Başkan Cahan, 15 Temmuz Filmi'nin Kahramanlarıyla Buluştu

18-07-2017

Başkan Cahan, 15 Temmuz Filmi'nin Kahramanlarıyla Buluştu

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Türkiye gündemine düşen, 15 Temmuz darbe girişimini konu alan ve Cumhurbaşkanlığı'nın hazırladığı filmlerde de bir bölümü kullanılan kısa filmin kahramanlarıyla öğle yemeğinde buluştu.

O gün yaşananların konu alındığı kısa filmin Uşak ve Türkiye gündemini yansıttığını ifade eden Başkan Nurullah Cahan, "Halkımızın meydanlara gelişini, belediyemizin iş makineleriyle hem askeriyeyi hem de havalimanını çevirişini, meydandaki o canlılığı, o direniş ruhunu yansıtan, çok güzel bir film arkadaşlarımızın özverili çalışmasıyla ortaya çıktı." dedi.

Yönetmenin Uşak Belediyesi Basın Biriminden, metin yazarlarının ve oyuncularının Şehir Tiyatrosundan ve müziklerinin Sanat Akademisinden olduğunu kaydeden Başkan Cahan, "Tamamı kendi bünyemizde çekilen bir film. Mesai saatlerinin dışında, geceleri çekim yaparak o ruhu kısa filmle yansıtmak için çalışan bu arkadaşlarımızla istedik ki öğle yemeğinde bir araya gelelim ve Uşak halkı adına kendilerine şükranlarımızı iletelim."  diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın ve eşi Halime Cahan'ın katıldığı yemek programına ayrıca Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Tiyatro, Drama Uygulama Eğitmeni Murat Çubukçu, filmin yönetmeni Yusuf Yurtsever ve oyuncular katıldı.

Çekimlerin bir aylık bir süreç içerisinde tamamlandığını ifade eden Başkan Nurullah Cahan, filmin Cumhurbaşkanlığında dahi karşılık bulduğunu, sosyal medyada izlenme rekorlarına imza attığını aktardı.

Yaklaşık bir aylık süreçte tamamlanan, 20 kişilik bir oyuncu kadrosunun yer aldığı filmin süreci çok iyi yansıttığını belirten Başkan Cahan, "O gün yaşananları aynen ekranlara yansıttık. Ecdadımızın Çanakkale'de kazandığı zafer neyse, o gün meydanlardaki vatandaşlarımızın kazandığı zafer de aynısıdır. 15 Temmuz bu çağın Çanakkale’sidir. İnşallah bunları da bu tip etkinliklerle unutmadık, unutturmayacağız." açıklamalarında bulundu.

UŞAK’TA HER ALANDA DOLU DOLU HİZMET TAKVİMİ

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun, 14 Temmuz'da kent meydanında gerçekleştirilen programlarda sahnelediği "Milletin Dirilişi" tiyatro oyununu hatırlatan Başkan Nurullah Cahan, "Tiyatro ekibimiz aynen 15 Temmuz'da yaşananları, o çileyi çekenleri, şehitlerimizi, geride kalan ailelerini ve Türk toplumunun 15 Temmuz karşısında göstermiş olduğu zaferi tiyatro oyunu ile binler karısında sahneledi. Bizler bir kez daha onlara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Uşak Belediyesi'nin alt yapı, üst yapı ve önemli projelerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de önem verdiğini bir kez daha belirtmek gerekiyor." İfadelerine yer verdi.

Şehir Tiyatrosu'nun daha da büyüyeceğine ve gençlerin eğitimlerinin artarak süreceğine değinen Başkan Cahan şöyle devam etti:

"Bir de sanat akademimiz var ve burada 510 civarında kursiyerimiz var. Bunları da Uşak Belediyesi olarak ücretsiz yapıyoruz. Hem şehirleşme anlamında hem de sosyal, kültürel anlamda önemli etkinlikler yapıyoruz. Tarihi ve milli günlerimizi de böyle profesyonelce etkinliklerle süslüyoruz. Tiyatro, film, müzik gibi alanlarda Uşak Belediyesi güzel projelere imza atmaya devam edecek."

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM'DAN 23 NİSAN MESAJI BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 15 temmuz film