Ev ve Süs Hayvanı Satan İşletmeler sertifikalarını aldı

5-08-2014

Ev ve Süs Hayvanı Satan İşletmeler sertifikalarını aldı

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün kentte ev ve süs hayvanı satan işyerlerine verdiği eğitim neticesinde kursiyerlere sertifikalarını verdi. Uşak Belediyesi’nde gerçekleşen sertifika törenine Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Uslu, Uşak Belediyesi Veterineri Okan Aydın ve hayvan satan pet shop sahipleri katıldı. 8 işyerinin sertifika aldığı törende bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ kentte işyerlerinin belirli kurallara uyması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Bu kapsamda pet shopların eğitimlerinin yapıldığı dile getiren Uludağ, ”Kentimizde hayvan satan işyerlerinin eğitim alması her yönü ile önemlidir. Çünkü bu tür işyerleri hayvan sağlığı konusunda bilinçlenmenin yanında insanların da sağlığını ilgilendirmektedir. Bu nedenle her yönü ile bilinçlenmeyi sağlayacak olan eğitimlerin fayda sağladığına inanıyoruz” dedi. Yasanın da bu tür eğitimleri gerekli kıldığına dikkat çeken Uludağ, sonuç olarak eğitimin sağladığı başarının kente katkı sağladığının altını çizdi. Belediye olarak bundan sonra da her anlamda eğitim ve denetimlerini süreceğini vurgulayan Uludağ, " İlimizde eğitimler ile esnafımızın bilinçlenmesini arzu etmekteyiz. Her anlamda yaptığı işin bilincinde olan esnafımız için çalışmalarımız devam edecektir. Gelecek yıllarda da pet shoplarımız konusunda çalışmalarımız olacak. İnanıyoruz ki bu çalışmaları ile ilimiz örnek olacaktır” şeklinde konuştu.

Eğitimler ile en iyisine

Eğitimlerin pet shop sahiplerinin bilgilenmesi ve daha uygun ortamlarda hayvan satılı yapması bakımından önemli olduğunu anlatan Başkan Yardımcısı Uludağ, " Belediyemiz sorumlulukların bilen bir yönetim tarız ile çalışmalarını sürdürmektedir. Yapacağımız çalışmalar ile kentimizin her anlamı ile kazanım sağlamasını istiyoruz. Projelerimizin yanında kentte belediyecilik anlamında ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Bunlardan birisi de esnaflar ile ilgili çalışmalarımızdır. Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bu kapsamda ev ve süs hayvanı satan kişilere eğitim verdi. Bu eğitim sonucunda kursiyerlerimiz sertifika almaya hak kazandılar. Eğitim her yönü ile ilimiz için kazanım oldu. Ayrıca 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda bahsi geçen Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin üçüncü kısım ikinci bölümün 13. maddesinde ‘Ev ve süs hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programına katılarak, sertifika almakla yükümlüdürler’ ibaresi nedeniyle yasal sorumluluklarımızı da yerine getirmiş olduk. Eğitimlerde ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi,  CITES sözleşmesi,  5199 sayılı kanun ve yönetmelik, ev ve süs hayvanları satış, barınma ve eğitim yerlerinin; kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı ve hayvan bakım ve beslenmesi konuları işlendi. Belediyemiz bu eğitim ile bu tür işyerlerinden alışveriş yapan vatandaşlarımız ve satılan hayvanlar için son derece faydalı bir iş yaptı. Bundan sonra da eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.

İlgili İçerikler: EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM Ayşe Süsam Susuzören Köyünden, Emine Candoğan Susuzören Köyü'nden Mehmet Ali Yılmaz Banaz/Susuz Köyünden, Halime Tanrıöver Susuzören köyünden Ahmet Cengiz Esnaf Moda Fest'ten Memnun Kaldı Merkez Susuzören Köyü'nden Halime Türker Hüsamettin Susal Susuzören köyünden Döndü Torlak