Cahan, " Sosyal medya doğru kullanılmalı"

1927
28-05-2014

Cahan, " Sosyal medya doğru kullanılmalı”

Uşak Üniversitesi 1. Uluslar arası Yeni medya ve Kadın Sempozyumu başladı. Sempozyumun açılış toplantısına Belediye Başkanı Nurullah Cahan’In yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, yabancı ve Türkiye’deki üniversitelerden konuşmacılar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda yapılan açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan’da bir konuşma gerçekleştirdi. Toplumda kadının önemine dikkat çeken Başkan Cahan, kadının mutlu olduğu toplumların genelinin mutlu olduğuna dikkat çekti. Mutlu ailelerde kadınların rolüne vurgu yapan Cahan, " Biz belediye olarak kentte mutlu birey, mutlu aile, mutlu sokak, mutlu mahalle ve mutlu Uşak hedefini koymuştuk. Tüm bunların gerçekleşmesi için ailelerin mutluluğu kesinlikle olması gerekmektedir. Bunun için ailede yaşayan herkesin elinden geleni yapması gerekmektedir. Öncelikle aile içi şiddetin son bulması çok gereklidir” dedi. Ailelerde medyanın etkilerinden da bahseden Başkan Cahan, medyanın olumsuz yönlerinin ailelerin tamamen kopmasına neden olduğunun altını çizdi. Özellikle son yıllarda sosyal medyanın ceplere kadar girdiğini ileten Cahan, " Artık hepimizin cebinde akıllı telefon ve evinde bilgisayar var. Bu durum avantaj olmakla birlikte dezavantaj da olmaya başladı. Kendilerine o kadar çok sosyal medyaya kaptıran aileler arasında kopukluk olmaya başladı. Bu nedenle yüz yüze iletişime değer verilmesi şarttır. Herkes bu konuya özen göstermelidir” şeklinde konuştu.

Mutlu aileler için doğru medya kullanımı

Mutlu ailelerin sağlanmasında kadının muhakkak mutlu olmasını şart olduğunu aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Biz seçim döneminde ve şu anda mutlu şehri hedef alarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Tabi bu tamamen belediyecilik anlamında elimizden gelecek çalışmalardır. Mutlu şehirde mutlu ailenin rolü büyük olmakla birlikte, mutlu ailede kadınlarımızın mutlu olması da muhakkaktır. Maalesef bugün hala aile içi şiddet ile ilgili haberler görmekteyiz. Bu durum kesinlikle sona ermelidir. Ayrıca kadınlarımızın ekonomik olarak özgürlükleri de şarttır. Ekonomik olarak kazanım sağlayan kadınlarımızın ortaya çıkması için eğitimin de gerekliliğini biliyoruz. Bugün eğitim sadece müfredat ile değil; medya konusunda da olmalıdır. Bireyler medyanın doğru kullanılmasını öğrenmelidir. Bugün herkesin cebinde bulunan akıllı telefonlar ve evinde bulunan bilgisayarlar aile içi kopukluklara neden olmaktadır. Artık kendi evlerimizin içinde bile sosyal medya aracılığı ile haberleşmeye başladık. Bu durumun sona ermesi ve muhabbetin yüz yüze yapılması gerektiğine inanıyoruz. Eğer bu durum gerçekleşirse mutlu bireylerin daha çok artacağına yürekten inanıyoruz" dedi.

İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET Ayşe Doğrul Hacer Doğru YEŞİL KARAAĞAÇ GÖLETİ SOSYAL TESİSLERİ DOĞASEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK UŞAK KARAAĞAÇ MAHALLESİ MAHALLE KONAĞINDA KULLANILMAK ÜZERE TATAMİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜNE MEZAR HASIRI ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HALI SAHADA KULLANILMAK ÜZERE SKORBOARD ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU BUZ MAKİNESİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜNDE KULLANILMAK ÜZERE CESET TORBASI ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU