​48 Yıllık Çile Son Buldu

17-12-2015

48 Yıllık Çile Son Buldu

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 48 yıllık sorununu bitirdiklerini söyledi. Cahan,”Yüksek gerilim hatlarını kaldırmakla hayal olarak görüleni gerçekleştirdik” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan yüksek gerilim hatlarının kaldırma çalışmalarını yerinde inceledi. TEİAŞ ekiplerinin hatlara bağlı telleri indirmesinin ardından direk yıkım çalışmalarına katılan Cahan’a Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Baki Gencer, TEİAŞ yetkilileri ve vatandaşlar eşlik etti. Cahan burada vatandaşlara müjde verirken, bölgenin projelerle gelişeceğine dikkat çekti.

Söz verdik yaptık

Bölgede 48 yıllık bir sorunun olduğunu gördüklerini ve kısa sürede bu sorunu yok ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ”Yüksek gerilim hatları Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde 48 yıldan beri vardı.  Hatların altında ise Cuma Pazarı kuruluyor ve binlerce insan alışverişlerini yaparken hayati tehlikeyle karşılaşıyordu. En küçük bir rüzgar bile telafisi olmayan sonuçlar doğurabilirdi. Biz konu hakkında seçim döneminde vatandaşlarımıza söz vermiştik. Hatları kaldıracağımızı ve güzel bir pazar yeri ile park yapacağımızı vaat etmiştik. Çok şükür sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yüksek gerilim hatlarının kaldırılmasında bize destek olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın payını da unutmuyoruz” dedi.

Bütün aşamaları takip ettik

Bütün aşamaları titiz bir şekilde yürüttüklerini belirten Cahan, “Bu hassasiyet başarılı olmamızda etken oldu” ifadesini kullandı.

Cahan, “Mahallemizin sorununun önceliğini biliyorduk. Görsel anlamda da kötü bir durumda olan alanda Belediyemiz itici bir güç oldu. Bakanlığın tüm kademelerini ilimizde misafir ettik ve sorunu yerinde gösterdik. 1.5 yıllık emeklerimizin karşılığını bu şekilde aldık. Bundan sonraki süreçte bölgede projelerimiz can bulacak. Belediyemiz bundan sonra da merkezi hükümetle eşgüdümle çalışarak daha güzel projeler kazanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Mahalle Halkı Mutlu

Mahalle halkının çalışmalardan memnun kaldığını aktaran Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Baki Gencer ise şunları kaydetti: “Başkanımız seçimlerde bizlere bölgedeki yüksek gerilim hatları sıkıntısının son bulması adına söz vermişti. Mahallemizin kanayan yarasıydı ve şu an gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok vatandaşımızın evleri yüksek gerilim hatları nedeniyle yıkıldı. Bazı vatandaşlarımız da yüksek gerilim hatlarının neden olduğu kazalarla uzuvlarını kaybetti. Yüksek gerilim hatlarının kaldırılması mahallemizin gelişmesine etki edecek. Yapılaşma daha da modernleşecek. Bizleri bu konuda mutlu eden Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a teşekkür ederiz”.

Son Düzenlemeler: 17 Aralk, 2015
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE GENÇ KUŞAK AKADEMİ'DEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU SINAVA HAZIRLANAN GENÇLER GENÇ KUŞAK İLE MOTİVASYON BULDU ​48 YILLIK ANILAR UKAMER HİZMET BİNASI'NDA CANLANDI Pakize Çilen UŞAK BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET MİNİK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI GENÇ KUŞAK FİNAL HAFTASINDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA ENGELLERİ KALDIRAN TURNUVADA KUPALAR SAHİBİNİ BULDU Özay Özbulduk
uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir belediye yüksek gerilim hattı mehmet akif ersoy mahallesi baki gencer söz verdik gerçekleşti