Kardeşlik İftarına Bakan Zeybekçi'de Katıldı

12-07-2014

Kardeşlik İftarına Bakan Zeybekçi’de Katıldı

Uşak Belediyesi’nin düzenlediği Kardeşlik İftarı binlerce vatandaşın ve derneklerin katılımı ile Ata Park’ta gerçekleşti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı iftarda Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay,  Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, engelli haklarını koruyan dernek üyeleri, şehit aileleri ve gazilerin haklarını koruyan dernekler, yetimler ve vatandaşlar hazır bulundu. Sma gösterilerinin yapıldığı ve duaların okunduğu iftarda kardeşlik adına mesajlar verilirken, İslam coğrafyasında zulüm gören halkların kurtuluşu için de dualar okundu. İftarın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Nurullah Cahan gerekleştirdi. Uşak’ta gönül köprüleri kurmak için mübarek Ramazan ayında da vatandaşlar ile iç içe olduklarını anlatan Cahan, kardeşlik iftarının da bu düşünce ile yapıldığını anlattı. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda olduklarını aktaran Cahan, " Biz ilimizde vatandaşlarımız ile birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Mübarek ayda da onların yanında olmak beraber paylaşımda bulunmak ve onları dinlemek bizlere şevk vermektedir. Bugün de kardeşliğimizi pekiştirecek bir organizasyon düzenledik. İftarımıza Bakanımız Nihat Zeybekçi de gelerek bizleri onore etti” dedi. Uşak’ta son dönemlerde yapılan işlerin güzelliğine değinen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi kentte bulunmaktan mutlu olduklarını ve Uşak’ı kendi memleketleri gibi gördüklerini belirtti. Yapılan iftarın da çok anlamlı olduğunu vurgulayan Zeybekçi, " Uşak’ta kardeşliğe değinen ve kardeşliğin içinde olduğu teması ile düzenlenen bu iftar şüphesiz çok önemlidir. Uşak güler yüzlü başkanı ile çoktan kaynaşmış. Bugün iftarımızın ardından hepimiz dualarımızı İslam coğrafyası için yapmalıyız. Özellikle Filistin halkının yaşadığı zulümden kurtulması için hepimiz ellerimizi semaya açmalıyız. Bu vesile ile iftara vesile olan herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Vatandaşlarımızın yanındayız

Uşak Belediyesi’nin her yönü ile vatandaşlarının yanında olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu düşünceler ile durmadan çalıştıklarını aktardı. Mübarek Ramazan ayı içinde de iftarlar ve sahurlarda vatandaşların yanında olduklarını dile getiren Cahan, " Belediyemizde göreve gelmemizin üzerinden daha 3 ay bile geçmeden  en çok önem verdiğimiz konuların başında vatandaşlarımızın yanında olmak yer almaktadır. Vatandaşlarımız ile sürekli istişare edip kentin geleceğini birlikte inşa etmekle beraber, yöneticilerin de vatandaşların yanında olduğunu hissettirmekteyiz. Ramazan ayında da bu düşünceler ile hareket ettik. Gönüllere köprüler kurmak adına nerede ise hergün iftarlarda vatandaşlarımız ile buluştuk. Bugün de yaptığımız iftarlardan en anlamlılarından birisini gerçekleştirdik. Kardeşlik iftarımızda birçok önemli derneğimizin yanı sıra yetimlerimiz ile de buluştuk. Onların sorunlarını dinleyerek neler yapabileceğimizi konuştuk. Şüphesiz bu mübarek ayda bu tür etkinliklerin değerini hiçbir şey tutmamaktadır. Bakanımız Nihat Zeybekçi’de bugün bizleri yalnız bırakmayarak hemşehrimiz olduklarını tekrar göstermişlerdir. Bu nedenle kendilerine minnettarız. Biz bu kaynaşma bilinci ile kentimizi en iyi noktalara getireceğiz” dedi.

Uşak’ta güzel şeyler oluyor

Uşak’ta belediyenin güzel işlere imza attığının altını çizen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yakın bir zamanda Uşak’ın şaha kalkacağını iletti. Kentin güler yüzlü ve aktif bir başkanının olduğuna işaret eden Zeybekçi şunları kaydetti: " Son 6 ayda üçüncü kez Uşak’a gelmenin mutluluğunu ve hazzını yaşamaktayım. Ben her zaman kendimi bir Uşaklı gibi görerek bugüne dek hareket ettim. Bundan sonra da uşak menfaatleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumu belirtmek isterim. Birkaç yıl sonra Uşak’a gelenler her yönü ile kente hayran kalacaklardır. Buna da inancımız tamdır. Bugün çok anlamlı bir günde Uşaklı hemşehrilerim ile buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Kardeşliğe vurgu yapılan bu iftar şüphesiz anlamlıdır. Güzel dinimiz yetimlerimizin her zaman sahip çıkılması gerektiğiniz bizlere söylemişlerdir. Bugün yetim kardeşlerimiz ile aynı sofrada buluşmak bizleri mutlu etmektedir. Hepimiz güzel günün hatrına dualarımızı ederken İslam dünyasında zulüm gören kardeşlerimize dua edelim. Suriye’de Filistin’de acılar ile uyanan kardeşlerimize dualarımız ile destek olalım. Bu gerçekten çok önemlidir. Zira kardeşlerimizin şu anda en çok duaya ihtiyacı olduğu zamanlardır. Böylesine kardeşliğin vurgu yapıldığı gece de bunun en güzel yeridir. Bugün bizler ile sizleri buluşturmaya vesile olan belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Nihat Zeybekçi ve protokol üyeleri iftarın ardından vatandaşlar ile bol bol fotoğraf çektirdi.

3.3
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ UŞAK'A GELİYOR Efrahim Bakan 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI Huriye Bakan Ahmet Bakan UŞAK'IN GURURU MİNİK YÜKSEL'E BAKAN VARANK'TAN JEST AÇILIŞ KURDELESİNİ BAKAN VARANK KESTİ