Başkan Cahan, "15 Temmuz Türkiye imzasını taşıyan bir destandır"

18-07-2018

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklamasında Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir sınav verdiğini ve ortaya koyulan birlik ruhuyla bölünmez bütünlüğün ispat edildiğini belirtti.

15 Temmuz’un İslam coğrafyasının son kapısı, mazlumların ve masumların umudu Türkiye'nin hürriyetine yapılan bir saldırı olduğunu kaydeden ve hain kalkışmayı işgal girişimi olarak nitelendiren Başkan Cahan, o gece devletin ve milletin ortaya koyduğu güçlü duruşa vurgu yaptı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Sınırların yeniden çizilmesini isteyenlere itaat eden, milletinin meclisini bombalayacak kadar alçalan hain bir örgütün halkına kurşun sıktığı bir lekedir 15 Temmuz. Genciyle yaşlısıyla her zümreden insanın istiklali şahadetle besledikleri, Çanakkale'de olduğu gibi, işgalci güçlere yönelik mücadelenin adıdır 15 Temmuz. 15 Temmuz, sınır çizmek isteyenlerin üzerini çizen bir millet, oynanan oyunların bozulduğu bir tarih, bayrağın silahtan üstünlüğünün ispatı demektir. 15 Temmuz darbe girişiminin aktörlerinin gelişen Türkiye'ye yönelik "dur" deyişi ve Türk Milletinin ise dur diyenlere karşı koyuşudur. Darbe yapmak isteyenlerin darbe yediği, abdestini alarak sokaklara, şahadete koşan ve tüfeklerin, tankların, uçakların karşısına yalnızca milli ve manevi değerleriyle çıkan Türk Milletinin destanıdır 15 Temmuz. Gelişim ve yerliliğin üzerine daha baskın cümlelerin kurulmasını gerekli kılan bir tarihtir. 15 Temmuz kirli oyunlar karşısında "Türkiye" imzasını taşıyan bir zaferdir.” dedi.

Türk Milleti’nin dünyada eşine az rastlanır bir bağ ile kenetlenerek hain planların arkasındaki güçlere büyük bir ders verdiğini dile getiren Başkan Cahan, Türkiye’nin 80 yıldır hasretini çektiği büyümeye ve gelişme isteğini 2002 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürdüğünü aktardı. Her türlü dış müdahaleye ve manipülasyona rağmen devletin dimdik ayakta durduğunu ve her alanda gelişme gösterdiğini paylaşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu hain girişimin arkasındaki odakların atılan büyük adımları durdurmak için ellerinden geleni yaptığını ancak başaramadığını ve başaramayacağını vurguladı.

TÜRKİYE GELİŞİMİ NEDENİYLE KÜRESEL OPERASYONLARIN ODAĞI HALİNE GELDİ

Teröre ve tehditlere karşı artık “milli” ve “yerli” bir mücadele döneminin başlatıldığının altını çizen Başkan Cahan, “İnsansız hava araçlarından top ve füze sistemlerine kadar savunma sanayinin her alanında yerlilik ilkesi temel alındı. Eğitimde kitapların öğrencilere ücretsiz bir şekilde sağlanmasından yeni ve donanımlı hastanelere kadar tüm çehresiyle yenilenen, hızlı tren hatlarıyla donatılan, kendi uydularını kullanan, sanayisiyle, ekonomisiyle, sosyal imkânlarıyla ayaklarının üzerinde sağlam duran bir Türkiye inşa edildi. Türkiye, ekonomik olarak ortaya koyduğu istikrar ve izlediği doğru politikalarla bölgenin en güçlü ve söz sahibi ülkelerinden biri haline geldi. Bu güçlü duruş nedeniyle küresel operasyonların odak noktası olan ülkemizde, birliğimiz ve beraberliğimizle verdiğimiz yanıtlar çevrilmek istenen oyunlara, kurulan planlara en güzel yanıt.” açıklamalarına yer verdi.

Başkan Cahan; Vatanı için canını ortaya koyanlara hizmet borcumuzdur

“Vatanı için canını ortaya koyan şehit ve gazilere saygımızı göstermek, onların geride bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve hak ettikleri gibi bir yaşam koşulu sağlamak bizim için bir borçtur.”diyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sözlerine şöyle devam etti: “Bizler, nasıl ki 15 Temmuz sonrasındaki süreçte bir yandan meydanlarda nöbet tutarken bir yandan da hizmet üretmeye, kentimizi geliştirmeye yerelde devam etmişsek, hükümetimiz de ulusalda aynı şekilde örnek çalışmaları ortaya çıkarttı. İnsan merkezli uygulamalarla, Türkiye’nin bayrağı yerelden ulusala her alanda dünya devletlerinin tahammül ve tahayyül edemediği seviyelere çıkartıldı. Bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim ki siyasi, ekonomik ve kültürel yıpratma çalışmaları amacına ulaşamayacak. Gelişim sürdürülecek, bayrağımız daha da yükseklere çıkartılacaktır. 15 Temmuz’daki şehitlerimize, vatanı için sınır dışında ve içinde toprağa düşen kahraman güvenlik güçlerimize ve gazilerimize bu bir borçtur. 15 Temmuz’da şehit düşen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Birliğimizin, dayanışmamızın, milli ve manevi değerlerimizin sağladığı ortak hedef ve ideallerimizin daima bizlere rehber olmasını diliyoruz.”

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 15 temmuz basın açıklaması destan