Dokuzsele Projesi'nde her şey yolunda

10-11-2014

Dokuzsele Projesi’nde her şey yolunda

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Dokuzsele Deresi Projesi’nde gelişmelerin olumlu seyrettiğini belirtirken, ekiplerin projenin can bulması adına ciddi bir çalışma içinde olduğunu anlattı. Başkan Cahan çalışmaları yerinde incelerken derenin ıslahının ardından Uşak’a yakışan bir hattın söz konusu olacağını iletti. Projenin kentin imaj projelerinden olması nedeni ile daha önceki halinin uygun olmayacağını bildikleri için revizyon ettiklerini hatırlatan Cahan, " Projemiz kentimizin ortasında geçmekle birlikte yeni hali ile ilimize bir canlılık ve hava katacak. Bu hali ile ilimizin kazanımları arasında olması adına biz de elimizden gelen çabayı sarf etmekteyiz. Öncelikle projenin yeni hali ile vücut bulmasını istedik. Bu konuda projenin revizyonu için göreve gelmemizin akabinde hemen çalışmalara başladık. Yakın bir zamanda proje revize edilmiş hali ile vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi. Uşak’ta Eskişehir Porsuk ve Afyonkarahisar Akarçayı gibi model kazandırtacaklarının altını çizen Cahan, yeni model ile Uşak’ın kazanacağına dikkat çekti. Proje hakkında da bilgi veren Başkan Cahan, " Projemiz 9 kilometrelik bir uzunluğu kapsamaktadır. Bu projede kent içinden geçecek yerlerin eski projeye göre daha farklı olması gerekliydi. Özellikle imajımıza etki edecek çalışma kentsel dönüşüm alanını da ciddi bir şekilde ilgilendirmektedir. Yenilene proje ile kentsel dönüşüm alanı daha da güzel olmakla beraber, kent içinde geçtiği yerlere sosyal bir hava katacaktır” ifadesini kullandı.

Her aşamasını takip ediyoruz

Uşak’ta şehrin en güzel hale gelmesinde önemli bir yeri olan Dokuzsele Deresi’nin ıslahının her aşamasını dikkat ve titizlik ile takip ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Uşak’ın marka şehir olması için projelerin icra edilmesi için bütün gücümüz ile çalışmaktayız. Özellikle yenilenecek kentimizin yeni yüzünün hak ettiği güzellikte olması için projelerimizin takipçisi olmaktayız. Projelerimizin arasında en önemli olanlarından birisi de Dokuzele Deresi Islah Projesidir. Derenin geçtiği alan birçok kentin istediği özellikte olmakla beraber güzle işlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle biz projemize ayrı bir hava katmak ve kent içinde istenilen düzeyde olması için revizyonunu istedik. Şimdi bu konuda tüm adımlar atıldı. Biz de bundan sonraki bütün süreçleri takip ederek en iyiye ulaşmak için çaba veriyoruz” dedi.

Yeni yaşam alanları

Uşak’ta yeni yaşam alanlarına ihtiyaç olduğunu bildiren Belediye Başkanı Cahan, " İlimiz sosyal alanlar konusunda çok sıkıntılı kentlerden birisidir. Özellikle kent merkezinde vatandaşlarımızın ve misafirlerin gidebileceği alanlar oldukça kısıtlı. Biz bu imkanları en üst limite çıkarmak için çaba vermekteyiz. Dokuzsele Deresi ıslahı da bu düşüncemizin en iyi can bulacağı projelerin arasında yer almaktadır. Kentsel Dönüşüm Projesi, Kent Park Projesi gibi bu projemizde kentimize önemli katkı sağlayacaktır. 9 kilometrelik hattın kent içinde kalan alanları Eskişehir Porsuk Çayı’nı Afyonkarahisar Akar Çayı’nı ilimizde yaşatacak” şeklinde konuştu.

İlgili İçerikler: Hüseyin Ali Rençber Hüseyin Gürgen Hüseyin Ersöz Hasan Hüseyin Türe Kabaklar Köyünden, Hüseyin Karahan Hüseyin Toker Hüseyin Arslantosun Seyfettin Zengin Eşme/Güllü Köyünden, Hüseyin Akgün Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Sakinlerinden, Hüseyin Akgün