Yeni sanayi sitesi için ilk toplantı yapıldı

14-06-2014

Yeni sanayi sitesi için ilk toplantı yapıldı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentin projelerinde emin adımlarını gerçekleştirmek adına emin adımlar ilerliyor. Bu kapsamda kentin ihtiyaçlarını belirleyen belediye yeni sanayi sitesi için ilk adım atıldı. Daha önce yeri belirlenen sitenin şartlarını ve esnafın beklentilerini konuşmak adına ilk toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra AK Parti İl BaşkanıBasri Yıldırım, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş sanayi sitelerinin temsilcileri ve yüzlerce esnaf katıldı. Yeni sitelerin durumunun ve beklentilerinin istişare edildiği toplantıda müjdeler de verildi. Amaçlarının esnafın beklentilerini karşılayan bir site olduğunu ifade eden Başkan Cahan, Uşak halkının da yeni yapılacak siteden her anlamı ile memnun kalacağını aktardı. Sitenin şartlar anlamında da esnafı zorlamayacağını vurgulayan Cahan, " Amacımız kentimize her yönü ile güzel anlamlar kazandırmak. Sanayi sitelerimiz de yenilenmesi beklenen ve istenen yerlerden birsiydi. Biz de hemen göreve başlamamızın ardından ciddi bir planlama ile sanayi sitelerimizin yerini ve geleceğini Ankara ziyaretlerimiz ile sağladık. Yakın zamanda çalışmalar başlayacak” dedi. En başından bu yana kenti ortak akıl ile yöneteceklerini bildirdiklerinin altını çizen Cahan, konunun paydaşlarının fikirlerini almanın mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çekti.Yeni sanayi sitelerinin tam anlamı ile fonksiyonel olacağını ileten Cahan, " Sanayi sitelerimiz her yönü ile bitmesinin ardından başka illerin kendisine örnek alacağı bir yer haline gelecek. Şimdi büyük araçların bile giremediği sitelerimiz eksikliklerin irdelenmesi ile modern bir duruma gelecek. İnanıyoruz ki kentimiz her yönü ile ilimize kazanım sağlayacak. Ayrıca esnafımız sitelerinde yerlerine kavuşmakla birlikte yüzde 40’ınındevlet tarafından ödenmesi rahatlığını da görecek” ifadesini kullandı.

Esnafın beklentilerini dinledik

Yeni yapılacak sanayi sitesinde sanayici esnafının fikirlerinin de önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan,” İlimizde yaşanabilir bir kent olunması adına projelerimizde ciddiyet ile çalışıyor. Her yönü ile mutlu Uşak için kentin her köşesinin değerlendirilmesi şarttır. Ayrıca kentin gereklilikleri de doğru irdelenmelidir. Biz seçimden önce kentimizin projelerini hazırlamıştık. Projelerimiz için titiz bir çalışma yürütürken, kentimizin sorunlarını da projelendirerek çözüyoruz. Bilindiği gibi kentimizde bulunan iki sanayi sitesi maalesef şartları karşılamamaktadır. Yeni sanayi sitesi kentin içinde kalmakla birlikte imaj için olumsuzluk teşkil etmektedir. Aynı zamanda bu alan ihtiyaçları karşılamamaktadır. Bir Eylül Sanayi Sitesi de ihtiyaçlara cevap verememektedir. Büyük araçlar bile maalesef siteye girememekte ve bu durum esnaf açısından sıkıntı oluşturmaktadır. Biz bu konuya sanayi siteleri yaparak çözüm bulmak istedik. Ankara ziyaretlerimiz ile konunun olgunlaşmasını sağladık. Esnafımız yeni sanayi sitesinde yüzde 40 devlet desteği alacak ve kalan yüzde 60 kısmı ise uzun vadede ödeyecek. Sitemiz eski sorunların yaşanmayacağı grup mantığı ile işleyen bir site olacak. Bugün esnafımız ile şartları anlatmak ve beklentilerini öğrenmek için toplandık. Onların fikirleri bizler için değerlidir. Ortak aklın işletildiği yeni sanayi sitemiz en modern sitelerden birisi olacaktır” dedi.

3.3
İlgili İçerikler: YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI 3. SANAYİ SİTESİ'NDE TAPULAR DEVREDİLDİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Şakir Yeniceli ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ