Uşak'ta Dolmuş Fiyatları 4 Yıl Önceye Çekildi

8-01-2015

Başkan Cahan’dan Yeni Yıl Müjdesi

Uşak’ta Dolmuş Fiyatları 4 Yıl Önceye Çekildi

Uşak Belediyesi, ulaşımda indirim kararı alıyor. Tam ve öğrenci yolcu taşıma ücretlerinde 30’ar kuruşluk indirim yapılacak ve 4 yıl önceki fiyatlarla ulaşım sağlanacak. Esnafın da zarar görmemesi için Kart 64 sisteminin değişeceğini kaydeden Belediye Başkanı Cahan, indirimi özellikle öğrencilere ve velilere 2015 yılı hediyesi olacağını söyledi…

Bu yıl su fiyatlarına zam yapmayan Uşak Belediyesi, otobüs fiyatlarında da indirime gitme kararı aldı. Halkın yüksek otobüs fiyatlarından ve dolmuşçu esnafının da kart sisteminden memnun olmadığını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, her iki tarafı da memnun edecek formülü bulduklarını belirterek, "Otobüslerde indirime gidiyoruz ve özellikle öğrencilerimizin ucuz ulaşım imkanından yararlanması için ciddi bir iyileştirme yapacağız. Dolmuşçu esnafının da muzdarip olduğu kart sistemini de değiştirmeye karar verdik” dedi.

20 Ocak 2015, ulaşımda yeni bir sayfanın açıldığı gün olacak

Uşak’ta yaklaşık 1 buçuk yıl önce Kart 64 sisteminin gelmesiyle büyük sıkıntılara neden olan ulaşım sistemi, halkın ve esnafın taleplerine göre yeniden planlanacak. Buna göre yeni dönemde, yargı kararıyla iptal edilen kart sistemi, ortadan kalkacak. Şoför esnafı, kendi hatlarında hizmet verecek ve vatandaşa yönelik de ciddi bir iyileştirme sağlanacak. Şu anda 1 TL 80 kuruş olan tam yolcu taşıma ücreti, 30 kuruşluk indirimle, 1 TL 50 kuruşa düşecek. 12 yaşından küçükler ve öğrenciler de 1 TL 30 kuruş yerine, 1 TL ile ulaşım imkanı elde edilecek. 20 Ocak 2015 tarihinin kent içi ulaşım için yeni bir sayfanın açıldığı gün olacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Kart 64 uygulaması, hayata geçtiği günden beri sürekli tartışma konusu olmuştu. Söz konusu sistem, Manisa 2. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edildi ve yeni süreç başladı. Vatandaşın mağdur olmaması için Kart 64 uygulamasının, ihale tarihi olan 20 Ocak’a kadar süreceğini duyurduk. Belediye olarak konuyla ilgili bir anket çalışması da yaptık. Halkın ve esnafın beklentilerini doğru bir şekilde analiz ettik. Sistemi, kimseyi mağdur etmeyecek şekilde düzenleyeceğiz. Özellikle şoför esnafı ve vatandaş bu işten karlı çıkacak” dedi.

Öğrenciye ve tam yolcuya 30 kuruş indirim müjdesi

Uşak Belediye Meclisi’ndeki ilgili komisyonların konuyu değerlendirdiğini kaydeden Başkan Nurullah Cahan, vatandaşa 30 kuruşluk indirim sağlanmasını gündeme aldıklarını söyledi. Tam yolcu taşıma ücretinin 1 TL 80 kuruştan 1 TL 50 kuruşa çekileceğini anlatan Nurullah Cahan, "Öğrencilerimizin de 1 TL 30 kuruştan 1 TL’ye ulaşım imkanı elde etmesinden yanayız. Çünkü, çocuklarını okula otobüsle gönderen velilerimizin aile bütçelerini düşünmek zorundayız. Şu anda, Türkiye’de görülmemiş bir çalışmaya imza atıyoruz. Ulaşımda hem şoförleri mağdur etmeyeceğiz, hem de yapacağımız indirimlerle, 4 yıl öncesinin fiyatlarıyla ulaşımı sağlayacağız. 2015 yılının ilk ayında hayata geçireceğimiz ulaşım indirimi, yeni yılın ilk sürprizi oldu. Sosyal belediyecilik anlayışını sadece sözde değil, halkın cebine hitap edecek şekilde uygulamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Son Düzenlemeler: 12 Ocak, 2015
İlgili İçerikler: Ersin Yıldırım Eşme/Karacaömerli Köyünden, Dudu Yılmaz Çarıkköy Köyünden, Osman Yılmaz Saadettin Ayyıldız Ortaköy Köyünden Murat Yıldırım İbrahim Yıldızhan Mustafa Mert Yıldırım Kamil Yıldırım Arzu Yılmaz Eşme/Karacaömer Köyünden, Cengiz Yılmaz