3 Sanayi Sitesi'nde Herşey Yolunda

18-08-2014

3 Sanayi Sitesi’nde Herşey Yolunda

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yeni kurulması planlanan 3 sanayi sitesi için bir basın toplantısı düzenledi. Uşak Belediyesi Beyaz Masa önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı adına Özlem Enuştülü, Ziraat Aletleri Oto Bakım ve Onarım Odası Başkanı Nazmi Arıkan Marangozlar Odası Başkanı Cavit Sarı Bir Eylül Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Niyazi Erdoğan, ve basın mensupları katıldı. Toplantıda açıklamayı Belediye Başkanı Nurullah Cahan gerçekleştirdi. 3 sanayi sitesinde her şeyin yolunda gittiğini hatırlatan Başkan Cahan, " Biz ilimizin sorunlarına vakıf bir belediye yönetimi olarak kentimiz için çalışıyoruz. Bugün kentimizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan yeni bir sanayi sitesi için de çok önemli noktalara geldik. Yer tahsisi gerçekleşen sitemizde müracaatlarımız son hızı ile sürüyor. Ön müracaatları 01 Eylül 2014 günü sona erdireceğiz. Akabinde müracaatlara bakarak sitenin yerleşim planı ve kesin müracaatları alacağız” dedi. Konu hakkında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da desteklerine aldıklarına dikkat çeken Cahan projenin 2015 yılı yatırım programına alındığını müjdeledi. Projenin bitirilmesi ile modern bir tesise kavuşulacağını vurgulayan Cahan, " Sitemiz toplamda 53 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Karma OSB ve Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi civarında düşündüğümüz sitemiz esnafımızın ve vatandaşlarımızın her beklentisini karşılayacaktır. Biz konu ile ilgili olan tüm esnaflarımızın müracaat etmelerini bekliyoruz. Şu an 100 ün üzerinde müracaat oldu” ifadesini kullandı.

Her anlamı ile uygun

Uşak Belediyesi’nin 3. Sanayi sitesi konusunda çok önemli adımlar attığını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " 3. sanayi sitesi için söz vermiştik. Bu bağlamda kapalı cezaevi arkasında 530 dönüm bir alanı tahsis ettik. Oda başkanlarımız ile birlikte konu ile ilgili sürekli istişareler ederek yer ile ilgili de mutabakata vardık. Şu an belirli bir noktaya geldik. Sanayi sitesinde yer alacak esnafın işyerleri standartlarına kadar konuştuk. Şimdi 01 Eylül 02014 tarihine kadar ön kayıtlarımızı alıyoruz. Ön kayıtların sona ermesinin ardından kesin kayıtlar başlayacaktır. Bunun için sitede yer alacak esnafımız müracaatlarını yapmalıdır. Belirlenen tarihten sonra da talep almayacağız. Meclisimizde de komisyonlarımız sitemiz için bütün çalışmaları yapacak. Biz sanayi sitemizi ortak akıl ile oda başkanlarımızı da dahil ederek çalışıyoruz. Ayrıca bu konuda müjdeler de vermek istiyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık siteye destek olacaklarını ve 2015 yatırım programına alacaklarını belirtti. Sitemizde şartlarda çok uygun olacak. Sitede yüzde 40’ını katılımcı arkadaşlar verecek. Yüzde 60’ını ise bakanlığımız kredi verecek. Sitemiz bittikten sonra kalan yüzde 60 için iki yıl ödemesiz 11 yıl ödemeli kredi imkanı sağlanacak. Bu bakımdan böyle bir imkandan faydalanılması gerektiğini düşünüyoruz. Belediyemiz bundan sonra da duyarlı bir yönetim olarak kent sorunlarına çözüm bulmaya devam edecek” dedi.

İlgili İçerikler: 3. SANAYİ SİTESİ'NDE TAPULAR DEVREDİLDİ Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor BAŞKAN ÇAKIN NET KONUŞTU: 3. SANAYİ SİTESİ'NİN YAPIMINA TAM DESTEK Uşak Yeni Sanayi Sitesine Kavuşuyor Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminden Duyuru 3. Sanayi Sitesi'nin Yapımına Bu Yıl Başlanıyor ​Kuzey Çevre Yolunda Sona Doğru ​Cahan,"Ortak Akıl ile Sanayi Bölgemiz Daha da Gelişecektir" ​Yeni Spor Salonunda Herşey Yolunda ​3. Sanayi Sitesi'nde İmzalar Atıldı