Çevre Dostu Projelere Destek Olacağız

2094
30-04-2014

Çevre Dostu Projelere Destek Olacağız

Uşak Belediyesi kentin projeleri için son hızı ile çalışmalarına başlarken diğer yandan çevre dostu projeler için de elinden gelen çabayı sarf ediyor. Kentte çevre bilincinin artmasını hedefleyen Uşak Belediyesi bu kapsamda eğitim çalışmaları yapıyor. Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan "Ambalaj Atıkları Yönetim Planı” çerçevesinde Cumhuriyet Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Kemalöz Mahallelerinde ambalaj atıklarının ayrı toplanması projesi ile ilgili çalışmalar başladı. Çalışmaların ilk ayağı olarak adı geçen mahallelerde bulunan 14 okul seçilirken okullarda Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Reyhan Aydın önderliğinde eğitime başladı. Uşak Belediyesi’nin her yönü ile kenti için çalıştığını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çevre dostu projeler ile vatandaşlarda ve yeni nesilde farkındalık yaratmak istediklerine vurgu yaptı. Gelecek kuşakların daha güzel bir doğa ile baş başa kalmasını arzu ettiklerini söyleyen Cahan, " Hepimiz geçmişten aldığımız güzel doğayı geleceğe aktarmak ile mesulüz. Bu nedenle üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Belediyemiz de kurumsal anlamda ne gerekiyorsa yapacaktır. Bu nedenle yeni neslin çevre bilincini arttıracak her türlü çalışmanın arkasında olacağız” dedi. Yapılan eğitim çalışmalarının çocukların algılarında önemli bir yer tutacağının altını çizen Başkan Cahan, eğitim alan öğrencilerin ailelerini de olumlu yönde etkilediğine dikkat çekti. Uşak Belediyesi’nin bundan sonra aynı bilinç ile çevre ile ilgili çeşitli çalışmalar yapacağını aktaran Cahan, " Çevre ve doğanın korunması ile ilgili farklı projelerimiz de olacak. Projelerimizin sürmesinin ilimize katacağı katkıları aşikardır. Bu nedenle birimlerimiz ile sürekli görüşerek bilincin artması adına elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Çevre bilincini önemsiyoruz

Uşak Belediyesi’nin çevreye duyarlı bir belediye olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Biz ilimizin yönetiminde her anlamı ile kalkınan bir belediyeyi ön plana aldık. Kentleşme açısından önemli bir noktaya gelmiş, sosyal sorumluluklarını yerine getirmiş, herkesin mutlu olduğu bir kent bizlerin hedefidir. Aynı zamanda gelecek nesillere de çevre ve doğa bakımından her yönü ile örnek bir şehir bırakmak asli görevimizdir. Bu nedenle çevre ile ilgili her şeyin içinde var olacağız. Çevre bilincinin arttırılması için yapılacak her türlü çalışmanın da içinde olacağız. Belediye ekiplerimizin başlattığı ambalaj atıklarının ayrı toplanması projesi de bu nedenle değerlidir. Bilindiği gibi 1 ton kullanılmış kağıt geri kazanıldığında 16 ağacın kurtarılması anlamına geliyor. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır. Projemiz kapsamında okullarda öğrencilerimize bilinç aşılayan birimlerimiz kentin geleceği için son derece faydalı işler yapmaktadırlar. Eğitimler çocuklarımızın çevre konusunda birer nefer olmalarına neden olmakla birlikte bu bilincin gelecek nesillere yayılmasında vesile olmaktadır. Ayrıca ailelerinde konu hakkında bilinç sahibi olmalarına neden olmaktadır. Belediyemiz bundan sonra bu tür çalışmalar ile örnek olmayı sürdürecektir” dedi.

İlgili İçerikler: Çevreköy Mahallesinden, Halime Öztürk Uşak Merkez Çevre Mahallesi'nden Safinaz Kıvılcım Uşak Belediyesi ile Çevre Dostu Faaliyetler Güç Kazanıyor YEŞİL KARAAĞAÇ GÖLETİNDE YEŞİL DOSTU ETKİNLİK TEKERLEKLİ SANDALYE VE BOYUN DESTEKLİ TEKERLEKLİ SANDALYE ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU UŞAKSPOR ÇEVREYE ZARARLI ATIKLARI 'ENERJİ'YE ÇEVİRDİ Uşak Merkez Çevreköy Mahallesi Sakinleri'nden Nazmi Keskin Çevreköy Mahallesinden Fatma Kocabıyık UŞAK BELEDİYESİ'NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK Çevreköy'den Kamil Dülger