​Atık Pil Toplamada Örnek Kampanya

10-06-2015

Atık Pil Toplamada Örnek Kampanya

Uşak Belediyesi’nin başlattığı atık pil toplama kampanyasınaa kentteki ilköğretim çağındaki öğrenciler yoğun katılım sağladı. Uşak’ta duyarlı bir nesil için çaba verdiklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “Bu konuda teşvik edici kampanyaları destekliyoruz” dedi.

Uşak Belediyesi’nin çevreye duyarlı bir gençlik ortaya çıkması için başlattığı atık pil toplama kampanya ve yarışmasında dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri verildi. Bu kapsamda okul olarak en çok 514 kilogram pille en çok pili toplayan Bir Eylül İlkokulu birinci, 370 kilogram pille Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ikinci ve 290 kilogram pille Ganime Özadam İlkokulu ise üçüncü oldu. Okullarda da pil konusunda en hassas olan ve en çok atık pil toplayan öğrencilere hediyeler verildi. Birinci öğrenciye bisiklet hediye edildiği yarışmada ikinci öğrenciye tablet bilgisayarı üçüncü öğrenciye ise satranç takımı hediye edildi. Başarılı okullara da belediye tarafından çeşitli hediyeler verildi. Ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İrfan Özkaya, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yeni nesil bilinçleniyor

Uşak’ta çevre konusunda bilinçli bir neslin yetişmesini önemsediklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, bu nedenle çeşitli kampanyalar yürüttüklerini iletti. “Öğrencilerimiz belediyemizin çalışmaları ile daha da bilinçleniyor” ifadesini kullanan Uludağ, “Gelişen teknoloji ve hızla devam eden hayat bir yandan dünyamızın kötü anlamda etkilenmesine de neden oluyor. Günden güne kirlenen doğamız geleceğimize güzel bir dünya bırakılması açısından tehlike çanları çalmasına neden oluyor. Bizler işte bu aşamada yeni neslin bilinçlenmesini ve gelecek nesillere bu bilincin aktarılmasını istedik. Bu nedenle Belediye olarak çeşitli yarışmalar düzenledik. Bu yarışmalardan birisi de atık pillerin toplanmasıyla ilgiliydi. Atık pillerin doğaya bırakılması çevre açısından felakete neden olabilecek sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle Belediyemiz üzerine düşeni yapmaktadır” diye konuştu.

Ailelerin de çocukların bilinçlenmesiyle bilgi sahibi olduklarını bildiren Uludağ, “Kampanyalar ile bir nevi büyüklere de bilinç aşılamaktayız” dedi.

Kampanyalar sürecek

Kampanyaların devam edeceğini kaydeden Uludağ şunları kaydetti: “Belediyemiz bundan sonra da bilincinin yayılması ve yeni nesle aktarılması için çaba verecektir. Bunu her yıl yapacağı etkinlikler ile duyuracak ve başarılı olacaktır. Bu konuyla ilgili bütün kurumlar ile müşterek bir çalışma içinde olacağız ve daha kapsamlı bir çalışma yapacağız. Belediyemiz bu konuda örnek olacak”.

İlgili İçerikler: KIZILAY'IN KAN VERME KAMPANYASINA UŞAK BELEDİYESİ'NDEN DESTEK BAŞKAN ÇAKIN'IN RİCASI KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜ Uşak Belediyesi Örnek Gösterildi Kentsel Dönüşümde Uşak Türkiye'nin Örnek Projesi Sosyal Alanlarıyla Örnek Bir Şehir Doğuyor ​Atık Pil Yarışmasında Ödüller Verildi ​İstiklal Caddesi'nde de Örnek Çalışmalar ​Engellerin Aşılması Adına Örnek Bir Konser ​Sosyal Belediyecilikte Örnek Bir Şehir Olacağız ​Evde Sağlık ve Bakımda Örnek İşbirliği
atık pil yarışma kampanya