UŞAK DERİ KARMA OSB'DE ARITMA KOKMAYACAK

28-05-2014

UŞAK DERİ KARMA OSB’DE ARITMA KOKMAYACAK

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin atık su arıtma tesisinden oluşan kokuyu engellemek için hazırlanan proje hayata geçiriliyor.

"Çevre dostu teknolojileri kullanarak atık su arıtma tesisinde oluşan koku sorununun giderilmesi projesi” olarak adlandırılan çalışma için Uşak Deri Karma OSB ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) arasında sözleşme imzalandı.

Uşak E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun da ortağı olduğu ve ZEKA’nın Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı (TEÇDP) kapsamında yer alan projenin bütçesinin 11 milyon TL olduğu ifade edildi. 18 ay sürecek proje ile sürdürülebilir ve çevre dostu teknolojilerin kullanımı yayınlaştırılacak. Projenin uygulanması için ZEKA ile sözleşme imzalayan Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demirhindi, "Bölgemizin arıtma tesisini güçlendirmek için yoğun bir çalışma temposu içindeyiz. Bu bağlamda kokusuzlaştırma projesine büyük önem veriyoruz. Projemiz sayesinde bölgemizin batı yakasında bulunan Uşak E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda çalışanlar, mahkumlar ve bölge sanayicilerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca arıtma tesisinin bakanlığın istemiş olduğu standartlarda olmasına da hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez de, projenin bölge ve kent için önemli yararları olacağını dile getirdi. Akif Küplemez, "Bölgemizde çevreye yönelik çalışmalara büyük önem veriyoruz. Sanayicimiz bu konuda duyarlı davranıyor. Hazırladığımız proje ve çalışmalarla bölgenin hem eksiklerini gideriyoruz, hem de topluma olan borcumuzu ödüyoruz” diye konuştu. Öte yandan Zafer Kalkınma Ajansı ile projenin hayata geçmesi için Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurul Üyesi Ali Demirhindi ve Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk sözleşme imzaladı.

HABER VE FOTOĞRAFTA İHA'DAN FAYDALANILMIŞTIR

Son Düzenlemeler: 28 Mays, 2014
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK