Uşak Belediyesi'nden Engelli Vatandaşlara Müjdeler

23-10-2014

Uşak Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Müjdeler

Uşak Belediyesi Meclisi komisyonları engelli vatandaşlara kolaylık sağlayan birçok düzenlemeyi hayata geçirmek adına bir toplantı gerçekleştirdi. Uşak Belediye binasında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra belediye meclisinde grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin komisyonlar üyeleri de hazır bulundu. Komisyonda bütün sokak ve caddelerin engelliler göre düzenlenmesi, toplu taşıma araçlarının engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi,belediye bünyesinde bulunan oto parkların engellilere ücretsiz kullandırılması ve su faturalarında indirim sağlanması konularında mutabakata varıldı.

Toplantının son derece faydalı geçtiğini kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmanın önemli olduğunu ifade etti. Uşak’ta engellerin aşılması gerektiğini dile getiren Cahan, " Unutmamalı ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle hayatta ne yapıyorsak engellileri düşünerek ve empati kurarak yapmalıyız. Bugün biz yaptığımız toplantıda bu düşünceden hareket ile yola çıktık. İlimizde engelli vatandaşlarımızın sorunlarını asgari suretle indirerek yaşamlarını kolaylaştırmak niyetindeyiz” dedi. Uşak’ın engelli hakları konusunda marka bir şehir olmayı hedeflediğini anlatan Cahan, modern kentlerin engellilere sağlanan avantajlar ile ölçüldüğüne işaret etti. Belediyecilik anlamında engelliler ile ilgili çalışmaların artarak devam edeceğine dikkat çeken Cahan, " Bizin seçim öncesinde verdiğimiz vaatlerin arasında engellilerimize özel projeler de yer alıyordu. Bu projelerin hayat bulmasını çok önemsiyoruz. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımız ile sürekli görüşmeler yaparak sorun tespiti yapıyoruz. Engelli haklarını koruyan sivil toplum kuruluşları da bu bağlamda bize yol gösteriyor” ifadesini kullandı.

Engelli dostu projeler

Uşak’ın tam anlamı ile engelleri aşan ve engellilerin rahat yaşadığı bir kent olmasını hedeflediklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu konuda belediyecilik anlamında sürekli toplantılar gerçekleştirdiklerini aktardı. Son yaptıkları komisyon toplantıları ile de önemli gelişmeler kaydedildiğini bildiren Cahan şunları söyledi: " Belediyemiz sosyal belediyecilik anlamında ne gerekiyorsa yapmaya hazır bir belediyedir. Sosyal sorumluluk anlamında her kesim için çalışmalarımız söz konusudur. Bu çalışmalarımızın önemi bir bölümünü ise şüphesiz engelli vatandaşlarımızın hayatlarının kolaylaştırılması almaktadır. Bugün belediye meclisimizin komisyonları engelli kardeşlerimizin hayatlarında değişiklik sağlayacak olumlu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda aldığımız kararlar ile engellilerimizin toplu ulaşımından su kullanımına, belediye otoparklarından cadde ve sokak düzenlemelerine kadar kolaylıklar sağlanmasına yönelik kararlar aldık. Aldığımız kararların uygulanmasını ise kısa sürede gerçekleştireceğiz”

Projeler devam edecek

Uşak Belediyesi’nin engelli vatandaşların hayatları ile ilgil örnek kararlar almaya devam edeceğinin altını çizen Cahan, " Belediyemiz engelli kardeşlerimiz rahat yaşamalı düşüncesi ile sürekli projelendirmelerine devam edecek. Bu konuda bizim görmediğimiz ama engelli vatandaşlarımızın gördüğü sorunları da onların bakış açısından dinleyerek çözüm üreteceğiz. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın haklarını koruyan sivil toplum kuruluşlarının fikirleri de bizler için son derece önemli olacak. Biz vatandaşlarımızdan da engelli vatandaşlarımız için gördükleri sorunları bizlere bildirmelerini istiyoruz. Engelli dostu belediyecilik de marka olacağız” dedi.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK