Uşak Hayvan Haklarında da Örnek Olacak

4-09-2014

Uşak Hayvan Haklarında da Örnek Olacak

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Hayvan Hakları Komisyon toplantısına katılırken, kentte hayvan sorunları ve yapılacak projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Belediye encümen salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Uşak Belediye Meclisi Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, hayvan haklarını koruyan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve hayvan hakları gönüllüleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’In haycan haklarının tam anlamı ile işletildiği örnek şehirlerden birisi olacağına işaret etti. Sokakta yaşayan hayvanların da yaşama haklarının bulunduğunu bildiren Cahan, "Sokak hayvanları bütün kentlerde ortaya çıkan ve şikayet gören konulardan birisi geliyor. Biz bu durumda hayvanlarımıza iyi bir ortam sağlamakla ve şikayetleri azaltmakla yükümlüyüz. Belediyemiz bu konuda ciddi çalışmalar yapacaktır. Yapılacak çalışmalar ise kısa sürede başlayacak” dedi. Hayvanların daha iyi ortamlarda olması için yapılacak tüm çalışmaların ortak akıl ile yapılacağına işaret eden Başkan Cahan bu nedenle konu ile ilgili tüm paydaşların düşüncelerini sürekli alacaklarını iletti. Uşak’ta hayvanlar için yakın zamanda güzel gelişmelerin söz konusu olacağını aktaran Cahan, "İlimizde hayvanlar konusunda projelerimiz söz konusudur. Bu projelere şimdiden bakanlık bazlı destekler geldi diyebiliriz. Özellikle barınak konusunda büyük destek alacağız. Yakın zamanda Türkiye’de ve yurt dışında örnek barınaklar konusunda çalışmalarımız olabilir. Ayrıca şehir içinde hayvanlar için modern su ve beslenme odakları yapılacak” ifadesini kullandı.

Ortak akıl ile yapılacak

Uşak’ta hayvanları için de güzel gelişmelerin söz konusu olacağını bildiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Marka Şehir Uşak olma hedefi ile çıktığımız yolda bütün projelerimizin köşe taşlarını oturtmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Belediye olarak kentimizin beklentilerini yerine getirmekle birlikte her anlamı ile yaşanabilir bir kent olma yolunda emin adımlar ile ilerleyeceğiz. Biz ilimizde yaşayan sokak hayvanları için de güzel projeler üretmekteyiz. Yakın zamanda hayata geçireceğimiz projeler ile bu konuda örnek kentler arasında yerimizi alacağız. Bugün hayvan hakları komisyonumuzda bu tür konularda ortak aklın yürümesi için toplandık. Toplantıya ilimizde hayvan haklarını savunan sivil toplum örgütleri de katıldı. Belediye meclisimiz hayvan hakları komisyonunun da hazır bulunduğu toplantının son derece faydalı olacağına inancımız tamdır. Bu toplantı vasıtası ile şunu da müjdelemek isteriz. Yakın zamanda ilimize yakışan bir hayvan barınağı söz konusu olacak. Konuya Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan da destek verileceği belirtildi. Bakanlıktan aldığımız bu güzel haberin ardından güzel örneklerin incelenmesi için çalışmalar başlayacak. Ayrıca ilimizde hayvan beslenme odakları konusunda da çalışmalarımız söz konusudur. Biz hijyenik, insan ve hayvan sağlığını etkilemeyecek odak noktaları konusunda çalışıyoruz. Bundan sonra da bu tür toplantılar devam edecek. Konu ile ilgili tüm paydaşların katılımı ve çözüm önerileri ile kentimizde bu şekilde bir sorun kalmayacak” dedi.

,

İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban