Cahan, "Termalde marka olmak hedefimiz"

17-10-2014

Cahan, "Termalde marka olmak hedefimiz”

Türkiye Belediyeler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nce İzlanda’da jeotermal enerjinin kullanım alanlarını görmek amacı ile 8-12 Ekim tarihlerinde düzenlenen "İzlanda Teknik İnceleme Gezi Programı” düzenledi. Programa birliğe üye olan belediye başkanları katılırken, Uşak adına da Belediye Başkanı Nurullah Cahan katıldı. Jeotermal ve sağlık turizmi konusunda Türkiye’nin önde gelen ülkelerinden birisi olan İzlanda’da alınan bilgilerin Uşak’ta uygulanılırlığı konusunda ise teknik bilgiler alındı. Programın son derece faydalı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İzlanda’da uygulanan yöntem ve tekniklerin Uşak’ta yol haritası belirlemede önemli olduğunu bildirdi. Uşak’ın jeotermal suyunun Türkiye’nin her anlamı ile en kaliteli sularından birisi olduğunu söyleyen Cahan, " İlimizin gelecekte marka donelerinden birisi jeotermal kaynaklarımız olacak. Kaynaklarımızın en güzel şekilde kullanılması ve geleceği için ise jeotermal konusunda marka olmuş şehir ve ülkelerin kaynakları nasıl yönettiğini görmek doğru bir çalışmadır. Bu nedenle İzlanda’ya düzenlenen teknik gezi önemli bir çalışma oldu. Biz bu geziden oldukça faydalı bilgiler ile ilimize döndük. Bilgilerin uygulanabilirliği konusunda uzman ekiplerimiz ile yakın bir zamanda masaya yatıracağız” dedi. Jeotermalde büyük hedefler olduğunun altını çizen Cahan, hedefler doğrultusunda bilimsel verileri de not defterlerine eklediklerine dikkat çekti. Marka Şehir Uşak hedefinde kentin marka değerlerini ön plana çekmek istediklerini dile getiren Cahan, " Göreve geçmemizin ardından marka şehri inşa etmek için tüm ekibimiz ile var gücümüz ile çalışıyoruz. Hedeflerimizde ilimizin değerlerini gün yüzüne çıkararak marka yapmak var. Termalimiz bizim öz kaynağımızdır. Biz bu potansiyeli de istenilen düzeyde kullanım yaparak Türkiye’de jeotermal konusunda marka olmuş kentleri arasına girmek istiyoruz. Aynı zamanda yerli ve yabancı sağlık turizminden faydalanmak isteyen vatandaşları da ilimize çekmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tecrübelerden faydalanıyoruz

Uşak Belediyesi’nin jeotermal kaynaklarını en iyi hale getirmek için durmaksızın çaba verdiğini anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan gelişim için birçok metot denediklerini belirtti. İzlanda’da yapılan teknik gezinin de fayda sağlayacağını vurgulayan Cahan şunları kaydetti: " Belediyemiz gelişime ve değişime açık bir belediyedir. Uşak için ne yapılması gerekiyorsa çağın gerekleri ve kentin menfaatleri göz önüne alınarak yapılacaktır. Bu kapsamda jeotermal kaynağımız için de belediyemiz çalışmaktadır. Kaynağımızın en faydalı şekilde nasıl kullanılabileceğini farklı değerlendirmeler yolu ile düşünmekteyiz. Yol haritamızı çizerken tecrübeli ve marka olmuş yerleşim birimlerinin çalışma prensiplerini görmek istiyoruz. İzlanda’ya yapmış olduğumuz teknik ziyaret belediyemizin gelecekte termal ile yapacağı çalışmaların alt yapısını oluşturmakta oldukça faydalı geçti. İzlanda’nın bugüne dek nasıl bir çalışma yaptığını ve ne gibi teknikleri uyguladığını yerinde görme imkanına kavuştuk. Netice itibari ile ziyaret ilimizin termali açısında olumlu oldu. gördüklerimizi ve teknikleri ilimizde nasıl bir şekilde uygulayacağımızı ekibimiz ile yakın zamanda konuşarak hayata geçireceğiz”

Jeotermalde marka olacağız

Uşak Belediyesi’nin yapacağı çalışmalar ile jeotermalde marka bir kenti inşa edeceğine işaret eden Cahan, " İlimizde marka olma yolunda bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kentimizin imajının değişmesi yolunda verdiğimiz çabalarımız, kentimizin değerlerinin de markalaşması ile istenilen düzeye gelecektir. Markalarımız arasında jeotermalde olacak. Kaynağımızın en verimli şekilde kullanılması ve istenilen düzeye gelmesi asıl hedefimizdir. İnanıyoruz ki yapacağımız bu çalışmalar kısa süre sonra termalde marka şehirler arasında olmamıza neden olacak. Biz şimdiden marka olma bilinci ile çalışmalarımıza da başladık. Yeni yapacağımız apartların yanında aqua park ve jeotermal tıp için projelendirmelerimiz sürüyor. Öte yandan markalaşma ile birlikte ilimizin sağlık turizmi de büyük gelişimler kaydedecek” dedi.

İlgili İçerikler: TÜRKİYE FİNALLERİNİ KAZANARAK KUPAYI BAŞKAN CAHAN'A HEDİYE EDECEKLER SANAT TARİHİ BAŞKAN CAHAN'I UNUTMAYACAK SERBEST MUHASEBECİLER MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UŞAK BÜROSU'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ BAŞKAN CAHAN MUHASEBECİLER GÜNÜ TOPLANTISINA KATILDI BAŞKAN CAHAN MİNİKLERİN GLUTENSİZ YEMEK DAVETİNE KATILDI TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİTLER, DUL ve YETİMLERİ DERNEĞİ'NDEN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKET BAŞKAN CAHAN'A BİR TEŞEKKÜR DAHA BAŞKAN CAHAN'A UŞAK AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİNDEN 'TATLI' SÜRPRİZ BAŞKAN CAHAN'A TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU'NDAN TEŞEKKÜR PLAKETİ