El Emeği Göz Nuru Eserler Görücüye Çıktı

2063
6-06-2014

El Emeği Göz Nuru Eserler Görücüye Çıktı

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı ürün ve eserlerden oluşan sergi törenle açıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen yılsonu sergisi açılış törenine Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz'un yanı sıra Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, İl Genel Meclisi BaşkanıMehmet Nacar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, daire müdürleri, kursiyerler ve aileleriyle vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz Uşak Halk Eğitim Merkezi tarafından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında 839 adet kurs açıldığını belirterek 18.136 kursiyere hizmet verildiğini kaydetti. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 43 okulda 241 kurs açıldığını belirten Vali Seddar Yavuz, "Bu kurslarımızdan 4.619 vatandaşımız faydalanmış; ayrıca Uşak Belediyesince tahsis edilen yerlerde düzenlenen 598 kursa da 13.517 kursiyer katılmıştır” dedi.

Konuşmasında artık halk eğitim kavramından yaşam boyu öğrenme kavramına doğru bir değişim gösterdiğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, "Kursiyerlerimizin kurs merkezlerinde edindikleri bilgi, beceri ve tecrübeleri bizlere sundukları ve Uşak merkez ilçemizle birlikte 5 ilçemizde de gerçekleştirilen bu sergilerimize vatandaşlarımızın güzel çalışmalarını görüyorum. İnsanlarımızın vakitlerini faydalı meşguliyetlerle değerlendirmeleri, kendilerini hayatlarının her döneminde geliştirmek için gayret göstermeleri takdir edilecek bir davranış. Açılış törenlerimizde çok kıymetli hanımefendilere kurslarımıza katılan beyefendilere, törenlerimize teşrif eden misafirlerimize hep şu mesajı vermek istiyorum: Kadınını eğitmeyen ona değer vermeyen onu öteleyen, şiddete maruz bırakan ve çalışma hayatı eğitim hayatı olmak üzere toplumdan soyutlayan zihniyet ancak ülkelerin kalkınmasına, gelişmesine, barış ve huzuruna engel olur. Bu tür yaklaşımlardan kurtulmamız lazımdır. Devletimiz ve hükümetimiz kadınlarımıza sunulan imkanların daha da arttırılması eğitim süreçlerine tam olarak katılması, onların iş hayatında da kendilerine yeteri kadar yer bulmaları için çalışmalarına devam etmektedir. Herhangi bir sebeple eğitim sürecine katılamamış gençlerimizin yaşlılarımızın kadınlarımızın mutlaka farklı donanımlarla buluşturulması gerekir. Bu vesileyle eğitimlere katılan ve belge alarak başarılarını sergileyen kursiyerlerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Uşak Halk Eğitim Merkezi mesleki, sosyal, sanatsal ve kültürel kursların sene sonu sergisi Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ile protokol üyeleri tarafından açıldı.

HABERDE VE FOTOĞRAFTA İHA'DAN FAYDALANILMIŞTIR

Son Düzenlemeler: 06 Haziran, 2014
İlgili İçerikler: Mehmet Karagöz Nurullah Berber UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Güneli Köyünden, Nurullah Ateş Cemile Açıkgöz Nurullah Köse Ümmü Cingöz "TARİH BOYUNCA UŞAK HALISI" KİTABI GÖRÜCÜYE ÇIKTI Nurullah Değirmen