ASIRLIK SANAT MİRASLARI UŞAK BELEDİYESİNE EMANET

7-12-2018

Uşak'lı mahalli sanatçı ve 8 tane Uşak türküsünün kaynak kişisi ‘’İbilak Mehmet’’ lakaplı Mehmet Cağfer’in 98 yıllık bağlaması ve kemanı Mehmet Cağfer’intorunu YahyaCağfer tarafından Uşak Belediyesine hediye edildi. Asırlık miraslar Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesinde sergilenecek.

1902-1977 yılları arasında yaşayan Uşak’ın mahalli sanatçılarından ‘’İbilak Mehmet’’ lakaplı MehmetCağfer’in sanat hayatı boyunca kullandığı asırlık enstrümanları torunu Yahya Cağfer tarafından Uşak Belediyesine hediye edildi.
Uşak Belediyesi Sanat Akademisi eğitmenlerinden Yavuz Turgut’un yürüttüğü 3 yıllık çalışma sonucu ortaya çıkan asırlık miras bağlama ve keman, Uşak Belediyesi Sanat Akademisinde de bir dersliğe adı verilen İbilak Mehmet dersliğinde gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Uşak Belediyesine teslim edild..Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik, Sanat Akademisi eğitmeni Yavuz Turgut da bulunduğu derslikte, asırlık mirasları,Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan adına, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü kabul etti.

Yavuz Turgut’un yürüttüğü bu çalışma, Ocak ayı içerisinde yapılacak olan şefliğini de yineYavuz Turgut’un üstleneceği bir konser ile taçlandırılacak.

İbilak Mehmet lakaplı Mehmet Cağfer’in 98 yıllık bağlaması ve kemanı Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesinde ziyaret edilebilecek.

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu İçin Yeni Alan Tahsis Etti Uşak Belediyesi'nden Elmalıdere Mezarlığı'na Genişletme Kararı UŞAK AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE KALKINMAYA DEVAM EDECEK UTAŞ UŞAKSPOR BAŞKAN CAHAN'DAN ALDIĞI MORALLE MAÇA HAZIR UTAŞ EKİPLERİNİN HUMMALI ÇALIŞMASIYLA UŞAK KAR KIŞA TESLİM OLMADI UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR UŞAK'TA EL EMEĞİ GÖZNURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU UŞAK'TA UNUTULMADI UŞAK ESNAF ve SANATKÂRLAR ODALARI BAŞKANLARI'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ Ayşe Özdemir, Hatice ve Ali Yeşilkuşak
uşak uşak belediyesi nurullah cahan sanat eseri saz keman bağış