Kentsel Dönüşüm 3 Yılda Bitecek

5-06-2014

Kentsel Dönüşüm 3 Yılda Bitecek

Uşak Belediyesi kentin imaj projeleri konusunda ciddi bir çalışma yürütüyor. Büyük projelerin arasında yer alan Kent Park Projesi’nde köşe taşlarının oturtulması için yapılan Ankara ziyaretlerinde bürokratik engellerin aşılmasında büyük mesafe kat edilirken, yine Uşak’ın imaj projelerinden olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bitimi için de süre netleşmeye başladı. Belediye Başkanı Cahan projenin 3 yıl içinde tamamen biteceğini ve yeni yaşam alanlarının ortaya çıkacağını aktardı. Belediye olarak TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile her Ankara ziyaretinde giderek görüştüklerini kaydeden Cahan, " Biz projemizin hayata geçmesini ilimizin menfaatine olacağını biliyoruz. Bu nedenle projenin hemen canlanması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ankara’da TOKİ Başkanlığı’nda yaptığımız görüşmelerde bu bağlamda önemlidir. Sonuç itibari 3 yıl içinde projenin tam anlamı ile biteceğini yaptığımız görüşmeler ile elde ettik” dedi. Kentsel dönüşümün Uşak’ın ufkunda önemli değişiklikler yapacağının altını çizen Başkan Cahan, çalışmaların bitmesinin ardından ise başka illere de örnek olacağına dikkat çekti. Kentsel dönüşümün içinden geçen Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nden de bahseden Cahan, " Projemiz ile entegre olan Dokuzsele Deresi yeni planda kentsel dönüşüme ayrı bir hava katacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmelerin ardından revizyon konusunda aldığımız sözün ardından projemize Eskişehir Porsuk ya da Afyonkarahisar Akarçayı gibi bir alan kazandırmış olacağız. Marka Uşak hedefinde bu iki çalışma çok değerlidir. Eminiz ki projelerin hayat bulması kentin cazibesine katkı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

İmaj değişecek

Kentsel dönüşüm ile birlikte kentin imajının değişeceğini ve değişimin kent menfaatlerini de etkileyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizin hemen girişinde yer alan eski tabakhane bölgesinde kentsel dönüşüm projesi tüm hızı ile devam ediyor. Kentimizin imaj projelerinden birisi olan kentsel dönüşümde biz en hızlı şekilde bitmesi hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projenin her yönü ile hız kazanması ve kentimize kazandırılması için Ankara ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmelerden olumlu neticeler almaya başladık. Son olarak TOKİ Başkanı Mehmet Ergün ile yaptığımız görüşmede çok kısa sürede kalan etapların ihalesinin biteceği ve işlerin başlayacağı müjdesini almıştık. Şimdi ise bu projenin 3 yıl içinde tamamen biteceğini öğrendik. Projenin artık zaman kaybetmemesi açısından verilen zamanın değerli olduğunu biliyoruz. Projemizde bizi mutlu kılan diğer kısım ise Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nde yapılacak revizyondur. Biz projenin revize edilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile konuşmuş ve bu konuda söz almıştık. Bu söz ile beraber projemizin içinden örnek bir dere geçecek. Vatandaşlarımız Porsuk Çayı veya Afyonkarahisar Akarçayı gibi bir model ile karşılaşacak. Kısacası projelerimiz ilimizin ufkunu değiştirecek” dedi.

İlgili İçerikler: GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor HURDADAN OYUNCAĞA MUHTEŞEM DÖNÜŞÜM UŞAK BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖDÜLLÜ GERİ DÖNÜŞÜM TASARIM YARIŞMASI Kentsel Dönüşüm Alanına İlişkin Önemli Açıklama Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı İçin Önemli Açıklama Zeyilname 3 Uşak Belediyesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık-Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması Yarışma Teslim Şartlarının Güncellemesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışma Takvimi Güncellemesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması