8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı

8-03-2017

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Uşak Belediye ile Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda şehit anneleri, huzurevi sakinleri, eşi veya oğlu vatani görevini yapan kadınlar ve Uşak’ın değişik mahalle ve köylerinde gelen 100 kadın ile bir araya gelen Başkan Nurullah Cahan,  “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Onların desteği, moral ve motivasyonu olmadan bu işleri yapmak zor” ifadelerini kullandı.

Belediye ile Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortak dzüenlenen programa katılacak kadınlar sabah evlerinden tek tek alınanarak çelenk sunumu için 15 Temmuz şehitler meydanına getirildi.

Atatürk anıtına çelenk koyma ve valilik ziyareti ile başlayan program Dokur Evi ve Etnoğrafya Müzesi ziyareti ile devam etti.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında bir sonraki durak Ulubey Kanyonları oldu. Uşak’lı yüzlerce kadın Ulubey Kanyonlarını gerzerek cam terasta adrenalini yaşadı. Kanyon gezisi sonrası Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Başkan Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan’ın ev sahipliğinde çiçekler ile karşılanan kadınlar gönüllerince bir gün geçirdi.

Yemekte konuşma yapan Başkan Nurullah Cahan, “Kadınlarımızın ailelerine yapmış oldukları desteği hiçbir erkek inkar edemez” dedi. Cahan, “Bügün burada büyüklerimiz, şehit ailerimiz ve annelerimizle bir araya geldik. Rabbim onlara sağlıklı hayırlı ömürler versin. Onlar dualarını devletimizden, milletimizden ve bizlerden eksik etmesin. Çünkü büyüklerimizn duaları bizleri daha güzel günlere kavuşmamızı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

Başkan Nurullah Cahan 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Uşak’ta da dolu dolu geçirdiklerini ifade ederek, “Dünya Kadınlar Günü’nü hep birlikte kutladık. Özellikle bugün Uşak’ta yaşayıpta kentimizin tarihi ve doğal güzelliklerini bilmeyen kardeşlerimizi Belediyemiz ve Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün koordineli şekilde çalışması ile evlerinden aldılar. Şehrimizdeki tarihi yerleri ve Ulubey Kanyonlarını gezdirdiler ve son olarak burada yemekte bir araya geldik. Hoş muhabbet içinde güzel bir gün geçirdik” dedi.

Kadınlar aileleri madden ve manen yönetme gücüne sahiptir diyen Başkan Cahan, ” Ailelerimize sizler sahip çıkıyorsunuz. Özellikle çalışan bayanlarımızın yükü daha ağır. Hem aileyi hemde çalışma hayatlarını kontrol ediyorlar. Gündelik yaşamda istemediğimiz olaylarda oluyor. Kadına şiddet gerçekleşiyor. Biz kadına şiddete yüzde bir milyon kere karşıyız. Çünkü onlar bize emanet, onlara sahip çıkmalıyız. Uşak Belediyesi olarak kadınlarımız daima yanındayız. Bu güzel etkinliğimize katılan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum ve onların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” açıklamasında bulundu.

Düzenlenen program sonunda etkinliğe katılan kadınlara Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Eşi Halime Cahan hediye takdiminde bulundu.  Hatıra fotoğrafı çekimi ile biten etkiliğe katılan kadınlar bu özel günde 8 Mart kadınlar gününde unutamayacağımız bir gün yaşadık, bizleri yalnız bırakmayan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz diye mutluluklarını dile getirirdi.

İlgili İçerikler: Başkan Cahan'dan Anneler Günü Mesajı Şampiyonluğunu ilan eden UTAŞ Uşakspor Coşkuyla Karşılandı 2018 Yılı Mart Ayı İmar Planı Değişikliği-3 2018 Yılı Mart Ayı İmar Planı Değişikliği-2 Başkan Cahan'dan 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulüne İlişkin Mesaj Uşak Belediyesi'nden Kadınlar Günü Programı Başkan Cahan "Yılın Kadınlarının" Yanında Oldu 2018 Yılı Mart Ayı İmar Planı Değişikliği-1 Aşıklar Şehrine Yakışır Sevgililer Günü Kutlaması Dökülen Yapraklar Kadınlar İçin Kalbe Dönüştü
uşak uşak belediyesi nurullah cahan etkinlik kadınlar günü 8 mart