Sanat Festivali'nde yakışan bir başlangıç olacak

1987
21-10-2014

Sanat Festivali’nde yakışan bir başlangıç olacak

Uşak Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı’nı en güzel şekilde yaşattığı Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali 24 ve 30 Ekim 2014 tarihlerinde uluslar arası bir hüviyete bürünürken, festival kapsamında Uşak’a gelecek olan Rus Piyano Sanatçısı Aleksandr Mekaev ise kulakların pasını silecek. 25 Ekim 2014 Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 14:00 da vereceği konserin ardından 26 Ekim 2014 Pazar günü Bülent Evcil ile birlikte müzik ziyafeti sunacak olan Mekaev’in konserine ise şimdiden büyük ilgi gelmeye başladı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, festivalin uluslar arası bir boyuta ulaşmasının heyecanını yaşadıklarını bildirdi. Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı bir haftada cumhuriyete yakışan sanat etkinlikleri düzenlediklerini aktaran Cahan, " Belediyemiz ilimizde sanatın her yönü ile yaşaması ve sevdirilmesi adına elinden geleni yapmaktadır. İlgili birimlerimiz konu ile alakalı olarak sürekli toplantı yapmakta ve kentte sanat etkinliklerinin artması için çaba vermektedir. Bu yıl uluslar arası düzeyde Cumhuriyet Bayramı’na yakışır bir festival düzenlemekteyiz. Adından da belli olduğu üzere uluslar arası sanatçıların ilimizde olması bizlere gurur vermektedir” dedi. Festivalde farklı ülkelerden gelen sanatçıların farklı sanat dallarını Uşak’a göstereceğinin altını çizen Cahan, bu durumun Uşaklı vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Belediye olarak bundan sonra da sanatın her dalının kentte yaşaması adına çalışmaların süreceğini belirten Cahan, " Sanatın sevildiği kentlerde kentleşme de çok farklı gelişmektedir. Sanatı yaşayan ve özümseyen şehirlerin gelişimi estetik olduğu gibi görsel manada da büyük farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle ilimizde bütün yaş gruplarının sanatı sevmesi için etkinlilerimize ara vermeden devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Yabancı sanatçılar ilgi çekecek

Sanat festivalinin dolu dolu yaşanması adına belediye olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Uşak’ta her yönü ile gelişim adına projelerimiz devam etmektedir. amacımız her anlamı ile yaşanabilir bir kenti inşa etmektir. Bu gelişimde şüphesiz sanatın yeri büyüktür. Cazibe merkezi olmak için illa ki yeşil alanlar modern binalar yapmak yetmemektedir. Aynı zamanda sosyal ve sanatı seven bir kentin ortaya çıkarılması muhakkaktır. Biz de belediye olarak tam da bu nokta da en iyiler arasına girmek için çaba vermekteyiz. Sanatı ve sanatçının sevildiği yerleşim birimlerinde gelişim de çok farklı ve olumlu ilerlemektedir. Belediyemiz bu bağlamda Cumhuriyet Bayramı’na yakışan bir festivalin varlığı ise çok önemlidir. Biz bu yıl sanat festivalimizin uluslar arası bir boyutta olmasını arzu ettik. Bu nedenle festivale farklı ülkelerden sanatçıların gelmesini istedik. İlk yılımızda kendi alanında uzman farklı ülkelerden sanatçılar geldi. Bunlardan birisi de Rus Sanatçı Aleksandr Mekaev’dir. Verilecek piyano dinletisi eminiz ki Uşaklıların unutamayacağı bir boyutta olacak” dedi.

Etkinlikler devam edecek

Uşak’ta sanat adına programların artarak devam edeceğini ileten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizde sanat doyasıya yaşanmalı ve her kesimin ilgisi artmalıdır. Bu nedenle herkese hitap eden ve her kesimin seveceği farklı etkinlikler olacak. Sadece belirli bir kitleye hitap etmek istemiyoruz. Herksin farklı şekilde seceveği sanat faaliyetlerinin olması amacımız. Bunun yanında ilimizin yerel sanatçılarının da teşvik edilmesi adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ulusal, uluslar arası ve yerel sanatçıların karışımı ile güzel bir harmanlama yapacağız. Önümüzdeki dönemlerde sanat en güzel şekilde ilimizde yaşanacak ve bu konuda da marka olacağız” diye konuştu.

İlgili İçerikler: ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK YEŞİL KARAAĞAÇ GÖLETİ SOSYAL TESİSLERİ DOĞASEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Bilim ve Sanatla Buluşuyor! SANAT VE MESLEK KAPILARI USMEK İLE ARALANIYOR BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK UŞAK SANAT İLE BESLENMEYE DEVAM EDİYOR Pop Sanatçısı Simge Moda Fest'i Salladı! Sanata Doyuran Festival Başladı