Alt Yapı Kabus Olmaktan Çıkıyor

8-06-2017

Uşak, Tarihinin En Büyük Alt Yapı Yatırımlarını Alıyor

Uşak'ta uzun yıllar sorun olan ve çözüme kavuşturulmayan alt yapı artık kabus olmaktan çıkıyor. Şehrin neredeyse her bölgesinde devam eden yol yapım çalışmalarıyla birlikte alt yapı çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Elektrik hatlarının yer altına alınması, doğalgaz hatlarının onarımı gibi konularda da düzenleme imkanı sunan çalışmalarda eski alt yapı hatları da yenileniyor.

Üst yapı çalışmaları öncesinde alt yapı sorunlarının giderildiğini kaydeden Başkan Cahan, Uşak'ın her anlamda eksiksiz bir şehir olması için çalıştıklarını kaydetti.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Denizli Çivril yol ayrımında yapılan 3. battı çıktıda devam eden alt yapı çalışmalarını incelemek üzere bölgeye gitti. Üst yapıdan önce alt yapının eksiksiz bir şekilde yapılacağını aktaran Cahan, "Yalnızca şehrimizde görünen hizmetler yapmıyoruz. Görünmeyen yüzüyle de çalışmalarımızı sağlam temellere oturtuyoruz. Bizler hizmete temelden başlıyoruz. Bu güne kadar aksatılan alt yapıyı bu dönemde büyük ölçüde çözdük. Şehrimizin kanalizasyon, içme suyu gibi sorunlarının kalmaması adına hizmetlerimize yön veriyoruz." dedi.

UŞAK SORUNLARINDAN ARINMIŞ BİR KENT OLACAK

Şehrin kanalizasyon ve yağmur suyu giderleri konusunda bu döneme kadar yetersiz kaldığını aktaran Başkan Nurullah Cahan, "İkinci katta çamaşır makinesi çalışırken, üçüncü katlara su çıkmayan bölgelerimiz vardı. Özellikle toplu konutlaşmanın artmasıyla yetersizliği had safhaya çıkan bu bölgelerimizde aynı zamanda yol sorunu da önemli bir yer tutuyordu. Bizler Uşak Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hem alt yapıdaki bu yaşamsal sorununu hem de yol ve çevre düzenlemeleri problemini çözmek üzere planlamalarımızı yaptık. Uşak sorunlarından arınan bir kent olacak." ifadelerine yer verdi.

ALT YAPI NE KADAR SAĞLAMSA ÜST YAPI O KADAR SARSILMAZDIR

Alt yapı ne kadar sağlam olursa üst yapının da o kadar sarsılmaz olacağına vurguda bulunan Başkan Cahan, "Şehircilikte Uşak örnek bir il. Gerçek anlamda önemli ve her alanda faaliyetler yürüten, yürütebilen nadir illerden bir tanesi. Bunun arkasındaysa iyi planlama, sağlam bir ekip ve ekipman var. Araçlarımızdan personelimize kadar tam anlamıyla profesyonel bir belediyeciliği ortaya koyuyoruz." açıklamalarında bulundu.

UŞAK PROJELER ŞEHRİ OLDU

Başkan Cahan, kısa zamanda 3. battı çıktının da Uşak'a kazandırılacağını belirtti. Şehrin dört bir yanının çalışmalarla güzelleştiğini aktaran Başkan Cahan, "Tüm birimlerimiz kendi içlerinde projeler üretiyor. Bizim önceliğimiz insan. Ve halkımızın hayatını kolaylaştıracak, güzelleştirecek hizmetler sağlamaksa önceliğimiz. Kavşağımızın yapımına başlamadan önce hem yan yolların dizaynını sağlamak hem de bundan sonra herhangi bir su baskını ve sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarımızı önemsiyoruz. Bu anlamda köprülü kavşağımızın yapılacağı yerde bin 400’lük kanalizasyon hattı yenileme çalışmamız var. Aynı zamanda 800’lük de yağmur suyu hattı çalışmalarımız sürüyor. Çeşitli bölgelerde de hizmetler süratle devam ediyor." açıklamalarını yaptı.

ULUDAĞ: EKİP OLARAK UŞAK'IN SORUNLARIYLA HARKET EDİYORUZ

Başkan Cahan'a incelemeler esnasında eşlik eden Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, bölgeye hem çalışmaları incelemek hem de çalışanlara kolaylık dilemek için geldiklerini aktardı.

Başkan Yardımcısı Uludağ şöyle konuştu:

"Çalışma yapılan bölgelerimizi ziyaret ederek son durumuna bakıyoruz. Neler yapılmalı, neler ilave edilmeli bunları gözlemliyoruz. Eksikliklerimizi görüyoruz ve tamamlıyoruz. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, park bahçesiyle, sosyal kültür etkinlikleriyle bir ekibiz ve Uşak'ın sorunlarıyla birlikte hareket ediyoruz. Uşak en iyisine layık ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek."

ÖZELLİKLE TOPLU KONUTLAR SAĞLAM BİR ALTYAPIYI DAHA ÖNEMLİ KILIYOR

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Serdar Arıcan ise, "Şehrimize kazandırılacak olan 3. Köprülü Kavşağımız için ön hazırlık çalışmalarımızı yapıyoruz. Yan yollarımızı yakın zamanda açacağız. Bizde yan yollarımızı hizmete açmadan önce kavşakta yağmur suyunu çekecek vaziyette alt yapıyı düzenliyoruz. Özellikle kentsel dönüşümün de Uşak'a kavuşturulmasıyla alt yapı daha da önemli oldu. Şu anda şehrimizde çok sayıda mahallemizde aktif olarak alt yapı çalışmalarımızı yapıyoruz. Alt yapıya yönelik hiçbir sorunun kalmaması için hizmetlerimizi sürdürüyoruz." diye konuştu.

İlgili İçerikler: Giray Yapıcı Eşme/Kayapınar Köyünden, Mustafa Yılmaz Hacıkadem Mahallesi 7025 ada 42-43-44-45-46-47-48 parsellerde yapılan imar uygulamasının tapu dağıtı Eşme Kayapınar Köyünden Hatice Avcı Alt Yapıda Dijital Çözüm Avantajı Gençliğe Yapılan Yatırım Karşılık Buldu USMEK İle Saklı Yetenekler Ortaya Çıkıyor Seyfettin Yapıcı Eşme Kayapınar Köyün'den Cennet Süllü Yıkılacak Derecede Tehlikeli Yapılar Hakkında 28092021
uşak uşak belediyesi nurullah cahan battı çıktı alt yapı