Karatay Uşak Kültürüne Hayran Kaldı

5-05-2014

Karatay Uşak Kültürüne Hayran Kaldı

Sağlıklı Yaşam Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay Uşak’ta sağlıklı yaşam için bir konferans verdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta salon tıklım tıklım doldu. Konferansa Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın eşi Halime Cahan’da katılırken, konferans sonunda Karatay’a çiçek takdim etti. Diğer yandan konferansın sonunda Karatay’a Uşak’ın kültürü ve değerleri tanıtılmak için Kent Tarihi Müzesi gezdirildi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın da eşlik ettiği geziye Belediye Başkan Yardımcısı Önder Yıldız, Özel Kalem Müdürü Seyfullah Furtana, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Kozak, Baltalı Yaren Grubu katıldı. Gezide Uşak’a has yemeklerin yanında kültürü ve tarihi de anlatıldı. Karatay’ın Uşak’ta verdiği konferansın son derece fayda sağladığını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bundan sonra da bu tür organizasyonları yapacaklarını dile getirdi. Karatay’a Uşak’ı da tanıtmak istedikleri için Kent Tarihi Müzesi’nde ağırladıklarını dile getiren Cahan,” İlimize Türkiye’de alanında söz sahibi bir uzmanın olması bizler için çok önemlidir. Biz bu değerli insanın ilimize gelmesinin yanında ilimizin değerlerini de öğrenmesini istedik. Bu nedenle Uşak’ın değerlerini gösterebileceğimiz en güzel yere getirdik. Kendisi ilimizin değerlerine hayran kaldı” dedi. Uşak’ta olmaktan mutluluk duyduğuna dikkat çeken Karatay, kentin değerlerinin de kendisini oldukça etkilediğini belirtti. Uşak’ın değerlerinin keşfedilmeye değer olduğunu vurgulayan Karatay, " Bugün Uşak’ta uzmanlığım için geldim. Fakat burada Uşak’ın değerlerini de belediyenin örnek bir çalışması ile görme imkanına kavuştum. Açıkçası bu değerler beni çok etkiledi. Uşak’a gelen herkesin kentin değerlerini görmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Uşak’ın değerlerini gösterdik

Uşak’ın kültürünü ve tarihini kente gelen herkese tanıtmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizin hak ettiği yerlerde olabilmesi için tanıtımın gerekli olduğunu düşünüyoruz. İlimize gelen misafirlerimize gösterdiğimiz çabanın yanında il dışında da kenti tanıtacak her türlü etkinliğin içinde olmalıyız. Bugün konusunda uzman olan ve tüm otoritelerin kabul ettiği Prof. Dr. Canan Karatay ilimize sağlıklı yaşam hakkında konferans vermek için geldi. Kendisinin kıymetli bilgilerinden hemşerilerimiz faydalandı. Biz ilimize gelen misafirimize kentin değerlerini tanıtmadan gönderemezdik. Bu nedenle kendisini Kent Tarihi Müzemizde ağırladık. Burada ilimizin yemeklerinden kültürüne, tarihinden ünlülerine kadar her türlü konuyu gösterdik. Kendisi de bu ilgiden memnun kaldı. Belediyemiz bundan sonra da ilimizin tanıtımı adına çalışmalarına devam edecek” dedi.

Kentin kültürüne hayran kaldım

Uşak’ta verdiği konferansın ardından kentin tanıtılması adına yapılan çalışmadan mutlu olduğunu aktaran Prof. Dr. Canan Karatay, " Uşak’a konferans için geldim. Uşaklının ilgisi ile geçen konferansımızın ardından Belediye Başkanımız Nurullah Cahan ve çok değerli eşi beni Kent Tarihi Müzesi’nde ağırladı. Uşak’ın değerlerinin ve kültürünün en iyi şekilde yansıtıldığı müzemize hayran kaldım. Uşak’ın gizli kalmış güzellikleri ile tanımanın heyecanını yaşıyorum. Bana bu güzellikleri gösteren ve tanıtan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentin değerlerinin yansıtıldığı hediyeleri Karatay’a takdim etti.

Son Düzenlemeler: 05 Mays, 2014
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK