Yaşlılar için örnek proje başlıyor

21-10-2014

Yaşlılar için örnek proje başlıyor

Uşak Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan yaşlı ve bakıma muhtaç kimsesiz kişilerin evlerinin temizliği ve bakımına imkan tanıyan projede bir adım daha atıldı. İŞ KUR ile ortaklaşa düzenlenen ve projede çalışacak vatandaşlar ile Uşak Belediyesi yetkilileri ilk toplantıyı gerçekleşti. Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsmail Ünal, Uşak Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Personellerinden Yaşar Yayla, temizlik işleri personeli ve projede yer alacak 30 personelin katıldığı toplantıda yapılan işin önemi ve uygulaması anlatıldı. Projede somut gelişmelerin olmasının heyecanını yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Belediye yönetimine gelmeden önce yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın evlerinin temizliği ve yardımı için sözler vermiştik. Bu konuda bütün altyapı çalışmalarımızı yapmamızın akabinde ilk adımı atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ilgili personelimiz çalışacak personelimiz ile konunun önemine binaen bir toplantı gerçekleştirdi” dedi. Projenin 10 gün içinde vücut bulacağının altını çizen Cahan, İŞ KUR ile beraber projede başarı sağlayacaklarını kaydetti. Yaşlıların dualarının her şeyin üstünde olduğunu vurgulayan Cahan, " Yaşlı vatandaşlarımızın mutluluğu için sürekli bir çalışma içindeyiz. Gerek Huzur Evi’nde yaşayan vatandaşlarımız, gerek kent içinde bulunan yaşlılarımızın hayatlarında kolaylık sağlamak belediyenin asli görevlerinden birisidir. Bu projede bu nedenle ayrı bir önem arz etmektedir. Belediyemiz sosyal sorumluluk bilinci ile çalışmalarını aralıksız olarak sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Örnek bir proje

Uşak Belediyesi’nin bakıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşlar için yaptığı uygulamanın örnek bir uygulama olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Bugün söz verdimiz projelerden birisinde daha adım atılmış olmasının gururunu yaşamaktayız. Göreve gelmeden önce kimsesizlerin kimi olacağımızı belirtmiştik. Özellikle evlerinde bakıma muhtaç olan yaşlılarımızın desteğe ihtiyacı söz konusuydu. En azından evlerinin temizliği ve ihtiyaçlarının giderilmesi onların hayatlarında önemli bir zorluğu giderecekti. Biz de belediye olarak sorumluluğumuzu yerine getirerek İŞ KUR ile birlikte projemizi hazırladık. Projemizin ilk adımlarını da toplantımız ile atmış olduk. 10 gün içinde göreve başlayacak bayanlarımız yaşlılarımızın elleri ayağı olacak ve hayatlarında olumlu bir etki sağlayacak” dedi.

Kadınlarımıza istihdam imkanı

Projenin kadınlar için istihdam anlamına da geldiğine dikkat çeken Başkan Cahan, " Projemiz ile yaşlılarımızın rahat etmelerinin yanında evlerine ekmek götürmek isteyen kadınlarımızın da ekonomik kazanç sağlamalarını sağlamış olduk. Buna benzer projelerimiz sosyal sorumluluk anlamında kentimize katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Gencinden yaşlısına, çocuğundan engellisine kadar sosyal sorumlulukları ile marka bir şehir olacağız” dedi.

Son Düzenlemeler: 21 Ekim, 2014
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU KADINLARIN HAYATINA DOKUNAN ANLAMLI PROJE MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ