Apart Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

11-11-2014

Apart Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Uşak Belediyesi’nin Kayaağıl Jeotermal Tesisleri’nin daha da iyi bir duruma gelmesi ve konaklama sorunun azaltmak için hazırladığı ve Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan " Uşak Termale Kavuşuyor” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda proje kapsamında yapılacak apartlar ve teknik konularda bilgiler verildi. Kent Tarihi Müzesi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ’ın yanı sıra ABİGEM Sorumlusu Melike Ünlü, Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu ve ilgili birimlerin personeli katıldı. Proje hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, amaçlarının Uşak’ta jeotermal kaynağın istedikleri noktaya gelmesi olduğunu belirtti. Projenin bu bağlamda değerli bir proje olduğuna dikkat çeken Uludağ, " Belediyemiz termal kaynakların değerlendirilmesi ve kazanılmasını istemektedir. Bunun için önemli projelerimiz söz konusudur. Projelerimize ZEKA gibi kurumlardan katkı sağlayarak kazanımlar elde etmekteyiz. Bu projemizde de 2 milyon 080 bin TL bir maliyet söz konusu olmakla birlikte bunun 615 bin 854 TL’sini ZEKA karşılayacak” dedi. Projenin 15 ay gibi kısa bir sürede sonlanacağına işaret eden Uludağ, Uşaklıların termal için başka şehirlere gitmemesi adına bir adım daha atmış olacaklarına dikkat çekti. Jeotermal de proje çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Uludağ, " Biz jeotermalimize farklı ve kaliteli bir boyut katmak adına çalışmalarımıza ara vermeden sürdürmekteyiz. Aqua parkından konaklamaya varıncaya kadar ilimizin hak ettiği bir tesisleşmeyi sağlamak için çaba vermekteyiz. Ayrıca termal kaynaklarımızın tıp dalında da kullanılabilmesi için uğraş vermekteyiz. Yakın bir zamanda tesisimiz başka şehirlere örnek olacak ve Uşak halkı kazanacak” ifadesini kullandı.

Amacımız en iyisine ulaşmak

Uşak Belediyesi’nin jeotermal tesisleri ile birden fazla önemli amaca hizmet ettiğini ve tesisin her anlamda ilerlemesini istediklerini bildiren Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, bunun için ise olumlu bir planlama içinde olduklarını dile getirdi. ZEKA gibi bölgenin güçlenmesini hedefleyen kurumsal bir yapıdan bu bağlamda destek aldıklarını vurgulayan Uludağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uşak Belediyesi, ilin sosyo ekonomik olarak gelişmesi yönünde proje ve yatırım yapan ilin en önemli kurumları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda ilin önemli turizm potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmaları yapan Uşak Belediyesi, özellikle termal kaynakları değerlendirmeye ve turizme kazandırmaya çalışmaktadır. Projenin genel amacı da TR 33 Bölgesinde sürdürülebilir şekilde turizmin gelişmesinin sağlanmasıdır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan Termal Konaklama Tesisi, yerli ve yabancı turist tarafından istenilen oranda ziyaretin gerçekleşmediği Uşak ilinin termal turizm vasıtasıyla gelişmesinin önünü açacaktır”

Kentin termal potansiyelini değerlendiriyoruz

Belediye olarak kentin termal potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için hibe desteklerine de önem verdiklerini vurgulayan Uludağ, "Uşak Belediyesi olarak ilin termal potansiyelini değerlendirmek amacıyla geliştirdiğimiz Termal Konaklama Tesisi Projesini, Zafer Kalkınma Ajansı Turizm Enerji ve Çevre Mali Destek Programına 2014 Şubat ayında başvuruda bulunduk. Projemiz katma değeri yüksek yönü, turizme sağlayacağı katkı, bölgeye getireceği sosyo-ekonomik katkı gibi üstün yönleri ile Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan projeler arasında yer almıştır. Toplam proje büyüklüğü 2 milyon 080 bin TL olup, almaya hak kazandığımız hibe miktarı 615 bin 854 TL’dir. Proje uygulama süresi 15 ayda sona erecek ve toplamda 24 adet apart gerçekleşecek. Projemiz ile modern termal konaklama tesisinin yapılarak turizme kazandırılmasının yanında, termal turizmin yeni tesislerle geliştirilmesi, termal tesislerin etkin tanıtımı yapılarak bölgede benzer yapılmasının teşvik edilmesinin sağlanması da sağlanacaktır.

İlgili İçerikler: ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI 'YAYALAŞTIRILAN SOKAKLAR' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR Konu Su Projesi'nde hediyeler sahibini buldu Uşak Belediyesi'nden Bir Gençlik Projesi Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ KAPSAMINDA YENİ DOĞUM YAPAN AİLELERE VERİLMEK ÜZERE MALZEME ALIMI DOĞRUDAN Uşak Belediyesi "Şehrimde Sanat" Projesiyle Şehirdeki Tüm Kesimleri Tiyatroyla Buluşturuyor