Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Uşak'a geldi

24-10-2017

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak’a geldi. Çavuşoğlu, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Uşak Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı. Daha sonra üniversitenin yemekhanesini ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Çavuşoğlu, saat 13.00’te Uşak Belediyesi’ni ziyaret etti.

Çavuşoğlu’nu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ufuk Uğur, Hakan Uludağ, İsmail Ünal ile Nurullah Furuncu ve daire müdürleri karşıladı.

Şehrin her bölgesinde devam eden ve kentin çehresini değiştiren çalışmalar hakkında bilgilendirilen Çavuşoğlu’na biten projeler anlatıldı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na Başkan Nurullah Cahan tarafından el dokuması Uşak halısı hediye edildi

Uşak Belediyesi’ndeki programın ardından Ulu Cami’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Çavuşoğlu, durum hakkında bilgi alarak caminin önümüzdeki Ramazan ayı öncesi ibadete açılacak şekilde çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

“BELEDİYE ÇALIŞMALARINA TAM NOT”

Uşak Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Hakan Çavuşoğlu, “Daha önceden yakından tanıdığım, bildiğim belediye başkanımızı makamında ziyaretimizi gerçekleştirdik. Hakikaten Uşak için yapılan projeleri görmüş olmak bizlerin göğsünü kabarttı. Hizmetlerinin daim olmasını diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

“UŞAK TEŞKİLATI PARTİMİZE GÜÇ KATIYOR"

Ulu Cami’ndeki incelemenin ardından AK Parti Uşak İl Başkanlığı’na geçildi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın ve başkan yardımcılarının da katıldığı partideki toplantıda konuşan Çavuşoğlu “Uşak’ta çok güzel bir birliktelik olduğunu her gelişimde izledim. Bizler her ne olursa olsun, yük olan değil, yük alan olmalıyız. Baktığımız zaman da Uşak teşkilatımızın bu noktada vermiş olduğu gayret, göstermiş oldukları fedakarlık hakikaten sayın genel başkanımız ve cumhurbaşkanımıza yük olan değil, yük alan olduklarını pek çok kez ispat ettiler. Bu nedenle ben kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

ULU CAMİ İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Kendisine ulaşan şikayetler üzerine Kütahya Vakıflar Bölge Müdürünü şehre davet ettiklerini belirten Hakan Çavuşoğlu, “Uşak’taki vakıflara ait bazı alanlarda gecikmeler olduğuna yönelik şikayetler tarafımıza iletilmişti. Bu ziyaretimiz ile yerinde inceleme fırsatı bulduk. Halkımızın, bölge esnafımızın taleplerinin biran önce yerine getirilmesi için gerekli talimatlarımızı verdik. İnşallah bundan sonra da sayın vakıflar bölge müdürümüz haftanın en az bir gününü burada geçirmek suretiyle işi yakından takip edecek.” ifadelerini paylaştı.

Bu tür restorasyon çalışmalarında görülenle karar verildiğini ancak işin üzerine yoğunlaşıldığı zaman farklı detayların ortaya çıktığını, her birisi için de gerekli kurullardan onay alınması gerektiğini belirtti.

Uşak Ulu Cami’nde de benzer bir durumun söz konusu olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, önümüzdeki Mayıs-Haziran aylarında çalışmaların bitirilmesini ve caminin ibadete açılmasını hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’de yapılamaz denilen pek çok şeyin şu anda yapılmış durumda olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Milletimize vermiş olduğumuz hiçbir sözün karşısında boynumuz bükük değil. Verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olmamız nedeniyle boynumuz dik, alnımız ak. Milletimiz de bu nedenle 16 yıldır bizlerle birlikte yürüyor. AK Parti, heyecanını, dinamizmini muhafaza eden, kendisini yenileyen, milletine hizmet eden bir parti olmuştur.  Geriye dönüp baktığımızda ülkemizde yapılamaz denilen bir çok şeyin yapılarak milletimizin hizmetine açıldığını görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin son yıllarda türbülansın içerisine girdiğini belirten Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Kendi başına, kendi tezlerini ve iddialarını ortaya koyan bir liderlik anlayışı ile karşılaşan batı toplumu, batı devletleri, Türkiye’de alışkın olmadıkları bir tutumla karşı karşıya kaldılar.  Kapının eşiğinde bekletilen, ensesine vurulup ağzından lokması alınan, kendi tezlerini bir kenara koyup kendisine empoze edilenlerle hareket eden bir Türkiye’nin olmaması nedeniyle korkuyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, bizim için her şeyin odak noktası millettir, millet bize hangi istikameti çizerse bizim için istikamet odur. Ve biz milletimizin efendisi olmak için değil, hizmetkarı olmak için bu yola çıktık dedi. Cumhurbaşkanımız önemli  b şey daha ifade etti. Ben bu yola kefenimi giyerek çıktım dedi. Bu büyük bir meydan okuma. Daha önce milletin seçtiği siyasilerin bazen uluslar arası odaklara bazen de Türkiye içerisindeki vesayet odaklarına teslim bayrağı çekmek zorunda kaldılar, milletten koptular. Ama siz kendisine kefen biçen bir adam için bir şeyi dikta etmeniz, ona ayar vermeniz, milletin beklentileri ve taleplerinin dışında başka şeyleri dayatmanız mümkün olmaz.”

Çavuşoğlu güçlü lider anlayışı ile, ortaya çıkan badirelerin milleti arkasına alan siyasi tavırla çözüldüğünü, atlatıldığını, her alanda gelişimin sağlandığını ve Türkiye'nin bölgedeki önemli bir güç haline geldiğini dile getirdi.

İlgili İçerikler: Hakan Uzun UŞAK'A DEĞER KATACAK PROJELERİN AÇILIŞ MÜJDESİ GELDİ Hakan Dumanoğlu UŞAK'IN KADINLARI TİYATRONUN ÜNLÜ İSMİ ÜMMİYE KOÇAK İLE BİR ARAYA GELDİ UŞAK'TA DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR SPOR İÇİN BİR ARAYA GELDİ Rabia Çavuşoğlu Başkan Çakın Kadınlarla Bir Araya Geldi Gülser Hakan BAŞKAN ÇAKIN SEÇİLMİŞ KADINLARLA YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Eşme Karaömerli köyü'nden Hakan Yıldırım
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ziyaret başbakan yardımcısı hakan çavuşoğlu