Atık kumaş, iplik ve düğmeler bez bebeğe, bez bebekler desteğe dönüştü

2037
7-05-2018

Geri dönüşüm yarışmalarında önemli başarılar yakalayan Bir Eylül İlkokulu örnek bir projeyi hayata geçirdi. Velilerce yapılan bez bebekler Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmak üzere satışa çıktı.

Atık pil toplama konusunda iki yıldır birinci olan Uşak Bir Eylül İlkokulu tarafından bu kez geri dönüşümü ve sosyal sorumluluğu içeren anlamlı ve farklı bir projeye imza atıldı. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin ortaklığında yürütülen proje kapsamında satışından elde edilen gelirleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmak üzere bez bebekler üretti. Veliler tarafından evlerdeki kullanılmayan kumaş, iplik ve düğme gibi materyallerin kullanıldığı geri kazandırma projesinde eski adliye binasının bulunduğu alana stant açıldı.

Stant açılışına katılarak bu duyarlılığa desteğini ortaya koyan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu tarz projelerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Bir Eylül İlkokulu’nun Mehmetçik için hayata geçirdiği proje nedeniyle memnuniyetini ifade eden Uşak Belediye Bakanı Nurullah Cahan, “Velilerimizin hazırlamış olduğu bu bebekler Mehmetçiğimiz yararına İnşallah burada satışa sunuluyor. Biz de istedik ki böyle anlamlı bir projenin açılışına gelelim ve onlarla birlikte olalım. Mehmetçiğimiz yurt içinde ve yurt dışında, karda, yağmurda, sıcakta, her türlü koşulda vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için görevde. Rabbim onlara güç kuvvet versin, ordumuzu muzaffer eylesin.” dedi. Cahan, Uşak halkını bu duyarlılığa destek olmaya davet etti.

Akbıyıkoğlu: Geri dönüşüme yeni bir boyut getirelim istedik

Bir Eylül İlkokulu’nun üç senedir atık pil toplama yarışmasında birinci olduğunu kaydeden sınıf öğretmeni Fatma Akbıyıkoğlu ise, “Biz de okul olarak dedik, geri dönüşümde kendimizi aşalım ve daha yeni şeyler yapalım. Velilerimiz evlerindeki iplik, kumaş, düğme gibi atık malzemelerle bez bebek yaptılar. Ve bizler de bu bebeklerin hayırlı bir iş için kullanılmasını istedik. O nedenle bunları satıp gelirini Mehmetçik Vakfına bağışlamaya karar verdik.” açıklamalarında bulundu.

Standa destek olmak adına ziyarette bulunan AK Parti 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı Umut Karakaya, “Biz de kermese katıldık. Veliler gerçekten çok güzel bir çalışma yapmışlar. İnşallah Mehmetçiğimize gelirler ulaşır. Onların vatan ve millet için ortaya koydukları mücadeleye katkı olur.” ifadelerini paylaştı.

Okulun 2. Sınıf öğrencisi Ecesu Çelik ise, “Bu bez bebeklerimizin gelirini Mehmetçik Vakfına bağışlayacağız. Yani mutluyuz. Kendimiz de satış yapıyoruz. Askerlerimizi çok seviyoruz.” diye konuştu. Projeye destek olan 2. Sınıf öğrencisi Minik Yusuf Savaş da çalışmanın iyilik için yapıldığını vurguladı.

Örnek proje kapsamında bez bebeklerin satışı için vatandaşlarla buluşan öğrenciler, “Minik ellerimizle emek bizden, kocaman yüreklerinizle destek sizden. Destekleriniz askerlerimiz içindir.”, “Mehmetçiğimize destek amaçlı bez bebek almak ister misiniz?” gibi ifadelerin yer aldığı dövizler taşıdı.

İlgili İçerikler: KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ RAŞEL KUMAŞ BASKI İŞİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Minik Eller Atık Malzemeleri Geri Kazandırdı Atık Yağlar İşitme Engellilerin Hayatını Kolaylaştırıyor ATIK YAĞLAR TEBESSÜME DÖNÜŞTÜ Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Ayrıştırılması İşi İhale İlanı BAŞKAN ÇAKIN'IN RİCASI KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜ En Çok Atık Pil Toplayan Okulları ve Öğrenciler Ödüllendirdi En çok atık pil toplayan minikler hediyelerini aldı Oda Başkanı Çelik: Uşak Kasabadan Vilayete Dönüştü
uşak uşak belediyesi nurullah cahan destek bireylül okulu atık kumaş iplik bez bebek mehmetçik vakfı