Yeni hayvan barınağı için çalışmalar başlıyor

1-08-2014

Yeni hayvan barınağı için çalışmalar başlıyor

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yeni hayvan barınağı için çalışmaların başladığını söyledi. Uşak’ta bir barınağın gerekli olduğunun altını çizen Başkan Cahan, bu konuda start verdiklerini iletti. Konu ile ilgili yer çalışmalarını ve projelendirme çalışmalarının belediye ekipleri tarafından başlatıldığına işaret eden Cahan, " İlimizde modern bir hayvan barınağı olmazsa olmazların arasında yerini almıştır. Biz barınağımızın Türkiye’nin örnek çalışmaları arasında olmasını arzu etmekteyiz. Bu nedenle gerekli incelemeleri yapmaktayız. Çalışmaların sona ermesinin ardından en güzel proje ortaya çıkacak ve kentimiz bu konuda da kazanacak. Barınak konusunda en ince detayında dahi hayvan sever dostlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının fikirlerini alacağız” dedi. çalışmanın hızlı bir süreçte devam etmesini istediklerinin altını çizen Cahan, yakın bir zamanda somut adımların atılmış olacağına dikkat çekti. Konu ile ilgili olarak Ankara ile de temas halinde olduklarını bildiren Cahan, " Biz modern ve örnek bir barınak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçtik. Kendileri bizlere sonuna kadar destek vereceklerini ve projeyi beklediklerini iletti. Biz bu konuda da destek almaktan mutluluk duyduk. Bu destek ilimizin barınağı ile kazanım sağlamasına neden olacaktır” ifadesini kullandı.

Örnek bir barınak

Uşak’ta hayvanların her yönü ile modern bir barınağa ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Belediyemiz kentimizde yaşayan herkesin mutluluğu için çaba vermekte ve bunun için çalışmaktadır. Kentin projeleri ile emin adımlar ile yolumuzda ilerlemekteyiz. Kentin ihtiyaçlarını da gözeterek çalışmalar yapmaktayız. İlimizde gördüğümüz eksikliklerin başında hayvan barınağı da geliyordu. Mevcut hayvan barınağı kentimizin ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Bu nedenle yeni bir barınak gerekliydi. Biz bu konuda gerekli çalışmaları yaparak hemen harekete geçtik. Proje hazırlığına başladık. Kentte bulunan hayvanlarımızın en güzel şartlarda barınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda hayvan gönüllüleri ve sivil toplum örgütleri ile de istişarelerde bulunacağız. Barınak konusunda ortak aklın ortaya çıktığı bir çalışma söz konusu olacak. Diğer yandan Orman ve Su İşleri Bakanlığı da bize bu konuda gerekli desteği verecek. Yetkililer ile yaptığımız görüşmede olumlu tepkiler aldık. Çalışmaların sona ermesi ile örnek bir tesise kavuşmuş olacağız” dedi.

3.3
İlgili İçerikler: YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Şakir Yeniceli ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR