BULGAZ DAĞI YÖRÜK ŞENLİĞİ' NİN 10.SU DÜZENLENDİ

9-06-2014

BULGAZ DAĞI YÖRÜK ŞENLİĞİ’ NİN 10.SU DÜZENLENDİ

Bulgaz Dağı Yörükleri Doğal Hayatı Koruma Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneğince bu yıl 10.su düzenlenen Yörük Şenlikleri Banaz ilçesi Kızılhisar Köyü Üzeyir Yaylası’nda gerçekleştirildi.

Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği ve Banaz ilçesine bağlı çok sayıda köyün çadır kurduğu şenliklerde yöresel halk oyunları gösterileri, cirit müsabakaları, yerel sanatçıların konserleri ve Mehteran gösterileri ilgiyle izlendi. Şenliğin açılışına Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, İl Genel Meclisi Üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Şenliklerde konuşan Vali Seddar Yavuz, Yörüklerin yüzlerce yıldır özünden, ve benliğinden kopmadan geleneklerini, milli manevi değerlerini yaşattıklarını belirterek, ”Düzenlenen bu şenliğin birlik ve beraberlik duygusu içersinde Yörük kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bulgaz Dağı Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneğince düzenlenen bu etkinliklerin Yörük kardeşlerimize, obamıza, yaylamıza bolluk bereket getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Seddar Yavuz’a, Bulgaz Dağı Yörükleri Doğal Hayatı Koruma Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dal tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

FOTOĞRAF VE HABERDE İHA'DAN FAYDALANILMIŞTIR

İlgili İçerikler: KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM Ali Büyükyörük KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN ATMOSFERİ DEĞİŞTİ Bağbaşı Köyünden, Bayram Yörük GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU