​Bakan Nihat Zeybekci Demokrasi Nöbetine Destek İçin Uşak'a Geldi

1-08-2016

Bakan Nihat Zeybekci Demokrasi Nöbetine Destek İçin Uşak’a Geldi

Uşak’taki demokrasi nöbetine destek vermek için gelen ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletin tüm dünyaya örnek olacak bir demokrasi kahramanlığı gösterdiğini belirtirken, darbecilere karşı da milletin istediği cezayı vereceklerini dile getirdi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise kutlu nöbetin kıyamete kadar zihinlerde ve kalplerde devam edeceğine dikkat çekti.

Uşak’ta demokrasi nöbetleri devam ediyor. Hergün binlerce vatandaşın coşkuyla beklediği nöbetlerin 17. günü Uşak Belediyesi Hizmet Binası önünden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’na kadar yapılan kortejle başladı. Meydandaki nöbete destek vermek amacıyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de kente geldi. Bakan Zeybekci’ye Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, kamu kurumları müdürleri ve STK ve iş dünyası temsilcileri de eşlik etti.

Kıyamete kadar nöbetçiyiz

Demokrasi nöbetinin açılı konuşmasını Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı. Türk milletinin ve Uşak halkının darbeye karşı kahramanca durduğuna dikkat çeken Cahan, demokrasi nöbetlerinde görülen birlik ve beraberliğin de örnek olduğunu kaydetti. Cahan şunları söyledi. “17. Kutlu nöbetimizi Uşakımızın Vekili ve Şehrimizin Bakanı Olan Nihat Zeybekci ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler vatanımızı müdafa etmek amacıyla meydanlara indik. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) in dediği gibi vatan sevgisi imandandır. Bu nöbetler yeniden diriliş ve yükseliş nöbetleridir. Ve bu nöbetler yüreklerimizde de kıyamete kadar sürecektir. Bizler vatana kast etmek isteyen ve buna teşebbüste bulunan tüm alçak ve hainlere karşı dük durmaya devam edeceğiz”.

Hep birlikte destan yazdık

Uşak Hükümet Meydanı'nda demokrasi nöbetine katılan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un önemine dikkati çekerek meydanları terk etmeyen vatandaşlara teşekkür etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da bir milletin demokrasi destanı yazdığını belirterek, "Türk'üyle, Kürt'üyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle, sağcısıyla, solcusuyla, genciyle, yaşlısıyla CHP'lisiyle MHP'lisiyle beraber yazdık bu destanı." dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece milletin hep birlikte toplara, kurşunlara göğsünü siper ettiğine işaret eden Zeybekci, FETÖ'cü hainlerin milletten yediği tokadın arkasının geleceğini belirtti.

"Hainlerden hesap sormak millete borcumuzdur"

Bakan Zeybekci, "Bu hainleri öyle bir cezalandıracağız ki 'gebersek kurtulsak' diye yalvaracaklar. Bunları öyle deliklere tıkacağızki bu Allah'ın güneşini nefes aldıkça görmeyecekler, bir daha insan sesi duymayacaklar, 'gebertin bizi' diye yalvaracaklar. İdamdan beter olacaklar. İdam diyorsunuz ya benim kalbimden gönlümden geçende o dur. İdam edilselerde benim gönlüm soğumaz. Bu hainlerden hesap sormak bizim millete borcumuzdur." diye konuştu.

Türk milleti boyun eğmez

Türk milletinin tarih boyunca boyun eğmediğini, bundan sonrada boyun eğmeyeceğini vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Helikopterlerle milletin Meclisini bombalasalar da millet demokrasiye sahip çıkmaya devam edecek. 15 Temmuz'da bu millet demokrasi destanını beraber yazdı. Türk'üyle, Kürt'üyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle, sağcısıyla, solcusuyla, genciyle, yaşlısıyla CHP'lisiyle MHP'lisiyle beraber yazdık. Bütün siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Bize birlik lazım, bir olacağız. Birlikte muhteşem Türkiye olacağız, kimse bunu bozamayacak."

Ekonomi rayında ilerliyor

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını, milletin adamına sahip çıkacağına değinerek, yaşanan tüm gelişmelere rağmen ekonominin rayında ilerlediğine dikkati çekti.

Piyasanın verdiği tepkinin geçici olduğunu aktaran Bakan Zeybekci, "Bu millet, o gecenin ertesi günü 3 milyar doları bozdurdu bankalara koydu. Çünkü millet 'Tasalanma yiğidim biz sizin yanındayız' dedi. Allah'ın izniyle hiç bir sıkıntı yaşamadık. Millet ülkesine ekonomisine sahip çıktı. Merak etmeyin bu haftanın sonunda dolar 15 Temmuz'un öncesine gelir. Bir millet hainlere avucunu yalattı. Bundan sonra durmak yok yola devam, durmak yok kalkınmaya devam." ifadesini kullandı.

"Hain başı bu ülkeye getirilecek"

Siyasetteki birlik beraberliğin önemine değinen Bakan Zeybekçi, yaşanan tüm badirelere rağmen Türkiye'nin yoluna devam edeceğini bildirdi.

Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye, etrafındaki ateş çemberine, teröre rağmen dünyada en hızlı büyüyen üçüncü ekonomi. Bu can, bu canlar bedende olduğu sürece bu bayrak inmeyecek, bu vatan bölünmeyecek. 7 Ağustos'a kadar nöbete devam. 7 Ağustos'tan sonra bayraklarınızı yastıkların altına koyun. Gözünüz, kulağınız milletin adamında olsun. Rahatlamak yok, o hain başı bu ülkeye getirilecek. Bu millete hesap verene kadar rahatlamak yok. İnlerine gireceğiz dedik, inlerine girdik. Şimdi tüm dünyadaki inlerini başlarına yıkacağız. Lağım farelerini bu millete hesap verdireceğiz, kimsenin endişesi olmasın."

Uşak Valisi Ahmet Okur ise demokrasi nöbetine sahip çıkan Uşaklılara teşekkür etti.

İlgili İçerikler: Nihat Parlak BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Nihat Yalçın HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR
uşak belediyesi nurullah cahan ekonomi bakanı nihat zeybekci demokrasi nöbeti