Engellilerin Sorunlarını Aşan Bir Belediye Olacağız

7-04-2014

Engellilerin Sorunlarını Aşan Bir Belediye Olacağız

Uşak İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı makamında ziyaret etti. İşitme engelliler ve engellilerin sorunların ve çözümlerinin konuşulduğu ziyaret sonrası Başkan Cahan sorunların çözümünde belediyenin üzerine düşeni yapması konusunda söz verdi. Kentin modern bir kent olması için engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı uygulamaların şart olduğunu aktaran Başkan Cahan, " Bütün modern ve gelişmiş ülkelerde engellilerin hayatlarının daha çok kolaylaştırıldığı görülmüştür. Bu bağlamda bizler de modern bir kent olma yolunda engellilerimizin hayatlarına kolaylık sağlayacak uygulamalara imza atmak niyetindeyiz. Belediyemiz bu konuda projelerini hazırlamış ve yakın zamanda uygulamaya koyacaktır” dedi. Uşak’ta engellerin her yönü ile aşılmasını önemsediklerini bildiren Uşak İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Asım Demirayak, yeni dönemde bu konuda daha hassasiyet beklediklerini anlattı. İşitme engellilerin ve engellilerin hayatta birçok zorluk ile karşılaştığının altını çizen Demirayak, "Son yıllarda engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projelere imza atıldığını görmekteyiz. Bu sevindirici bir durumdur. Fakat biz daha fazlasını beklemekteyiz. Engellilerimiz hayatta birçok zorluk ile karşılaşmaktadır. Bizler ilimizde karşılaştığımız sorunların belediyecilik yönü ile Başkanımız Nurullah Cahan’dan destek istedik. Kendisi de bize bu konuda destek olacağı sözünü verdi” diye konuştu.

Engellilerimizi önemsiyoruz

Uşak Belediyesi olarak engellilerin sorunlarını önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Biz ilimizin marka bir şehir olması için çıktığımız yolda emin adımlar ile ilerleyeceğiz. Marka şehir olma yolunda birçok projemiz şu an hazır bulunmaktadır. Biz marka olma yolunda engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı bir belediyecilik uygulanmasını da çok iyi biliyoruz. Bu nedenle engelli dostu projelerimiz ile yolumuza devam etmek niyetindeyiz. Yaptığımız her çalışmanın çalışmalarında engellilerimizi düşünerek hareket edeceğiz. Engelli dostu projeler ile kolaylıklar sağlayacağız. Bu konuda yol haritamız şimdiden hazır bulunuyor. Yapacağımız projelerde ortak akıl için engellilerin haklarını koruyan sivil toplum örgütlerini de dahil edeceğiz” dedi.

Destek bekliyoruz

Uşak’ta engellerin aşılması adına yeni dönemde Başkan Nurullah Cahan’dan destek beklediklerini ileten Uşak İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Asım Demirayak, " İlimizde bundan sonra yapılacak projelerde engellilerin her anlamda rahat edilmesini istiyoruz. Bu konuda belediyemizin hassas davranacağına inancımız tamdır. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a yaptığımız ziyarette de kendileri bizlere her zaman destek olunacağını belirtmişlerdir. Biz kendisi ile fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Uşak İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a Osmanlı Tuğrası hediye etti.

İlgili İçerikler: Hasan Türkölmez Hasan Teke Hasan Kara 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Hasan Ali Özbilen 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı Hasan Hüseyin Türe