Bakan Avcı'dan Okullar Kampusu Müjdesi

8-08-2014

Bakan Avcı’dan Okullar Kampusu Müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bir dizi ziyarette bulunmak üzere Uşak’a geldi. Bakan Avcı Uşak Üniversitesi’nde düzenlenen kahvaltının ardından Uşak Belediyesi ziyareti ile programına devam etti. Uşak Belediyesi’ndeki ziyarette Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, Kudret Yaman, Erol Korkmaz, Ergün Kırdinli ve Önder Yıldız, AK Parti il veilçe teşkilatları yönetimleri, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Müdürleri katıldı. Ziyarette Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak Belediyesi’nin projeleri hakkında Bakan Avcı’ya bilgiler verirken yapılacak projelerde destek istedi. Özellikle kent park projesi kapsamında yapılacak okullar kampusunun 2015 yılı yatırım programına alınmasını istediklerini belirten Başkan Cahan, " Belediyemizde kentimizin marka kentler arasında yerini alması için projelerimizin can bulmasına önem veriyoruz. Projelerimizin arasında yer alan kent park ve okullar kampusu şüphesiz çok değerlidir. Proje için Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’ndan aldığımız yer tahsisi desteğinden sonra Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’dan da projenin hızlanacağı konusunda söz aldık. Kendilerine müjdelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Uşak’taki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise kentin projelerinde kendilerinin desteklerinin olacağını aktardı. Özellikle okullar kampusu çalışmasının en modern ve hızlı bir şekilde bitmesi için bakanlığın elinden geleni yapacağını vurgulayan Avcı, " Ülkemiz eğitim anlamında son derece ileri seviyelere gelmiş ve gelişimini son hızı ile devam ettirmektedir. Artık okullarımız çağın gereklerini en iyi şekilde taşımaktadır. Uşak’ta da iki önemli projenin içinde olmak bizleri sevindiriyor. Bakanlığımız ile ilgili olan kampus için gerekli tüm işlemler kısa sürede yapılacak ve Uşak Türkiye’nin en kaliteli eğitim kampuslarından birisine kavuşacaktır” ifadesini kullandı.

Bakanlarımızdan önemli destek alıyoruz

Uşak’ta bakanlardan gerekli destekleri aldıklarını ve bu destekler ile kentin iyi noktalara geldiğini anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizde göreve gelmemiz ile yoğun bir çalışma temposu içine girmemiz bir oldu. Projelerimizin can bulması ile kentimizin modern kentler arasında yerini alması nihai hedefimizdir. Bu nedenle gerek Uşak’ta gerekse Ankara’da temaslarımız son hızı ile sürmektedir. Bu temaslar ilimizin menfaatlerini en uç seviyelere taşımaktadır. Ayrıca hükümetimizin desteği ile bakanlarımız ilimize ziyaretlerde bulunarak kentimizin projelerine destek vermektedirler. Daha önce ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcımız Murat Mercan’ın destekleri ile projelerimize büyük adımlar attık. Bu desteklerden birisi de Kent Park Projemiz için verilen destektir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın projemiz kapsamında yer alan okullar kampusu için verdiği yer tahsisinin ardından Milli Eğitim Bakanlığımızın kampusun yapılması için desteği gerekliydi. Bugün ilimize gelerek bizleri onore eden bakanımızdan bu konuda destek bekliyorduk. Kendileri de bizleri kırmayarak projenin hayata geçmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi. Bu nedenle biz kendilerine canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Kampus için ne gerekiyorsa yapacağız

Uşak’ın yeni dönemde daha ileri komuma geleceğinden şüphelerinin olmadığını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Uşak’ta Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ın projelerini görünce mutlu olduk. Bu projeler kentin ufkunu değiştirecek projelerdir. Bizlere de düşen projelere verilecek destekler ile Uşak’ın ilerlemesine en ileri katkıyı sağlamaktır. Bizde bakanlık olarak üzerimize düşen ne varsa seve seve gerçekleştireceğiz. Özellikle okullar kampusu konusunda ciddi ve hızlı bir çalışma içinde bulunacağız. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yer tahsisinin ardından belirlenen alanda çağın gereklerini taşıyan en güzel kampuslardan birisini inşa edeceğiz. Bu sayede ülkenin en modern eğitim kampusu sağlanmış olacak. Şahsım da bu konunun en yakın takipçilerinden birisi olacaktır. Uşak’ta yapılacak tüm projelerin bizlerde en yakın takipçisi olacağız. Bundan sonra sık sık kente gelerek kentin sorunlarını daha iyi dinleyeceğiz. Hedeflerinde emin adımlar ile ilerleyen Uşak’ın başarıları bizlerin de mutluluğu olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Cahan Bakan Avcı’ya Uşak kilimi ve Uşak’a has hediyeler takdim etti. Bakan Avcı’nın programı daha sonra AK Parti ziyareti Dülgeroğlu Oteli’nde gerçekleştiren sivil toplum kuruluşları toplantısı ve esnaf ziyareti ile devam etti.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ UŞAK'A GELİYOR Efrahim Bakan TATİLİ RENKLENDİREN YAZ OKULLARI BAŞLADI YAZ SPOR OKULLARI'NDA KAYITLAR BAŞLADI. UŞAK'A DEĞER KATACAK PROJELERİN AÇILIŞ MÜJDESİ GELDİ 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI ENGELLİ HAFTASINDA BAŞKAN ÇAKIN'DAN YENİ TESİS MÜJDESİ