Kurtuluş Haftası dolu dolu geçecek

21-08-2014

Kurtuluş Haftası dolu dolu geçecek

Uşak Belediyesi Kurtuluş Haftası etkinlikleri için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda yapılacak etkinlikler ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları ve kentte bulunan yerel sanatçılar katıldı. Yapılacak etkinliğin formatının da tartışıldığı toplantıda Uşak halkının kurtuluşunu doya doya yaşayacağı etkinlik takvimi düzenlendi. Programa göre ‘Uşak’taki Değerlerimiz’ isimli etkinlikler ile 30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde yerel sanatçılar İsmetpaşa Caddesi’nde sahne alacak. 01 Eylül 2014 tarihinde ise Uğur Işılak sahne alarak Uşaklılara unutulmaz bir konser verecek. Program kapsamında 29 Ağustos 2014 gününde şehitler anısına Kuran Ziyafeti düzenlenecek. 30 Ağustos 2014 günü ise TRT’nin Akşam Sefası isimli programı Uşak’tan canlı olarak yayınlanacak. 31 Ağustos 2014 tarihinde bir başka etkinlik ise Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği ve Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi olacak. Konser programlarının haricinde ise hafta boyunda kültürel ve sanatsal birçok etkinlik kente sunulacak. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, haftaya yakışan bir takvim hazırladıklarını iletti. Hafta boyunca yapılacak etkinlikler kente unutulmaz bir hafta hazırladıklarını dile getiren Cahan, " Belediyemiz ilimiz ile beraber coşkuyu doyasıya yaşatmak adına dolu dolu bir haftayı kentimiz için programladı. Bu haftada vatandaşlarımız her anlamı ile kurutuşumuzu yaşamalarını arzu ettik. Gerek sanatçıların kalitesi gerekse etkinliklerimizin çeşitliliği ilimizde yaşayan her vatandaşımızın istediği düzeyde olacak " dedi. Yapılan etkinliklerde vatandaşların da taleplerini dikkate aldıklarının altını çizen Cahan, bu nedenle güzel bir etkinlik programının ortaya çıktığına dikkat çekti. Yerel sanatçıların da sahne almasını hafta boyunca önemsediklerini ileten Cahan, " İlimizin yerel değerlerinin de bu haftada sahne almasını istedik. Çünkü değerlerimiz ile kentimizin özdeşmesi önemlidir. Aynı zamanda bu şekilde yerel değerlerimize de sahip çıkmış oluyoruz. Vatandaşlarımızın da yerel sanatçılarımız ile İsmetpaşa Caddesi’nde buluşmasını arzu ediyoruz” ifadesini kullandı.

Her anlamı ile güzel bir hafta

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıl dönümünü hak ettiği şekliyle kutlamak için güzel bir program hazırladıklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Belediyemiz ilimizin kurtuluş tarihini önemsemekte ve bu tarihin güzel bir şekilde kutlanması için elinden geleni yapmaktadır. Bu yılda vatandaşlarımızın bu haftayı en güzel şekilde kutlamasını istedik. Özellikle gurbetçilerimizin de yoğun bir şekilde kentimizde olduğu bu haftada konserlerden kültürel etkinliklere kadar her günü dolu dolu kutlamak için planlama yaptık. Öncelikle Türkiye’nin değerli sanatçılarından birisi olan Uğur Işılak’ı Uşaklı vatandaşlarımız ile buluşturmanın heyecanını yaşayacağız. Diğer yandan birçok farklı etkinlikler ile vatandaşlarımızın bu haftada kültüre ve sanata doymasını hedefledik. Ayrıca yerel sanatçılarımızı da bu hafta içinde önemsediğimizi gösterdik. Kentte sanata gönül veren Uşaklı kardeşlerimiz 30 ve 31 Ağustos 2014 tarihlerinde İsmetpaşa Caddesi’nde hemşehrilerimiz ile buluşacak. Bu sayede yerel sanatçılarımızı da önemsediğimizi göstermiş olduk. Biz vatandaşlarımızın etkinliklere katılım sağlamalarını ve bu unutulmayacak haftayı canlı olarak görmelerini bekliyoruz. Belediyemiz kültürel ve sanatsal etkinlikler ile kentimize fayda sağlamaya devam edecek. Bu konuda çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

1.0
İlgili İçerikler: Birol Kurtuluş Ahmet Kurtuluş KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı KURTULUŞ TİYATRO OYUNU LİSELİ GENÇLERLE BULUŞUYOR UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI 100. YIL KURTULUŞ KONSERLERİ AHMET ŞAFAK İLE BAŞLADI UŞAK'TA KURTULUŞ COŞKUSU UŞAK'TA KURTULUŞUN 100.YILI COŞKUYLA KUTLANACAK