3. Sanayi Sitesi İçin Müracaatlar Başladı

13-08-2014

3. Sanayi Sitesi İçin Müracaatlar Başladı

Uşak’ta yapılması planlanan 3. Sanayi Sitesi için müracaatlar başladı. Yeni sitede yer almak isteyen esnaf ise müracaatlarını şahsen Uşak Belediyesi Beyaz Masa’ya yapabilecek. Karma OSB ve Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi civarında yapılması planlanan site için belediye koordinatörlüğünde başlanan müracaatlara Uşak Bir Eylül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi de destek veriyor. Yapılması planlanan yeni sitede işyerlerinin standartları da belirlendi. Buna göre sitede yerini almak isteyen dokumacı esnafı 200 metrekare ve 500 metrekare arası standartlarda işyerleri için müracaat edebilecek. Site için müracaat edecek olan marangoz esnafı ise 200 metrekare ve 400 metrekare standartlarında işyerleri için başvuru yapacak. Oto bakım ve onarım işi ile meşgul olan esnaf ise 100 metrekare ile 300 metrekarelik işyerleri için müracaatlarını yapacak. Gıda üreticilerine tanınan standartlar ise 300 metrekare ve 500 metrekare arasında değişiyor. Konu hakkında bilgi almak isteyenler şahsen Uşak Belediyesi’ne gelerek bilgi alabilecekler.

Modern bir site

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ta oto sanayisi esnafının beklentilerini karşılayacak modern site için somut adımların sürdüğünü kaydetti. Amaçlarının hem vatandaşın hem de esnafın sıkıntı yaşamadan işlerini bitirebileceği bir site olduğunu ifade eden Başkan Cahan, " İlimizin sıkıntılarını bilen bir belediye yönetimi olarak çalışmalarımız sürüyor. Gördüğümüz en küçük aksaklıklara dahi çözüm üretiyoruz. Yeni sanayi sitesi yapılması da kenti için büyük bir ihtiyaçtı. Mevcut iki adet sanayi sitelerimiz de yenilenmesi beklenen ve istenen yerlerdi. Biz de hemen göreve başlamamızın ardından ciddi bir planlama ile sanayi sitelerimizin yerini ve geleceğini Ankara ziyaretlerimiz ile sağladık. Yakın zamanda çalışmalar başlayacak” dedi. Sitelerin yapımı ve şartlarının belirlenmesinin ardından ikinci adım olan esnafın müracaat kısmına başladıklarının altını çizen Cahan, bu şekilde çalışmaların daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğine dikkat çekti. Yeni sanayi sitelerinin tam anlamı ile fonksiyonel olacağını ileten Cahan, " Sanayi sitelerimiz her yönü ile bitmesinin ardından başka illerin kendisine örnek alacağı bir yer haline gelecek. Şimdi büyük araçların bile giremediği sitelerimiz eksikliklerin irdelenmesi ile modern bir duruma gelecek. İnanıyoruz ki kentimiz her yönü ile ilimize kazanım sağlayacak. Ayrıca esnafımız sitelerinde yerlerine kavuşmakla birlikte ödeme konusunda sağlanan imkanlar ile üzerlerinden büyük bir yük atmış olacak” ifadesini kullandı.

Esnafın beklentilerini dinledik

Yeni yapılacak sanayi sitesi için tüm paydaşların fikirlerini aldıklarını ve ortak akıl ile yollarında devam ettiklerini bildiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan,” İlimizde yaşanabilir bir kent olunması adına projelerimizde ciddiyet ile çalışıyor. Her yönü ile mutlu Uşak için kentin her köşesinin değerlendirilmesi şarttır. Ayrıca kentin gereklilikleri de doğru irdelenmelidir. Biz seçimden önce kentimizin projelerini hazırlamıştık. Projelerimiz için titiz bir çalışma yürütürken, kentimizin sorunlarını da projelendirerek çözüyoruz. Bilindiği gibi kentimizde bulunan iki sanayi sitesi maalesef şartları karşılamamaktadır. Yeni sanayi sitesi kentin içinde kalmakla birlikte imaj için olumsuzluk teşkil etmektedir. Aynı zamanda bu alan ihtiyaçları karşılamamaktadır. Bir Eylül Sanayi Sitesi de ihtiyaçlara cevap verememektedir. Büyük araçlar bile maalesef siteye girememekte ve bu durum esnaf açısından sıkıntı oluşturmaktadır. Biz bu konuya sanayi siteleri yaparak çözüm önerilerini dinledik. Akabinde Ankara temaslarımız ile birlikte yer teminini yaptık. Hiç zaman kaybetmeden müracaatları da almaya başladık. Konu hakkında belediyemiz koordinatörlük görevini yürütmekle birlikte kooperatif yönetimi de bizlere destek vermektedir. Müracaatların bitmesi ile beraber hemen çalışmalarımızı başlayacağız ve ilimize modern bir site kazandıracağız. Yeni site yapımı ile beraber boşaltılan alanlar için ise uzun vadede yeni projeler üretmek niyetindeyiz. Bu konu hakkında da görüşmelerimiz olacak” dedi.

İlgili İçerikler: 3. SANAYİ SİTESİ'NDE TAPULAR DEVREDİLDİ Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ