Engelliler Haftası Etkinlikleri Başladı

15-05-2014

Engelliler Haftası Etkinlikleri Başladı

Engelliler Haftası düzenlenen engelli yürüyüşü ile başladı. Uşak Belediyesi önünden anıt önüne kadar yapılan yürüyüşe engelli vatandaşların yanı sıra vatandaşlar ve öğrenciler de katıldı. Anıt önünde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ise engelli dernekleri kendi sorunlarını anlatan konuşmalar yaptı. İlk olarak Sakatlar Derneği Başkanı Salih Küçük konuşma yaptı. Küçük konuşmasında Soma’da madende yapılan faciaya atıfta bulunarak, "Böyle bir günde bizler ne konuşsak azdır. Soma’ da yaşanan acıları yüreğimizde hissediyoruz. Bu nedenle sorunlarımız yerine oradaki işçilerimizin acılarını paylaştığımızı belirtmek isterim” dedi.

Engellerin aşılmasında destek bekliyoruz

Daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Turgay Çağlayan konuşma yaptı. Çağlayan yerel yönetimler seçimleri sonunda engellere yönelik daha güzel uygulamalar beklediklerini kaydederken şöyle devam etti: " Son yıllarda yapılan tüm düzenlemelere rağmen engellerin genel sorunları ile ilgili sorunlar hala vardır. Yerel yönetimlere bu bağlamda büyük görevler düşmektedir. Sağlık hizmetlerinden toplu taşımaya, kamu personelinden bilgilendirilmeye kadar sorunlar ile karşılaşmaktayız. Engellilerin okur yazarlığının da arttırılması ve istihdama katkı sağlanması için meslek becerilerin arttırılması gerekmektedir. Biz yeni yerel yönetimimizden bu konuda destekler beklemekteyiz”

Yasalarda değişiklik bekliyoruz

Son olarak konuşmayı Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Serkan Çiğdem yaptı. Çiğdem, engellilere yönelik pozitif ayrıcalık istediklerini belirttiği konuşmasında, " Görme engelliler bankalarda ve noterlerde sıkıntılar yaşamaktadır. Bu mağduriyetin yasalar ile giderilmesini bekliyoruz. Görme engellinin söz sahibi olmasını ve yönetimlere girmesini istiyoruz. Körler Okulu’nun da yaşaması en büyük temennimizdir” şeklinde konuştu.

İlgili İçerikler: Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı! KİTAP FUARI VE RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ İÇİN GÖRKEMLİ AÇILIŞ Uşak Belediyesi Dünya Su Günü Etkinlikleri İle Farkındalık Oluşturdu Atık Yağlar İşitme Engellilerin Hayatını Kolaylaştırıyor Sanata Doyuran Festival Başladı KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ ŞUBAT'TA DA DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR Kurtuluş Haftası Etkinlikleri Aydilge ve Gece Yolcuları İle Son Buldu Uşak'ta Kurtuluş Haftası Coşkuyla Kutlanacak Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı Kurtuluş Kum Voleybol Turnuvası Atapark'ta Başladı