Ev ve Süs Hayvanı Satan İşletmelere Eğitim Verildi

10-07-2014

Ev ve Süs Hayvanı Satan İşletmelere Eğitim Verildi

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ev ve süs hayvanı satan kişilere yönelik eğitim semineri gerçekleştirdi. Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Uslu,Belediye Veterineri Birhan Öztürk , Belediye Veteriner Hekimi Okan Aydın’ın katıldığı seminerde pet shop sahipleri ve açmayı düşünenler bulundu. 22 kişinin katıldığı seminerde birçok bilgi katılımcılara aktarıldı. Seminer ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan amaçlarının kentte ev ve süs hayvanı satan iş yerlerinin standartlara uyması olduğunu dile getirdi. Konunun önemli olduğuna vurgu yapan Cahan , "İşyerlerimize bu konuda seminer vererek hassas bir konuda eğitimli olmalarını sağlıyoruz. Hayvan sağlığı ve ne gibi ortamlarda satılacağı dikkat edilmesi gereken bir husustur. Şartlara uyulmadığı zaman sıkıntılı durumların ortaya çıktığını görebiliriz” dedi. Eğitimlerin yasal sorumluluk olduğuna da dikkat çeken Cahan zaman zaman bu tür eğitimlerin devam edeceğini kaydetti. Hayvanların da düzgün koşullarda satılmasının öneminden bahseden Cahan, " Hayvan satılan işyerlerinde hayvanların eziyet çekmemesi ve sağlıklı bir ortamda bulunması gerekmektedir. Ayrıca günümüzde hayvan hakları konusunda da dikkatli davranmak gereklidir. Ülkemizde pet shoplar da AB standartlarında olmalıdır” şeklinde konuştu.

Eğitimleri önemsiyoruz

Eğitimlerin pet shop sahiplerinin bilgilenmesi ve daha uygun ortamlarda hayvan satılı yapması bakımından önemli olduğunu anlatan Başkan Cahan, " 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda bahsi geçen Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin üçüncü kısım ikinci bölümün 13. maddesinde ‘Ev ve süs hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programına katılarak, sertifika almakla yükümlüdürler’ denmektedir. Bu nedenle Uşak Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü bu konuyla ilgili eğitim semineri vermektedir. Belirli dönemlerde bu eğitimler devam etmektedir. Biz katılmak isteyen işyeri sahiplerine bu konuda önemli katkı sağladık. Eğitimlerde ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi, CITES sözleşmesi, 5199 sayılı kanun ve yönetmelik, ev ve süs hayvanları satış, barınma ve eğitim yerlerinin; kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı ve hayvan bakım ve beslenmesi konuları işlendi. Bu eğitimlerin hem işyeri sahiplerine hem de hayvan satın alacak vatandaşlarımız açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Belediyemiz farklı iş dallarında buna benzer çalışmalar ile standartları geliştirmeye devam edecektir” dedi.

3.3
Son Düzenlemeler: 10 Temmuz, 2014
İlgili İçerikler: Banaz/Susuz Köyünden, Mehmet Yaşar EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM Ayşe Süsam Susuzören Köyünden, Emine Candoğan Susuzören Köyü'nden Mehmet Ali Yılmaz Banaz/Susuz Köyünden, Halime Tanrıöver UŞAKLI KADINLAR İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI Susuzören köyünden Ahmet Cengiz Genç Kuşak Fest'te Düzenlenen Yarışmalarda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi Merkez Susuzören Köyü'nden Halime Türker