Öğrencilerimizin Özverisi ile Estetik Alanlar Kazandık

2006
30-12-2014

Uşak Belediyesi’nin kentte bulunan trafoların daha estetik görünmesi maksadı ile başlattığı çalışmalar kapsamında projede yer alan öğrenciler Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Ali Uslu katıldı.

Uşak’ta trafolarda başlatılan çalışmanın örnek bir proje olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Nurullah Cahan, atıl ve çirkin görüntülü alanların bu sayede canlandığını kaydetti. Trafo ve benzeri yapıların yapıldıkları bölgede sürekli kaldığını ve bu donelerin uygun kullanılmasının önemini vurgulayan Cahan, "İlimizde farklı kurum ve kuruluşların şehir hayatının devam etmesi adına sabit kalan mülkleri söz konusudur. Biz bu mülklerin olduğu hali ile kalmasını istemedik. Daha göze hitap eden bir seviyeye gelmesi için üzerlerine kentimizi anlatan resimlerin yapılmasını istedik. Bunu da öğrencilerimizin vasıtası ile gerçekleştirdik. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri bize bu konuda tam destek sağladılar” dedi.

Yapılan çalışmanın Uşak’ta yaşayanlardan da tam not aldığının altını çizen Cahan, şehrin çeşitli noktalarında bu tip çalışmaların devam edeceğine dikkat çekti. Yapılan çalışmanın kentin sanat potansiyelinin ortaya çıkmasında fayda sağladığını ileten Cahan, "İlimizde gerek Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerimiz, gerekse üniversitemiz bünyesinde eğitim verilen sanat dalları mevcuttur. Biz bu bölümlerdeki öğrencilerimizin yeteneklerini belediyeciliğimiz ile birleştirerek başarılı projelere imza atıyoruz” ifadesini kullandı.

Küçük dokunuşlar ile estetik görüntüye

Uşak Belediyesi’nin kentin güzelleşmesi için bütün gücü ile çalıştığına işaret eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Kentimizin gelişimi adına farklı yöntemler üzerinde çalışıyoruz. Bir yandan ilimizin büyük projeleri ile ilgili gece gündüz demeden çalışırken diğer yandan kentimizde yapabileceğimiz küçük yenilikler ile değişimi hızlandırıyoruz. Bazen küçük dokunuşların büyük güzellikler getirdiğine şahit olabiliyoruz. Buna en güzel örneklerden birisi de Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz ile birlikte yaptığımız çalışma oldu. Bilindiği gibi kentimizin çeşitli noktalarında bulunan trafolar yapıları itibari ile güzel bir görüntü sergilememektedir. Trafolar şehrin ihtiyacı için bir zorunluluk olup, kaldırılması imkansızdır. Buna karşılık kötü görüntülerinin yerine akılıcı bir uygulama ile bundan sonra üzerlerinde ilimizin tanıtımı ile ilgili resimler, semboller yer alacak. Bu sayede ilimizin kültürel değerleri de vatandaşlarımızın bilinç altında daha çok yer edecek” dedi.

Öğrencilerimizin potansiyeli ortaya çıkıyor

Yapılan çalışma ile öğrencilerin potansiyelinin de ortaya çıktığını dile getiren Başkan Cahan, "Bu tip çalışmalarda öğrencilerimizin öz güveninin artması ve sanatsal anlamda yeteneklerinin ortaya çıkması ayrı bir değer arz etmektedir. Biz bu nedenle öğrencilerimizin içinde olduğu her projeye ayrı bir değer veriyoruz. Bugün bizleri ziyaret eden öğrencilerimiz ile çalışmalarımız devam edecek” dedi.

5.0
İlgili İçerikler: PARK BAHÇE VE PİKNİK ALANLARININ ETRAFLARINA MONTAJLARININ YAPILMAK ÜZERE PANEL TEL ÇİT VE DİREKLERİ Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık Tablosu Yeniden Can Buldu Sosyal Alanlarıyla Örnek Bir Şehir Doğuyor ​"Yepyeni Göz Alıcı Alanlar Ortaya Çıkarıyoruz" Trafolar daha estetik olacak