Başbakan Binali Yıldırım Onbinlerce Uşaklı'yla Buluştu

26-03-2017

Başbakan Binali Yıldırım Onbinlerce Uşaklı’yla Buluştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin Uşak mitinginde onbinlerce Uşaklı’ya hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu programı kapsamında partisinin düzenlediği Uşak mitingine katıldı. 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda onbinlerce Uşaklı tarafından coşkuyla karşılanan Başbakan Yıldırım'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Başkanı Servet Kuş ve teşkilat eşlik etti.

Uşak halkının 16 Nisan'da 'evet' oyu vereceğini belirten Başbakan Yıldırım, "Milletimiz için demokrasi için önemli bir halkoylaması var. 16 Nisan'da önemli bir oylama var. Uşak'ın 16 Nisan'a hazır olduğunu görüyorum. Türkiye gelecek hedeflerine, 2023 hedeflerine, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu anayasa ile gidip değiştireceğim diyeceksiniz. Uşak işi bitirmiş ve size yakışanı yapıyorsunuz. Şu anda Cumhurbaşkanımız, Allah'a şükür işbaşında ve memleket için gece gündüz demeden gayret ediyor. Başbakan kardeşiniz gene canla başla çalışıyor. Bakanlarımız, meclisimiz çalışıyor ve hep gayret ediyoruz. Amacımız memleketin daha ileriye gitmesi ve milletimizin dertlerine derman olmak ve sorunlarını çözmek. Şu anda bir sorun mu var, sorun yok deniliyor. Tamam şu anda sorun yok ama bu böyle olacak diye bir garanti yok. Niye? Bakın 7 Haziran'da seçim oldu ve hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı ve bizim arkamızda kandil var sizi bir kaşık suda boğarız dedi. Türkiye'ye meydan okudu. Öyle bir değişiklik getirelim ki tek başına bir hükümet çıksın. İşi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti ve yarın başka birisi olsun. Tek başına güçlü iktidar olunsun. Bu bölgede güçlü olunmazsa işimiz zor ve biz bunun mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik" dedi.

Uşak'ın yüzde 64'le evet oyu çıkarmasını isteyen Başbakan Yıldırım, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"14 yılda Uşak'a 4,5 katrilyon yatırım yaptık. Gelirken gördüm, mezbelelik yer kentsel dönüşümle ne güzel hale gelmiş. Uşak'a yakışan bir hal almış. Uşak'ta sadece 1 yılda 47 milyon dolar ihracat yapılıyordu, bugün bu rakam 251 milyon dolara çıkmış. Uşak Devlet Hastanesi, 400 yataklı güzel bir eser olmuş. Toplam 4 bin konut, 12 spor tesisi, KETEM, nükleer tıp merkezi yaptık. Uşak Üniversitesini kurduk, bütün ilçelerimize MYO açtık. Uşak'a 31 bin üniversiteli geldi ve bu ekonomi demek. Türkiye'de ilk defa 2 ili kapsayan birisi Uşak'ta ve diğeri Afyonkarahisar'da Teknoloji Geliştirme Merkezi kurduk. 92 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Uşak'a doğalgaz geldi mi? 900 milyonluk Uşak çiftçisine destek verdik. Uşak'ın tarhanası çok meşhur. Uşak tarhanasını dünya markası yapacağız. Uşak'ı Afyon, Kütahya ve İzmir'e bağladık ve şimdi Denizli kaldı. Gediz üzerinden yine Kütahya merkeze bağlıyoruz. Lojistik merkezi hizmete aldık. Uşak havalimanı var. Buraya seferleri başlatmıştım, ancak daha sonra seferler durmuş. Tekrar seferler başlayacak ve Uşak'tan uçuşlar devam edecek. Burada uçak olmayınca Zafer Havalimanı'na gideceksiniz. Orası da Uşak'ın hizmetinde olacak."

Belediye Başkanı Nurullah Cahan’da Başbakan Binali Yıkdırım’ı Uşak’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadim dostu, büyük dava adamı Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Uşak’a teşrif ettiler. Şehrimize hoşgeldiler, sefalar getirdiler” dedi.

Başkan Cahan 16 Nisan Anayasa Değişikliğine ilişkin yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“16 Nisan için hazır mıyız? Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Yeni Türkiye’yi 16 Nisan akşamı en yüksek oyla sandıklardan çıkartmaya hazır mıyız? Uşak hazır Elhamdülillah. Uşak  aşıklar, efeler ve vatan sevdalılarının şehridir. Uşak şimdi olduğu gibi her daim vatan, devlet ve milletin yanında dimdik ayaktadır."

GÜÇLÜ ANAYASA BİZİ GÜÇLÜ KILACAK

Başkan Cahan, kaos ve kargaşaların sona ereceğini ifade ettiği konuşmasında "Bu birlikteliğimiz ve evet kararlarımız tüm Avrupa’yı titretmektedir. Avrupa korkmaktadır, ancak korkunun ecele faydası yoktur. 16 Nisan güçlü ve büyük Türkiye’nin doğduğu gün olacaktır. Vereceğimiz evet kararı ile ülkemizin önü açılacak. Büyük ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz İnşallah. 16 Nisan tüm mazlumların, gariplerin ve yetimlerin beklediği gündür. Güçlü Türkiye’nin ortaya çıkacağı gündür. Uşak olarak 16 Nisan’a hazırız ve en yüksek oyla Evet mührünü sandıklardan çıkartacağız. Yeni anayasamız bizleri daha güçlü kılacak. Daha müreffeh bir ülke haline geleceğiz. Dimdik ayakta tüm Dünya’ya örnek ülke ve medeniyet haline geleceğiz. 16 Nisan kavgayı, kaosu ve kargaşayı sonlandıracak” açıklamalarına yer verdi.

Başkan Nurullah Cahan Uşak’a hizmet için gece gündüz çalıştılarının da altını çizerek, “Göreve geldiğimizden bu güne yapılamaz denilenleri yaptık, aşılamaz denilen engelleri aştık ve hayal edilenleri gerçekleştirdik. Yaklaşık 10 yıllık serüveni olan Kentsel Dönüşümde mutlu sona ulaştık. Şehrin gerdanlığı olan Dokuzsele Deresi Islah Projesini inşa ettik. 6 ay gibi kısa sürede iki tane Köprülü kavşağımızı şehrimize kazandırdık. Marka kent Uşak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” sözlerini kullandı.

Cahan son olarak Yunus Emre’ye ait şu dörtlükle sözlerine son verdi;

“Biz gelmedik kavga için,

Bizim işimiz sevgi işi,

Dostun evi gönüllerdir,

Gönülller yapmaya geldik.”