Cahan, "Halılara olan İlgi Mutlu Ediyor"

6-06-2014

Cahan, "Halılara olan İlgi Mutlu Ediyor”

Uşak Belediyesi kentin önemli değerlerinden birisi olan Uşak halıları için çalışmalarına devam ediyor. Yüzlerce kursiyer yetiştirerek halıların yeni nesillere öğretilmesini sağlayan belediye, halıların yaşatıldığı ev olan Dokur Evi’nde de her gün ziyaretçi akınına uğramasına neden oluyor. Genciden yaşlısına birçok vatandaşın akın ettiği Dokur Evi’ne son aylarda ise özellikle öğrencilerin ilgisi daha fazla arttı. Her ay yüzlerce öğrencinin ziyaret ederek halı kültürünü öğrendiği Dokur Evi’ne son olarak Karun Koleji ziyarette bulundu. Okuldan gelen öğrenciler halıların dokunmasını ve Uşak halılarının motiflerini inceleme imkanına kavuştular. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan halılarda gördükleri yoğun ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Ziyaretlerin halının daha da yaşanması için önemli bir katkı verdiğini anlatan Cahan, " Bu tür ziyaretler ilimizin önemli değeri olan halıların daha çok sevilmesi ve yaşatılması adına bir fırsattır. Özellikle gençlerimizin ve öğrencilerimizin ziyaretleri halılarımızın asırlarca yaşatılmasında önemli bir etkendir. Bu nedenle biz bu tür ziyaretleri ve tanıtımı önemsiyoruz” dedi. Uşak Belediyesi’nin Uşak halılarını sevdirmek adına daha çok vatandaşa ulaşmak istediğini aktaran Cahan, bu sayede çok daha güzel noktalara gelebileceklerine dikkat çekti. Belediye olarak halılar ile ilgili güzel projelerin olduğunu ileten Cahan, "Halılarımızın öncelikle kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın evlerine daha çok girmesini hedefliyoruz. İlimizin en has değeri olan halılarımızın evlerimizde olmaması bizler için oldukça üzüntü verici bir olay olur. Bu nedenle bu durumu değiştirecek bir çalışma içindeyiz. Ayrıca tanıtı atağımız ile halılarımız daha güzel noktalara gelecek” ifadesini kullandı.

Yeni neslin ilgisi sevindirici

Uşak halıları için projeler ile ciddi bir atak içine gireceğini vurgulayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizde birçok önemli değerimiz bulunmaktadır. Maalesef bu değerlerimiz tanıtım eksikliği nedeniyle hak ettiği yerde olmamıştır. Biz kaynaklarımızın ve değerlerimizin hak ettiği yerde olmasını başından bu yana istedik. Bu nedenle göreve gelir gelmez projelerimizi bu şekilde yönlendirdik. İlimizin marka olabilmesi için her alanda farklı projelerimizi hazırladık. Şimdi bu projelerin can bulması adına yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Projelerimizin arasında Uşak halılarının yaşatılması da yer alıyordu. Hemen bu konuda girişimlere başladık. Öncelikle halılarımızın her eve girmesi adına projemiz yakında can bulacak. İnanıyoruz ki bu çalışmamız ile evlerimize giren halımız tanıtım da çok daha önemli bir etken olacak. Ayrıca tanıtım atağımız ile halılarımızı dünya bilecek ve eski günlerine dönecek. Halılarımızın eskisi gibi olması için yeni neslin de bilmesi gerekmektedir. Belediyemizin çabaları neticesinde artık yemi nesil halıları yerinde görmeye geliyor. Her gün Dokur Evimiz ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Şehir dışından gelenlerin bile uğrak yeri olan evimiz artık çok önemli bir misyonu üstleniyor. İlimizde öğrencilerimiz de evimize yoğun talep göstermektedir. Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın evimize gelmesi bizlere ayrıca mutluluk veriyor. Karun Koleji ziyareti de bu bağlamda önemli bir yer tutmaktadır. Biz bu tür ziyaretlerin artarak değerimizin daha iyi tanınmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Son Düzenlemeler: 06 Haziran, 2014
İlgili İçerikler: DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SOSYETE PAZARI'NA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME Muammer Bilgin Nurkadın Mutlu GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ BİLGİLENDİRME FATİH VE KEMALÖZ PAZAR YERLERİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLENDİRMESİ Kenan Bilgin Moda Fest Üçüncü Gününde de Yoğun İlgi Gördü Haldun Akdolan