Korkmaz,"Projemiz ile Uşak'a Uşaklıların Gözünden Bakıyoruz"

19-12-2014

Uşak’ta Sosyal Riski Önleme, İzleme ve Uyumu Sağlama Merkezi Fizibilitesi Projesi (USRİUM) kapsamında çalıştay yapıldı. Çalıştaya Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, Uşak Belediyesi Mali İşler Müdürü Alim Özcan, Uşak Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Mualla Öz, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Çal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Koray Acar, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Ayhan Koray, ,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Cevizci, Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Sekreteri Ahmet Tufan Güven ve Uşak Belediyesi proje birimi personelleri katıldı.

Toplantıda mahallelerde yapılan çalışmalar, uzun vadede alınacak önlemler ve mahallelerin gelişimi masaya yatırıldı. Çalıştay ve proje hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, kentte yaşayan her ailenin yaşam şartlarını iyileştirmek ve mahallelerde buna bağlı olarak tespitlerde bulunmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Uşak’ta bireylerin refah düzeyini arttırmak adına hazırlanacak projelere hazır olduklarını aktaran Korkmaz, "İlimizin her anlamda gelişmesi şüphesiz bizlerin en büyük hedefidir. Biz modern bir kentleşmenin yanında her bireyimizin beklentilerini karşılayacak ve mutlu olmasına katkı sağlayacak projeler de üretmek istiyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızın bulundukları bölgelerde durumlarını irdeleyerek, çoğunluğun faydasına olacak projeler yapmak niyetindeyiz. Bunun için USRİUM projesinde yaptığımız çalışmalar yol haritamızı belirleyecek” dedi.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile beraber yürütülen projenin, ortakları olan kurum ve kuruluşlar ile en iyisine ulaşmada başarı sağlayacağının altını çizen Korkmaz, bu sayede ortak aklın meyvelerini alacaklarına dikkat çekti. Proje kapsamında binlerce vatandaş ile yüzyüze görüşüldüğünün ve görüşmelerin devam ettiğini anlatan Korkmaz, " Projemizin hedefine tam manası ile ulaşabilmesi için farklı fikirlerin daha çok olması ve mahallelerin yapılarına hakim olmak gerekmektedir. Bu nedenle biz mümkün olduğu kadar fazla vatandaşımıza ulaşmak istiyoruz. Ekiplerimiz hazırladıkları soruları her görüşten ve herkesimden hemşehrimize yöneterek hedefleri belirlememizde doğru yöntemleri tespit ediyor” ifadesini kullandı.

Ortak akıl ile en iyisine

Projede ortak aklı yürütmek sureti ile en iyisine ulaşacaklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, "USRİUM Projesi kentimizde vatandaşlarımızın beklentilerini öğrenmemizde ve Uşak’ın demografik yapısını çıkarmamızda önemli katkılar sağlayacaktır. Yaptığımız çalışmalar sonucunda mahallelerimizde projelerimizi hayata geçireceğiz ve mahallelerin beklentileri ve sosyal yapıları itibari ile projeler üreteceğiz. Amacımız ilimizin en ücra sokaklarında yaşayan vatandaşlarımızın yaşam alanlarının gelişimini sağlamak ve onların beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmektir. Bu çalışmamızda proje ortaklarımızın çok olması çalışmaların daha sağlıklı yürümesi için ayrı bir önem arz etmektedir. Projede aldığımız sonuçlar bizler kadar diğer kurumlarımızın kendi alanları ile ilgili çalışma yapmasına neden olacaktır. Dolayısı ile her yönü ile ortak aklın işlediği projemizde vatandaşlarımızın mutlak mutluluğu için çok yönlü bir katkı sağlanacaktır. Projemizin diğer bir etkili faktörü ise ilimizin her köşesinin sorunlarının tespit edilmesi ve buna göre çözüm üretilmesidir. Örneğin engelli vatandaşlarımızın daha yoğun olduğu bir bölgede engelli kardeşlerimiz için özel bir park yapılabilir” dedi.

Her kesimden her düşünceye kadar

Projede her kesimden her vatandaşın ve yüksek oranda katılımının önemli olduğuna vurgu yapan Korkmaz, "Projede nihai hedefimiz ilimizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın mahallelerinde neleri görmek istediğini bilmek ve vatandaşlarımızın fikirleri ile projelerimizi yapmaktır. Aynı zamanda çeşitli nedenler ile manevi olarak problemleri olan vatandaşlarımızın hayatlarına olumlu bir bakış açısı sağlamaktır. Yapacağımız projeler suç oranlarının azalması ve bu bağlamda da güvenilir ve yaşanabilir bir kent algısının artmasına katkı sağlayacaktır. Kısacası projemiz Uşaklıların baktığı pencereden bakarak Uşak’ın gelişimine büyük artılar katacaktır” diye konuştu.

Son Düzenlemeler: 22 Aralk, 2014
İlgili İçerikler: BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ UŞAK'A GELİYOR UŞAK'A DEĞER KATACAK PROJELERİN AÇILIŞ MÜJDESİ GELDİ BAŞKAN ÇAKIN: UŞAK'A DEĞER KATMAK İÇİN KARARLILIKLA ÇALIŞACAĞIZ UŞAK'A DEĞER KATACAK PROJELER BİR BİR YÜKSELİYOR GENÇ KUŞAK'TAN UŞAK'A YEŞİL HAZİNE BU KUPA UŞAK'A ÇOK YAKIŞTI CİRİT ŞAMPİYONASI ŞAMPİYONLUK KUPASI UŞAK'A GELİYOR BU BAKIŞ AÇISI UŞAK'A KAZANDIRACAK: STK'LARIMIZLA VE KONSEYİMİZLE BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ SABAH GAZETESİ YAZARLARI UŞAK'A HAYRAN KALDI Ortak Akıl Uşak'a Değer Katıyor