3. Sanayi Sitesi'nin Yapımına Bu Yıl Başlanıyor

5-06-2017

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi civarında yapılan yol çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Cahan ziyaret sırasında yaptığı açıklamada 3. Sanayi Sitesi'nin temellerinin de bu yıl atılacağını belirtti.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kapalı Cezaevi'nin bulunduğu alandan Hacım köyüne kadar giden yol üzerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Son durum hakkında bilgi alan Başkan Cahan'a, UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çümen ve Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı İbrahim Karahallı eşlik etti.

Eskiden burada 5 metrelik dar ve kötü, güvensiz bir yol olduğunu anımsatan Başkan Cahan, yoldan vatandaşların da şikayette bulunduklarını aktardı. Başkan Nurullah Cahan, "Yolumuz hem araç güvenliği için hem de yeni yapacak olduğumuz sanayi sitesi projesi için uygun koşullarda değildi. Belediye olarak bizde şehrimizin hemen her bölgesinde olduğu gibi bu bölgede de ekiplerimizle çalışmalarımıza başladık. Şuan da yolumuzu 11 metre civarında genişlettik. Çok kıza bir zaman diliminde, yaklaşık 1 buçuk kilometrelik bir asfaltlama çalışmamız olacak. Yolumuzun tamamlanması ile hemşehrilerimiz rahatça hem Karma Organize Sanayi bölgemizin bu girişini kullanabilecekler hem de Hacım köyüne ulaşımda sıkıntı yaşamayacaklar. En önemlisi de yapacak olduğumuz Sanayi Sitesi Projesi tertemiz ve güvenli bir ana yola kavuşmuş olacak." dedi.

1 MİLYON 200 BİN METREKARELİK ALANA YENİ SANAYİ SİTESİ YAPILACAK

Uşak'ta yeni bir sanayi sitesinin her anlamda ihtiyaç olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yola paralel ve Organize Sanayi Bölgesi'nin yanında yer alan alanı işaret ederek "Burası 1 milyon 200 bin metrekare alana sahip. Dükkan açacak esnafımızın yer bulamama sorunu, yeni sanayi sitesinin hayata geçmesiyle sona erecek. Bölge bin 80 işyerini içerisinde barındıracak." bilgilerini paylaştı.

Alanın çok geniş olduğunu ifade eden Başkan Cahan, daha önce 500 bin metrekaresinin hazineye ait olduğunu ve diğer kısmının da özel mülkiyet alanı olduğunu, öncelikli olarak kamuya ait olan alanı belediye bünyesine dahil ettiklerini aktardı. Bu işlemin bir yıl gibi bir zaman aldığına değinen Cahan, uzun bir zaman da geçse sonucun başarı olması nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

BAŞKAN CAHAN'DAN MÜJDE: TEMEL BU YIL ATILACAK

S.S. Uşak Bireylül Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'ne üye olan ve 3. Sanayi Sitesi'nin bitmesi için bekleyen vatandaşlara seslenen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Müjdeyi vermek istiyorum. Bu yıl sonuna doğru inşallah burada 3. Sanayi Sitemizin temelini hep birlikte atıp inşaatına başlamak istiyoruz. Ve iki yıl gibi bir zamanda da burayı bitirip hemşehrilerimize güzel bir sanayi sitesi kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız." ifadelerine yer verdi.

DÜKKAN BULAMAMA DERDİ SONA ERİYOR

Bölgenin şehre yakın olduğuna değinen Başkan Cahan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu beklenen bir durumdu. Çünkü yeni dükkan açacak esnaflarımız dükkan bulamıyor. Taşınmak istediklerinde maalesef şu an sanayi sitemizde elverişli dükkanlarımız yok. Ama buraya yaptığımız yeni sanayi sitesinde 1080 tane dükkanımız ortaya çıkıyor ve bölge her türlü esnafımıza hitap ediyor. Tamiratçısından tutun, mobilyacısına kadar, dokumacısına kadar hemen hemen hepsine burada ebatlarına göre dükkanlar dizayn edildi. Ve inşallah bu yıl sonu kazmayı vuracağız. Üçüncü sanayi sitemizi böylece hayata geçireceğiz. Konum olarak önemli bir noktada. Belki bundan sonra 50-100 yıllık bir sanayi sitesi olacak burası."

EKONOMİ CAN KAZANACAK

Uşak'ın beklentilerine cevap verecek yeni sanayi sitesi ile Uşak'ın ve Türkiye'nin ekonomisine değer katılacağı görüşünde bulunan Başkan Cahan, "Hemşehrilerimiz sıkça sanayi sitesinin hangi aşamada olduğunu bizlere soruyor. Çünkü onlara kaliteli dükkan, kaliteli iş yeri lazım. Uşak’ımızın gelişmesi, ekonomiye can vermesi, katkı sağlanması için bu beklenen ve gerekli bir uygulamaydı. İnşallah bunu en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Her şeyiyle şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum." diye konuştu.

İlgili İçerikler: Ersin Yıldırım Eşme/Karacaömerli Köyünden, Dudu Yılmaz Çarıkköy Köyünden, Osman Yılmaz Saadettin Ayyıldız Ortaköy Köyünden Murat Yıldırım İbrahim Yıldızhan Mustafa Mert Yıldırım 3. SANAYİ SİTESİ'NDE TAPULAR DEVREDİLDİ Kamil Yıldırım Arzu Yılmaz
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 3. sanayi sitesi