Başkan Cahan Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

12-07-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan ve önerilerini dinleyen Başkan Cahan, Uşakla ilgili hayata geçirilecek projeleri ve yapılan hizmetleri anlattı.

Atapark'ta bulunan Uşak Belediyesi Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla toplantı gerçekleştirildi. Belediye tarafından çekimi gerçekleştirilen, 15 Temmuz'u anlatan kısa filmin gösterimiyle başlayan etkinlikte hizmetlere de değinildi.

Kamera arkasında 20 kişilik bir ekibin bulunduğu ve 1 ay gibi bir sürede tamamlanan, gönüllülük esasıyla yapılan kısa filmin 15 Temmuz ruhunu yansıttığın söyleyen Başkan Cahan, Uşak Halkının dik duruşunu kısa filme taşıdıklarını belirtti.

Başkan Cahan, "Genel anlamda da Türkiye’mizin, milletimizin dik duruşunu ortaya koyan bir film oldu. Klibimizin en büyük özelliği tamamı Uşak Belediyemiz tarafından, personellerimizce sıfır maliyetle çekildi. Daha önce biliyorsunuz Sanat Akademisini, Şehit Tiyatromuzu kurmuştuk. Gerçekten güzel etkinlikler, oyunlar ortaya çıktı. Her yaştan 527 kursiyerimiz var. İşte bu klibimizde oynayan çocuklar ve büyükler dahil tamamı bizim tiyatro kulübümüzün oyuncuları. Biz bu kliple 15 Temmuz'da milletimizin yazdığı destanı ölümsüzleştirmeyi hedefledik." dedi.

Bir daha 15 Temmuz benzeri bir durumun yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Nurullah Cahan, "Rabbim bu yüce millete böyle haince, kendi silahlarımızla saldıranlara fırsat vermesin. İnşallah biz birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece, el ele, gönül gönüle verdiğimiz sürece bu tip olumsuzluklar yaşamayacağız." diye konuştu.

Dün başlayan 15 Temmuz programları kapsamında darbe girişimi sırasında şehit düşen Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Mehmet Çetin'in kabrinin ve Uşak Şehitliğinin ziyaret edildiğini ifade etti. Akşam saatlerinde yapılan kortej yürüyüşleriyle süren 15 Temmuz etkinliklerini işaret eden Başkan Cahan, "Tıpkı 15 Temmuz'da 27 gece yaptığımız gibi meydanlarda olacağız. Uşak Belediyemize ait mehteran takımımızla her gün Belediye Hizmet binamızın önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na saat 21.00'de kortej yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Gündüz programlarımızın yanı sıra milletimizle el ele 15 Temmuz ruhunu, şanlı direnişi yaşatacağız, hissettireceğiz." söylemlerine yer verdi.

HİZMETLER ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLDÜ

15 Temmuz darbe girişimine rağmen hizmetlerin o dönemde dahi aksatılmadığına vurgu yapan Başkan Nurullah Cahan, o döneme denk gelen ve ismini 15 Temmuz Şehidi, Uşaklı Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Mehmet Çetin'den alan köprülü kavşağı hatırlattı.

Cahan, "Geceleri hem demokrasi nöbetleri tuttuk, hem de köprülü kavşak çalışmalarımızla birlikte diğer faaliyetlerimizi de hızla sürdürerek tamamladık. Doksan günde tamamladığımız 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı'nın ardından ikinci battı çıktımızı da şehrimize kazandırdık. Ve İnşallah şimdi üçüncü battı çıktımızın temelini atacağız. Yan yollarımızı bitiriyoruz ve yakın bir zamanda da buradaki çalışmalarımız başlayacak." dedi.

Türkiye'nin en büyük ve örnek projeleri arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de bitirildiğini kaydeden Başkan Cahan, 'Marka Kent Uşak'ın yeni cazibe merkezinin ortaya çıktığını, sahiplerini bulduğunu söyledi.

Kötü koku oluşmasını sağlayan ve tehlikeli bölümleri bulunan Dokuzsele Deresi'nin ıslah çalışmalarında da artık korkulukların takılması yönündeki çalışmaların başladığını bildirdi.

CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN DESTEKLENEN PROJE HIZLA SÜRÜYOR

Şehir içinde ve mahallelerde süren alt ve üst yapı çalışmalarının yanında mega projelerin de bir bir hayata geçirildiğine değinen Başkan Cahan, "Kentpark Projemizde de her gün bir aşama kat ediyoruz. Kent merkezindeki 110 bin metrekarelik alan içerisinde yapacağımız Kentpark'ta 3 okulumuzu yeni ve modern, depreme karşı dayanıklı binalarına taşıdık. Taşıdığımız eski binaları yıkarak buralarda parça parça projemizi uygulamaya başlayacağız. Uşak yepyeni ve modern bir yüze kavuşuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal faaliyetlerin, alt ve üst yapı, çevre düzenlemesi, sosyal proje çalışmalarının devam ettiğini aktaran Cahan, Uşak'ta yaşayan 7'den 77'ye herkese, Uşak'ın her bölgesine kaliteli hizmetlerin sunulduğunu ifade etti.

Öte yandan 15 Temmuz tarihinden bu güne yaz kış demeden hizmetlerin vatandaşa ulaştırıldığını dile getirdi.

KÖY GİBİ UŞAK ALGISINDAN MODERN ŞEHİR UŞAK'A

Pek çok müjdeye de yer veren Başkan Nurullah Cahan, "Kentimiz dokusuyla, donatılarıyla yepyeni bir yön kazanıyor. Köy gibi görülen Uşak yerini modern bir şehir algısına bıraktı. Her alanda gelişen Uşak'ta 3. Sanayi Sitemizin çalışmaları da yapılıyor. Yer problemimizi çözdük. İnşallah bu yıl temelini atacağız. Emekli ve dar gelirlilerimiz için TOKİ Projemizde de bu yılsonuna kadar temel atacağız. Her alanda, her kesime yönelik belediyemiz faaliyetleriyle vatandaşının yanında. Güzel bir gelecek için, gelişmiş bir Uşak için hep birlikte el ele vererek hizmetlerimize güç katacağız." diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA Eşme/Ahmetler Kasabasından, Fatma İnce BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE
uşak belediyesi nurullah cahan 15 temmuz basın yemeği