Yeni Apartların Temeli Yakında Atılacak

17-11-2014

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kayaağıl Jeotermal Tesisleri’nde mevcut apartların yanında Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) desteği ile yapılaması planlanan 24 adet apartın temel atılma hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Apartların, "Uşak Termale Kavuşuyor” projesi ile maliyetinin azaltıldığına işaret eden Cahan, çalışmanın bu bakımdan da değer arz ettiğini belirtti. Belediye yönetimi olarak jeotermalin en iyi şekilde değerlendirilmesini öncelikleri arasına aldıklarını vurgulayan Cahan, " Uşak’ımızın marka şehir olması için kentin değerlerine sahip çıkılması gereklidir. Yerel yönetim birimi olarak biz bu konuda titiz bir yaklaşım sergileyerek projelendirmeler yapmaktayız. Dikkate aldığımız hususların başında ise jeotermal kaynaklarımız yer almaktadır bu kaynağımızı en iyi şekilde değerlendirerek ilimize her anlamda ekonomik girdiler sağlamak niyetindeyiz” dedi.

Uşak’ta yaşayan her bireyin de hak ettikleri tesislere kavuşmasını istediklerine dikkat çeken Cahan, bunun için kısa ve uzun vadede planlamalarının olduğunun altını çizdi. Termale ilerleyen zamanlarda tedavi merkezlerini de eklemeyi düşündüklerini dile getiren Cahan, " İlimizde Jeotermal Tıp Merkezi’nin bulunmasını uzun ölçekli projelerimizin arasına koyduk. Eğer bu projemizde başarılı olursak termalimiz şehrimize daha fazla kazanımlar verecektir. İlgili birimlerimiz uzman kuruluşlar ile konuyu istişare etmektedir. Tesisimizin Türkiye’nin önde gelen tesislerinden birisi olmasını hedeflemekteyiz. Bu hedefe yönelik ilk çalışmalar ise yeni apartlar ve aqua park projeleridir” diye konuştu.

Kısa sürede yeni apartlara kavuşacağız

Uşak’ın yeni apartlarına kavuşmasına az bir zaman kaldığını bildiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Kentimiz jeotermalin merkezi olma aşamasında ciddi atılımlarını sürdürmektedir. Mevcut tesisimin en güzel hali ile ilimize hizmet etmesi adına başladığımız tadilat kısa sürede sona erecek. Bu konuda çalışmalarımız yakın zamanda bitecek. Biz tadilat aşamasının devam ettiği günlerde yeni apartlar konusunda müjdeler vermiş, toplam maliyeti 2 milyon 80 bin TL olan ve 615 bin 854 TL’sını ZEKA’nın karşılayacağı projemiz ile 24 adet yeni apart yapacağımızı geçtiğimiz günlerde belirtmiştik. Şu anda apartlarımızın temeli için son hazırlıklarımız bitmek üzere. Yeni apartlarımız ise termalden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın ve ziyaretçilerimizin daha kaliteli konaklamasına olanak sağlayacak” dedi.

Sürekli gelişecek

Uşak’ın jeotermal başkentlerin arasına kısa sürede gireceğini belirten Belediye Başkanı Cahan, " Kayaağıl Jeotermal Merkezimiz stratejik konumu ile gelişime açık bir yerde bulunmaktadır. Yeni çevre yolu güzergahında buluna tesisimiz, yolun tamamlanması ile beraber geçecek on binlerce aracın görüş mesafesinde girecektir. Biz bu konumu itibari ile de tesisin ve suyumuzun tanıtımını en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Tesisleşme anlamında örnek bir çalışma ile apartlarımızın yanında sosyal alanlar oluşturacağız. Aynı zamanda aqua park projemiz ile istenilen düzeye geleceğiz. Uzun vadede jeotermal tıp merkezini ilimize kazandıracağız. Bütün bu çalışmalar özel teşebbüsü de kentimize çekecek ve jeotermal kümelenme sağlanarak marka olmanın önü açılmış olacak” şeklinde konuştu.

Son Düzenlemeler: 17 Kasm, 2014
İlgili İçerikler: YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Şakir Yeniceli ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE
 Banaz Yenice Köy Sakinleri'nden Hüseyin Tekin Banaz/Yenice Köyünden, Hanım Yıldırım