Kurtuluş Haftası Tüm Coşkusu ile Devam Ediyor

1-09-2014

Kurtulul Haftası Tüm Coşkusu ile Devam Ediyor

Uşak Belediyesi Kurtuluş Haftası etkinliklerine yine anlamlı bir program ile devam etti. Etkinlikler Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği ve Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterileri ile devam etti. Programda Türkiye’nin bölgelerinin halk oyunlarının yanı sıra Kültür Bakanlığı sanatçıları ile unutulmaz bir müzik akşamı yaşandı. Gösteriye Uşak Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Belediye Başkanı Nurullah Cahan protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Kurtuluş Haftası’na tüm güzelliği ile devam ettiklerini bildiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yine anlamlı bir organizasyona imza attıklarını aktardı. Haftanın dolu dolu geçmesi için yaptıkları planlamanın amacına ulaştığını hatırlatan Cahan, " İlimizin kurtuluşunun yaşandığı bu güzel haftanın ilimize yakışır etkinlikler ile devam etmesini istedik. Bu nedenle titiz bir çalışma içinde olduk. Özerlikle TRT ve Kültür Bakanlığı’nın sanatçılarının programa dahil edilmesi ile birbirinden güzel seslerden müzik ziyafeti çektik. Bunun yanında halk oyunlarımız ile de Anadolu kültürünü en güzel şekilde yaşadık” dedi. etkinliklerden vatandaşların da çok olumlu geri dönüşler verdiğinin altını çizen Cahan, bu nedenle ayrı bir heyecan yaşadıklarını aktardı. Bundan sonra da belediye olarak bu tür etkinliklerin her anlamı ile özel geçmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren Cahan, " İlimiz belediyecilik yönetimimizde her konuda özel ve marka olmalı diyoruz. Buna tarihimizde farklı bir yer tutan tarihlerin yaşanmasını da ekliyoruz. Bu yıl olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da içi anlam dolu çalışmalara imza atacağız. Vatandaşlarımızın etkinlikler ile ilgili beklentilerini de dikkate alacağız” ifadesini kullandı.

Haftaya yakışır etkinlikler

Uşak Belediyesi’nin haftaya yakışan özel etkinlikler ile yoluna devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Bu hafta ülkemiz ve ilimiz için çok özel anlam ifade eden bir haftadır. 92 yıl önce Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile başlayan zaferler ilimizin kurtuluşu ile perçinleşti. Bu zafer daha sonra İzmir’de denize dökülen düşman kuvvetleri ile son buldu. Hal böyle olunca bizde Kurtuluş Haftamıza anlam dolu programlar eklemek için çaba verdik. Bu nedenle farklı ve özel bir kurtuluş haftası tertip ettik. Bugün bu çabalarımızın meyvelerinden birisini aldık. Devletimizin sanatçıları bize unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular. Aynı zamanda Anadolu’nun en güzel oyunlarını görme imkanına kavuştuk alanı dolduran binlerce vatandaşımız ile birlikte bizde bu coşkuyu doyasıya yaşadık. Belediyemiz bundan sonra da özel programlar ile kurtuluş haftasında olduğu gibi birçok etkinlik yapacak. Yapacağımız programlarda beklentileri her zaman ilk sıraya koyacağız. Amacımız kültür bakımından da marka şehirler arasında yerimizi almaktır. Bütün çalışmalarımızda yerelde bulunan sanatçılarımızı da ekleyerek yerel sanatçılarımıza da sahip çıkmış olacağız” dedi.

İlgili İçerikler: ÇOÇUK KENT'TE 23 NİSAN ÇOŞKUSU Birol Kurtuluş Ahmet Kurtuluş GERÇEK SEVGİ TÜM ENGELLERİ AŞTI Ferat Tümer KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı Şaban Tümer MODAFEST HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR!