ASIRLIK SANAT MİRASLARI UŞAK BELEDİYESİNE EMANET

7-12-2018

Uşak'lı mahalli sanatçı ve 8 tane Uşak türküsünün kaynak kişisi ‘’İbilak Mehmet’’ lakaplı Mehmet Cağfer’in 98 yıllık bağlaması ve kemanı Mehmet Cağfer’intorunu YahyaCağfer tarafından Uşak Belediyesine hediye edildi. Asırlık miraslar Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesinde sergilenecek.

1902-1977 yılları arasında yaşayan Uşak’ın mahalli sanatçılarından ‘’İbilak Mehmet’’ lakaplı MehmetCağfer’in sanat hayatı boyunca kullandığı asırlık enstrümanları torunu Yahya Cağfer tarafından Uşak Belediyesine hediye edildi.
Uşak Belediyesi Sanat Akademisi eğitmenlerinden Yavuz Turgut’un yürüttüğü 3 yıllık çalışma sonucu ortaya çıkan asırlık miras bağlama ve keman, Uşak Belediyesi Sanat Akademisinde de bir dersliğe adı verilen İbilak Mehmet dersliğinde gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Uşak Belediyesine teslim edild..Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik, Sanat Akademisi eğitmeni Yavuz Turgut da bulunduğu derslikte, asırlık mirasları,Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan adına, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü kabul etti.

Yavuz Turgut’un yürüttüğü bu çalışma, Ocak ayı içerisinde yapılacak olan şefliğini de yineYavuz Turgut’un üstleneceği bir konser ile taçlandırılacak.

İbilak Mehmet lakaplı Mehmet Cağfer’in 98 yıllık bağlaması ve kemanı Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesinde ziyaret edilebilecek.

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Engelli Kızın Hayaline Ev Sahipliği Yaptı SANATSEVER BAŞKAN NURULLAH CAHAN ÖDÜLLENDİRİLDİ Uşak Belediyesi'nden Atlı Cirit Spor Kulüplerine Destekler Devam Ediyor 12 YILLIK HASRET SONA ERDİ. 'O YOL' ARTIK UŞAKLILARIN HİZMETİNDE Uşak Merkezden Hatice Çoban UŞAK BELEDİYESİ KÜÇÜKLER İÇME SUYU ARITMA TESİSİ AVRUPALI MİSAFİRLERDEN TAM NOT ALDI "TÜRK SİYASETİNDE YENİ DÖNEM ŞİFRELERİ" PANELİ UŞAK'TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ Uşak Belediyesi'nden suya flaş indirim UŞAK BELEDİYESİ MEVLİD KANDİLİ MÜNASEBETİYLE UŞAKLILARA LOKMA İKRAM ETTİ Ünlü YouTuber Bir Günlüğüne Uşak Belediye Başkanı Oldu
uşak uşak belediyesi nurullah cahan sanat eseri saz keman bağış