Başkan Cahan UTSO'nun Sorularını Yanıtladı

2011
22-04-2014

Başkan Cahan UTSO’nun Sorularını Yanıtladı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Valisi Seddar Yavuz Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin kente dair sorularını yanıtladı. Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Uşak’ın geleceği, yapılacak projeleri ve tesviyeler konuşuldu. Soru ve cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda Ticaret Odası Meclisi üyelerinin kent hakkında bütün düşünceleri ise titizlik ile not edildi. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan bu tür toplantılar ile kent hakkında konuşmanın fayda sağlayacağına inandıklarını iletti. UTSO’nun kent üzerindeki etkisini de bildiklerini aktaran Cahan, " İlimizde UTSO faaliyetleri ve kent üzerindeki tespitleri ile güzel çalışmalar sergilemektedir. Bugün burada odamızın değerli üyeleri ile buluşarak onların değerli düşüncelerini öğrenme imkanına kavuştuk. Biz ortak aklın ne kadar kente fayda sağlayacağını biliyoruz. Bu nedenle ticaret odamızın bütün taleplerini hassasiyet ile değerlendireceğiz” dedi. Belediye yönetiminde hiçbir düşünceyi ayırmaksızın dinleyeceklerini anlatan Cahan, bu düşünce ile yollarında emin adım ile ilerleyeceklerini kaydetti. Bundan sonra da mümkün olduğunca danışma toplantılarına katılım sağlayarak farklı düşüncelerin beklentilerini öğrenmek istediklerini vurgulayan Cahan, "İlimizde mutlak başarı için şahsi düşünerek hareket etmek kente fayda sağlamaz. Biz bu nedenle şahsi düşünmeyeceğiz. Kent menfaati için çalmadık kapı dinlemedik kişi ve kurum bırakmayacağız. Bu düşünce ile ilimizi marka yapacağız” ifadesini kullandı. Toplantıda bir konuşma yapan Uşak Valisi Seddar Yavuz ise "Biz” demenin önemine vurgu yaparak kent menfaatlerinde herkesin birleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Kentimize birlikte sahip çıkacağız

Uşak’ın gelişmesini ve ilerlemesini kentte yaşayan her bireyin istisnasız istediğine dikkat çeken Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizde her birey kentin en iyi yerlere gelmesi konusunda buluşmaktadır. Herkes yaşadığı yerin en güzel yerler arasında olmasını temenni eder. Bizde bu düşünce ile çıktığımız yolda beklentileri karşılayarak en güzel kentler arasında yerimizi almak hedefindeyiz. Bu konuda bütün projelerimizi hazırladık ve yakın zamanda uygulamaya başlayacağız. Kentin gelişiminde en önemli faktörlerin başında ise çok katılımlı belediyecilik gelmektedir. Biz yönetim tarzımıza bunu da eklemek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Asla ‘ Biz yaptık oldu’ mantığını benimsemedik. Bu nedenle her fırsatta vatandaşlarımızı kurumlarımızı sivil toplum örgütlerini dinliyoruz. Bugün Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi bizleri davet ederek kent adına beklentileri, talepleri ve çözüm önerilerini paylaşmak istediler. Bizde bu nazik davete katılmaktan zevk aldık. Oda üyelerimizin beklentilerini bizzat kendilerinden dinlemenin heyecanını yaşadık. Hepsinin ne gibi bir beklentisi varsa notlarımız arasına aldık. Bu bilgileri değerlendirip yol haritamıza ekleyeceğiz. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Biz demek önemlidir

Kentte " Biz” diyebilmenin önemli olduğunu kaydeden Uşak Valisi Seddar Yavuz ise, " Biz demek kentlerin gelişimi için önemlidir. Kazan kazan felsefesi ile hareket eden şehirler sıkıntı yaşarlar. Bir şehir sürekli anlaşmazlıklar yaşıyorsa o kentlerin gelişmesi mümkün olmaz. Demokrasinin gereği olan seçimlerin ardından Uşak’taki ciddi bir potansiyeli geliştirmek lazım. İlkler şehrinde önemli işler yapılması için iş birliği yapılması gerekmektedir” dedi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ BAŞKAN YALIM'DAN 23 NİSAN MESAJI BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA