Kurtuluş Haftası'na Muhteşem Konser ile Veda Edildi

2-09-2014

Kurtuluş Haftası’na Muhteşem Konser ile Veda Edildi

Uşak Belediyesi Kurtuluş Haftası etkinlikleri muhteşem bir konser ile sona erdi. Şehitler için okunan Kur’an şöleni ile başlayan hafta 25 bin kişinin eşlik ettiği Uğur Işılak ve Serdar Tuncer konseri ile son buldu. Atapark’ta düzenlenen konsere Uşak Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik protokol üyeleri de katıldı. Halk oyunları ile başlayan gece daha sonra Serdar Tuncer’in çıkması ile devam etti. Şiirler ile duygusal anlara neden olan Tuncer’in ardından ise Uğur Işılak sevenleri ile buluştu. Binlerce vatandaş gece boyunca Uğur Işılak’a bayraklar ile eşlik etti.

Uşak’ın böyle bir Kurtuluş haftasını hak ettiğini aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, hafta boyunca coşkuyu yaşattıklarını bildirdi. Son olarak Uğur Işılak ve Serdar Tuncer ile final yaptıklarını dile getiren Cahan, "Bu güzel haftaya böyle anlamlı bir konser ile son vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz konsere olan ilgiyi gördükten sonra sanatçı seçiminde ne derece doğru bir tercih yapmış olduğumuzu da görmüş olduk. Böyle bir haftaya bu şekilde bir final yakışırdı. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kurtuluş Haftası’na yakışan ve Uşak’ın değerlerinin de yansıtıldığı bir etkinlik programı olduğunun altını çizen Cahan, kentin bir hafta boyunca etkinliklere doyduğuna dikkat çekti. Bundan sonra da belediye olarak Uşak’ın sanat ve kültür ile daha çok buluşması için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Cahan, " İlimizin kültür ve sanatta başkentler arasında yer alması için yıl boyunca düzenlemelerimiz devam edecek. İlimizde yaşayan herkesin beklentilerini göz önünde tutarak kültürün ve sanatın icra edilmesine vesile olacağız. anlam ifade eden günlere ise yine anlam dolu faaliyetleri ekleyeceğiz” ifadesini kullandı.

Anlam dolu bir hafta

Uşak’ta etkinlikler ile anlam dolu bir kurtuluş haftası yaşadığını anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıl dönümüne yakışan etkinlikler için bir program hazırlamıştık. Etkinlik takvimimize ilimizin kültürel değerlerini ve şehitlerimizi de dahil ettik. Bu özel haftada her anlamı ile dolu geçmesini istedik. Şehitlerimiz için okuttuğumuz Kur’an ile başlanan haftaya TRT ve Kültür Bakanlığı sanatçıları ile devam ettik. Bu konserler de büyük ilgi ile karşılandı. Haftamızı özel bir etkinlik ile kapatalım istedik. Bu nedenle iki özel sanatçıyı finalimize koyduk. Uğur Işılak ve Serdar Tuncer ne kadar isabetli bir tercih olduğunu gösterdi. Alanımıza gelen yaklaşık 25 bin civarında hemşehrimiz sanatçılarımızın güçlü yorumları ile coştular. Biz bunda sonra da bu tür etkinlikler ile kentimizin sanata ve kültüre doymasını istiyoruz. Her anlamı ile marka bir kent olma hedefini koyduğumuz hedefimizde ilerleyeceğiz. İlimize yakışan etkinlikler ile beklentileri karşılayacağız. Vatandaşlarımızın taleplerini gözeterek güzel etkinlikler sunacağız. Diğer yandan yerel sanatçılarımızın da daha ileri noktalara gitmesi için teşviklerimiz olacak. Belediyemiz bu bağlamda da marka kentler arasında yerini alacak. Biz konsere gelen ve bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize candan teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile bugünlerde olmamıza neden olan şehitlerimize ve ecdadımıza duyduğumuz minneti bir kez daha belirtmek isterim” dedi.

Konserin ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay sanatçı Uğur Işılak ve Serdar Tuncer’e çiçek ve kilim takdim etti.

İlgili İçerikler: 3. SANAYİ SİTESİ'NDE TAPULAR DEVREDİLDİ Birol Kurtuluş Ahmet Kurtuluş Vedat Şimşek KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı Vedat Ayvalı KURTULUŞ TİYATRO OYUNU LİSELİ GENÇLERLE BULUŞUYOR UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI