Uluslar arası düzeyde sanat festivali yapılacak

9-10-2014

Uluslar arası düzeyde sanat festivali yapılacak

Uşak Belediyesi'nin 24 Ekim 2014 ve 30 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenleyeceği Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali'ne katılacak sanatçılar ile Atatürk Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi. İlk defe Uluslar arası düzeyde yapılacak festival ile ilgili sanatçılara Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görevli Doğukan Alsay  programlar hakkında bilgiler verdi. Kent içinden yerel sanatçıların ağırlıklı olarak bulunduğu toplantıda sanatın daha çok sevdirilmesi ve yapılacaklar hakkında hem fikir olundu. Konu hakkında bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte sanatı sevdirmek adına bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirtirken yapılacak festivalin artık uluslar arası bir festival hüviyetine büründüğü ve yurt dışından sanatçıların da katıldığına işaret etti.  Uşak'ta sanatın bu tür organizasyonlar ve daha iyi noktalara geleceğini bildiren Cahan," Belediyemiz sanat için bütün imkanlarını seferber etmekle birlikte kentte her kesimden herkesin sanatı sevmesini hedeflemektedir. Bunun için sanat organizasyonlarına büyük değer vermekteyiz. Vatandaşlarımızın da bu tür etkinliklere katılarak sanatı yeni nesillere sevdirmesi asli hedefimizdir" dedi. Sanatın sevildiği ve yaşatıldığı kentlerin her yönü ile ilerlediğinin altını çizen Cahan, bu nedenle farklı birçok sanat dalını kente empoze etmek istediklerine dikkat çekti. Bu tür etkinliklerde yerel sanatçıların da yer bulduğuna vurgu yapan Cahan, "Kentte sanatın sevilmesi bizler için her zaman kazanım olacaktır. Sanatın ilimizde yaşayan hemşehrilerimiz ve öğrencilerimizin sevmesinde yerel sanatçıların da etkisi söz konusudur. Bu düşünceler ile yerel sanatçılarımızın da etkinliklerimiz de sahne almasını hedeflemekteyiz. Bu yıl Japonya, Rusya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de sanatçılar gelecek. 140 sanatçının bulunacağı etkinlikte yerel sanatçılarımız da kendilerini geliştirme imkanına sahip olacak.  Bu bakımdan festivalimiz büyük önem arz etmektedir. Belediye olarak sanata desteğimiz sürecek” şeklinde konuştu.

Sanatı seven bir kent

Uşak’ta sanatı ön plana çıkaran ve sevdiren bir yapıda belediyecilik yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimiz projeler ile gelişmesinin yanında sanatı ile de daha iyi noktalara gelmesi gerekmektedir. Sanatı seven bir kent ile kentin gelişimi her zaman daha estetik olacaktır. Sanat bilinci ile büyüyen bireyler şüphesiz kentine büyük katkılar sağlayacaktır.  Sanat bilinci kentte yaşayan bakış açılarında da pozitif bir algı yaratacaktır. Bu nedenle belediyemiz sürekli sanat organizasyonları yaparak bu yönde bir algı oluşturmaya devam etmektedir. Sanat ile ilgili olan bütün aktiviteleri hassasiyet ile değerlendiriyoruz. Biz bu yıl sanat etkinliklerini dolu dolu yapmak için kolları sıvadık. Sanatın hak edildiği gibi yaşanacağı Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivalimiz ile cumhuriyetin coşkusunu da en iyi şekilde yaşayacağız. Festivalimizi yönetimimizde bu tarihte kutlanan ilk ulusal sanat festivaline getirerek sananata verdiğimiz değeri bir kez daha göstermiş olacağız. Sanatın şehri Uşak’ta sanat festivalimize Japonya, Rusya ve KKTC’den sanatçı misafirlerimiz olacak.  Bu tür organizasyonlarda yerel sanatçılarımız da önemli bir yer tutmaktadır. Yerel sanatçılarımız ile ilimizde sanat daha iyi konumlara gelecektir. Ayrıca yurt dışından, yurt içinden yerel sanatçılarımız bir araya gelerek kazanım sağlayacaklar.  Bu nedenle bütün organizasyonlarımızda kentin kendi değeri olan sanatçılarına sahip çıkmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali için yaptığımız bu etkinlikte yerel sanatçılarımızın eserlerini göstermesi için de değerlidir. Belediyemiz sanata değer veremeye ve etkinliklerine devam edecektir" dedi.

İlgili İçerikler: Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Bilim ve Sanatla Buluşuyor! SANAT VE MESLEK KAPILARI USMEK İLE ARALANIYOR GURBETÇİ FESTİVALİ UNUTULMAZ BİR KAPANIŞ YAPTI GURBETÇİ FESTİVALİ'NDE EĞLENCE DUR DURAK BİLMİYOR Yeşil Karaağaç'ta Gurbetçi Festivali Rüzgarı 2. GURBETÇİ FESTİVALİ BAŞLIYOR UŞAK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI ULUSLARARASI BEŞİNCİ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR UŞAK SANAT İLE BESLENMEYE DEVAM EDİYOR Uşak Belediyesi ve AKÜ Arasında Sokak Hayvanları İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı