediyemizce gerek ilimizin muhtelif bölgelerindeki kentsel yenileme çerçevesinde değerlendirilecek mevcut işyerlerinin dönüşümü için, gerekse diğer kamulaştırma ve takas işlemlerindeki mülkiyet sorunlarının çözümünde kullanmak üzere, T.O.K.İ tarafından 1.Etap sınırları içerisinde satışa çıkarılacak işyerlerinin tamamı veya bir kısmının uygun bedellerle satın alınması için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz merkezde T.O.K.İ tarafından yapımı devam eden Uşak Tabakhane Bölgesi Kentsel Dönüşüm projesi 1. Etap kapsamında yapımı tamamlanan işyerlerinin, hak sahiplerine dağıtımı yapılacak kısımlarından arta kalanları T.O.K.İ tarafından satışa çıkarılacaktır. Belediyemizce gerek ilimizin muhtelif bölgelerindeki kentsel yenileme çerçevesinde değerlendirilecek mevcut işyerlerinin dönüşümü için, gerekse diğer kamulaştırma ve takas işlemlerindeki mülkiyet sorunlarının çözümünde kullanmak üzere, T.O.K.İ tarafından 1.Etap sınırları içerisinde satışa çıkarılacak işyerlerinin tamamı veya bir kısmının uygun bedellerle satın alınması için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Ufuk DÜZENLİ, Mehmet ALEV, Arslan ÖZKAN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ’nin 13 ret oylarına karşılık 16 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

        Gündeme İlave 12. Madde olarak alınan gündemin 39.maddesinin gündemin  en son maddesi olarak  görüşülmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama  sonucunda  oy birliği ile kabul edilmiştir.

40.    İlave Madde 13: İlimiz Merkez, Kuyucak Köyü, 766 numaralı parselde plan değişikliği yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Merkez, Kuyucak Köyü, 766 numaralı parselde plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
41.    İlave Madde 14: 2016 Nisan ayı Meclis toplantısı gündemin 13. Maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak Belediyesi mücavir alanı sınırları içerisinde yaklaşık 2700 hektar büyüklüğünde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2016 Nisan ayı Meclis toplantısı gündemin 13. Maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak Belediyesi mücavir alanı sınırları içerisinde yaklaşık 2700 hektar büyüklüğünde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
42.    İlave Madde 15: 2016 Nisan ayı Meclis toplantısı gündemin 8. Maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Kemalöz Mahallesi, 5625 ada ve 5626 adanın nazım imar planı ile uygulama imar planının uyumsuzluğunun giderilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2016 Nisan ayı Meclis toplantısı gündemin 8. Maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Kemalöz Mahallesi, 5625 ada ve 5626 adanın nazım imar planı ile uygulama imar planının uyumsuzluğunun giderilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Ufuk DÜZENLİ, Mehmet ALEV, Arslan ÖZKAN’ın 8 ret oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ila kabul edilmiştir.
43.    İlave Madde 16: 2016 Nisan ayı Meclis toplantısı gündemin 10. Maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; Gökmen Mimarlık Müh. İnş. Tic. Ve San. Ltd. Şti.’nin Uygulama İmar Planı Plan Notlarında değişiklik yapılması yönündeki talebine istinaden İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce Uygulama İmar Planı Plan Notlarında değişiklik yapılması konusunun  imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2016 Nisan ayı Meclis toplantısı gündemin 10. Maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; Gökmen Mimarlık Müh. İnş. Tic. Ve San. Ltd. Şti.’nin Uygulama İmar Planı Plan Notlarında değişiklik yapılması yönündeki talebine istinaden İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce Uygulama İmar Planı Plan Notlarında değişiklik yapılması konusunun  İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Ufuk DÜZENLİ, Mehmet ALEV, Arslan ÖZKAN’ın 8 ret, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ’nin 5 çekimser oylarına karşılık 16 kabul oyla oy çokluğu ila kabul edilmiştir.
44.    İlave Madde 17: İlimiz merkezde T.O.K.İ tarafından yapımı devam eden Uşak Tabakhane Bölgesi Kentsel Dönüşüm projesi 1. Etap kapsamında ekli krokide A harfi ile gösterilen alanın satın alınması ile ilgili, T.O.K.İ ile Uşak Belediyesi arasında yapılacak olan satın alma ve protokol işlemlerinde Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;  İlimiz merkezde T.O.K.İ tarafından yapımı devam eden Uşak Tabakhane Bölgesi Kentsel Dönüşüm projesi 1. Etap kapsamında ekli krokide A harfi ile gösterilen alanın satın alınması ile ilgili, T.O.K.İ ile Uşak Belediyesi arasında yapılacak olan satın alma ve protokol işlemlerinde Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Ufuk DÜZENLİ, Mehmet ALEV, Arslan ÖZKAN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ’nin 13 ret oylarına karşılık 16 kabul oyla oy çokluğu ila kabul edilmiştir.
39.    İlave Madde 12: 04/04/2016 tarihinde Belediye Meclisinin 2. Birleşim, 1.oturumda Dış İlişkiler Komisyonuna havale edilen; Avusturya Fulpmes Derneği Başkanı Hüseyin DURAK tarafından Triol Eyaletinde 12/05/2016 – 18/05/2016 tarihleri arasında yapılacak olan Uşaklılar gecesine davet alınmış olup, Uşaklılar gecesine Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve beraberindeki heyetin harcırah ve masraflarının Belediyemiz tarafından karşılanması konusunun Dış İlişkiler Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 04/04/2016 tarihinde Belediye Meclisinin 2. Birleşim, 1.oturumda Dış İlişkiler Komisyonuna havale edilen; Avusturya Fulpmes Derneği Başkanı Hüseyin DURAK tarafından Triol Eyaletinde 12/05/2016 – 18/05/2016 tarihleri arasında yapılacak olan Uşaklılar gecesine davet alınmış olup, Uşaklılar gecesine Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve beraberindeki heyetin harcırah ve masraflarının Belediyemiz tarafından karşılanması konusunun Dış İlişkiler Komisyonundan geldiği şekliyle kabulüne ve Ak Parti Gurup Başkanı Ergün KIRDİNLİ’nin sözlü önerisinde Belediye Başkanı Nurullah CAHAN, Meclis Üyeleri Emine YILDIRIM, Sevgi COŞKUN, Salih KÜÇÜK, Mehmet Emin AKYAY, Mehmet DEMİRHİNDİ, Murat KİRİŞ, Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Mesut ÖZBEY, Mehmet YAŞAR, Hasan ERDOĞAN, Ercan ALKAN, Başkan Yardımcısı  Hakan ULUDAĞ, Başkan yardımcısı Hüseyin Ufuk UĞUR, Zabıta Müd.V. Serdar ZENGİN,  Ulaşım Hizm.Müd.V. Kemal YİĞİT, Kültür Sosyal İşl.Müd.V. Yusuf GÖRGÜLÜ, Yusuf  YURTSEVER, Yaşar YAYLA’nın, Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Başkanı Mehmet KARAKOÇ’un sözlü önerisinde  Rıfat ALAKENT, Aynur YURTSEVER, Mustafa EKŞİ, Mustafa GÜNGÖR, Mehmet KARAKOÇ; Milliyetçi Haraket Partisi Gurup Başkanı Fadime Aylin DOKUR’un sözlü önerisinde Arslan ÖZKAN, Bekir AKAĞAÇ, Fadime Aylin DOKUR, Mehmet ALEV ve Ufuk DÜZENLİ’nin gönderilmesi, harcırah ve masraflarının karşılanması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

2016 Mayıs ayı Meclis Toplantısının  02.05.2016  Pazartesi  günü saat 17.00 de yapılması  teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

            Belediye Başkanı V.Hakan ULUDAĞ;  2016 Nisan ayı Meclis Toplantısı gündemindeki konuların görüşülmesi tamamlanmış olup, toplantıyı kapatmıştır

          
Hakan ULUDAĞ              Mesut ÖZBEY        Salih KÜÇÜK
Belediye Başkanı V.               Katip                     Katip






Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Kira İhale İlanı - 13/02/2024 Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı
Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.04.2016