Kutlu Doğum Haftasına Yakışır Etkinlikler

1966
14-04-2014

Kutlu Doğum Haftasına Yakışır Etkinlikler

Uşak Belediyesi Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV)’nin doğum haftası olan Kutlu Doğum Haftası’na anlamlı etkinlikler ile başladı. Bu kapsamda mahallelerde ve sokaklara gül suyu dökülürken, belediye önünde ise gül suyu şerbeti vatandaşlara ikram edildi. Etkinliklerde Belediye Başkanı Nurullah Cahan’da vatandaşlara gül suyu dağıttı. Belediye önünde gerçekleşen programa Başkan Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, Ergün Kırdinli ve Önder Yıldız, Uşak Belediyesi Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Böylesine önemli bir haftayı ismine yakışır bir şekilde yaşatmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Bu hafta tüm alemler için şüphesiz çok anlam içeren özel bir haftadır. Alemlerin Rabbi alemlere rahmet olarak Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV)’yi gönderdi. Şüphesiz O’nun dünyaya geldiği bu haftada biz ne yapsak azdır. İlimizde bu güzel haftayı en güzel şekilde teneffüs etmek için bu şekilde etkinlikler gerçekleştirmenin hazzını yaşıyoruz” dedi. Vatandaşların da yapılan programa yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Cahan, bu ilginin kendilerini mutlu ettiğini bildirdi. Belediye olarak maneviyatı dolu günlerin en güzel şekilde yaşatılması için ellerinden gelen çabayı vereceklerini dile getiren Cahan, " Biz maneviyatı dolu olan böyle günleri hakkı ile yaşatmayı hedeflemekteyiz. Yapılan bu tür organizasyonlar manevi havanın daha iyi yaşaması ve yeni nesle yaşatılması için büyük önem arz etmektedir. İlimiz yapacağımız çalışmalar ile bu konuda örnek kentler arasında yerini alacaktır” şeklinde konuştu.

Haftaya yakışır etkinlikler

Kutlu Doğum Haftası’nın ismine yakışır bir şekilde kutlamak için çalışma yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Sevgili peygamberimiz Hz Muhammed (SAV) nin doğum gününü kutladığımız Kutlu Doğum Haftası’nın öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugünün şehrimize ve memleketimize barış mutluluk getirmesinin en büyük isteğimizdir. Bu hafta tüm İslam alemi ve insanlık için önemli bir haftadır. Bugün ne yapsak haftanın anlamı itibariyle azdır diye düşünüyorum. Biz manevi havayı en layıkı ile yaşatmak için planlamalarımızı yaptık. Bu haftaya özel Sevgili Peygamber Efendimizi simgeleyen gül kokusunu ve gülü önceliğimiz arasına aldık. Bu bağlamda ilimizde Kutlu Doğum Haftası’nın önemine istinaden gül kokuları her noktada hissedilecek. Söz konusu olan peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV) olunca bu havanın daha iyi hissedilmesini arzu etmekteyiz. Bu nedenle bu haftayı özel kılacak etkinliklerimiz var. Gördüğümüz kadarı ile vatandaşlarımız da haftanın dolu dolu geçmesinden kaynaklı mutlulukları var. Belediyemiz bundan sonra da manevi havanın en iyi şekilde kentte yaşanması adına çalışmalarına devam edecek. Özellikle böyle içi anlam dolu günlerin kentimizde en iyi şekilde yaşatılması yeni neslin de gelecek kuşaklara yayması bakımından değerlidir” dedi.

Başkan Nurullah Cahan belediye önünde gerçekleşen etkinliklerin ardından İl Müftülüğü'nün gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Pilavi'na katıldı.

Son Düzenlemeler: 14 Nisan, 2014
İlgili İçerikler: Neslihan Kutlu Fikriye Kutluay Nazmiye Kutlu UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ Hasibe Kutluay UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI Yeşildere Köyünden Hasan Kutlu GURBETÇİ FESTİVALİ RENKLİ ETKİNLİKLERLE BAŞLADI Saadet Kutluyol KİTAP FUARI VE RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ İÇİN GÖRKEMLİ AÇILIŞ